kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

24. Dönem POMEM Başvuruları 2019 Ne Zaman?

24. dönem POMEM başvuruları 2019 ne zaman? 24. dönem POMEM başvuru şartları 2019 nelerdir? POMEM başvuru tarihleri 2019 ne zaman? 2019 POMEM polis alımı ne zaman?

A+
A-

Türkiye’de polis olmak isteyen binlerce kişi bulunmaktadır. İçişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından istihdam edilecek polis adayları için her yıl ilan yayınlanmaktadır. Binlerce kişilik alım yapılmasını öngören alımları binlerce kişi takip etmektedir.  Bu kapsamda 2019 yılında da polis alımlarıyla ilgili her türlü bilgi merak edilir oldu. Binlerce kişi “24. dönem POMEM başvuruları ne zaman?” ve “POMEM başvuru şartları 2019 nelerdir?” sorularını sormaya başladı. Peki 24. dönem POMEM başvuruları ne zaman? POMEM’e girmek istiyorum ne yapmalıyım? POMEM başvuru şartları 2019 ne zaman? POMEM alımı 2019 ne zaman? POMEM alım ilanı 2019 nedir? İşte 24. dönem POMEM alımıyla ilgili tüm merak edilenler…

24. Dönem POMEM Başvuru Tarihleri 2019

24. dönem POMEM başvuru tarihlerinin ne zaman olduğu henüz bilinmiyor. Son olarak 23. dönem POMEM alımları için süreç başlamıştı. 23. dönem POMEM polis alımı süreci hala devam ediyor. 23. Dönem alım sürecinin sona ermesinin ardından 24. dönem POMEM polis alımına ilişkin takvim açıklanacak.

POMEM Polis Alımı Başvuru Şartları 2019

Türkiye’de polis olmak isteyen binlerce kişi Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) alım şartlarını araştırmaktadır. POMEM başvuru şartlarını öğrenmek için her gün pek çok kişi araştırma yapmaktadır. İnternette en çok aranan soruların başında “POMEM başvuru şartları 2019 nelerdir?” gelmektedir. İşte POMEM polis alımı başvuru şartları…

POMEM 24. dönem polis alımı başvuru tarihleri belirsizliğini koruyor. Bu nedenle alıma ilişkin çok az bilgi paylaşıldı. Ancak genel olarak POMEM polis alımı başvuru şartlarını sizin için inceledik..

Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerekmektedir.

Adayların önlisans, lisans mezunu veya YÖK tarafından denklik verilen yurt dışı eğitim kurumlarından mezun olmaları gerekmektedir.

Polis olmak isteyen adayların silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmaması gerekmektedir.

Adayların Emniyet Genel Müdürlüğü Sağlık Şartları Yönetmeliğinde açıkça belirtilen sağlık şartlarını taşımaları gerekmektedir.

POMEM polis alımı başvuru şartlarından biri de boy şartıdır. Erkek öğrencilerin en az 167 cm ve kadın öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğuna sahip olmaları gerekmektedir.

Adaylarin adli sicilinin temiz olması gerekmektedir.

Polis olmak isteyen erkek adayların polislik eğitiminin başladığı tarihte askerlik görevini yapıyor olmaması gerekmektedir. Kamu Haber

Polis olmak isteyen adaylarda KPSS şartı aranmaktadır. 2017 ve 2018’de yapılan KPSS’den P3 puan türünde en az 60 puan veya 60 üzerinde bir puan almaları gerekmektedir. Emniyet personeli, şehit, gazi, vazife malılü eş ve çocukları ise adayların P3 puan türünden 48 puan almaları gerekmektedir. Önlisans mezunu olan adayların P93 puan türünden en az 70 ve üzerinde bir puan almaları gerekmektedir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.