kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Uzman yardımcısı maaşları 2023

Kamu kurumlarında çalışan uzman yardımcısı maaşları 2023 kaç lira? Uzman yardımcısı 2023 maaşı ve özlük haklarına ilişkin detayları yazıda.

A+
A-

Uzman Yardımcısı Maaşları 2023

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan ve kariyer meslek olarak sayılan kadrolardan biri de uzman yardımcısı kadrosudur. Uzman yardımcısı ne iş yapar konusunu daha önce yazmıştık ancak uzman yardımcısı 2023 maaşı ne kadar şeklinde forum tercihiniyap adresinde sürekli sorulunca konuyu yeniden kaleme almak şart oldu.

Bildiğiniz üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan uzman yarımcısı, uzman ve müfettiş maaşları 666 sayılı KHK ile eşitlendi. Ancak Anayasa Mahkemesi tarafından verilen iptal kararı sonrasında 6704 sayılı yasanın 30. maddesi ile aynı hüküm tekrar getirilmiştir.  Şu an hangi kamu kurumu olduğuna ve ne iş yapıldığına bakılmaksızın merkez uzman yardımcısı maaşları birbirine eşittir.

Yeni başlayan uzman yardımcısı 2023  maaşı 12.450 TL olarak belirlenmiştir. Eş yardımı, çocuk yardımı, asgari geçim indirimi ve dil tazminatı eklendiğinde 13.000 ile 13.100 TL arasında bir maaş oluşmaktadır. Merkez uzman yardımcıları çalıştığı kurum imkânları kapsamında lojman olanağına da sahiptir.

Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı DGUY Nedir? Nasıl Olunur?

Taşra Uzman Yardımcısı Maaşı 2023 Kaç TL Oldu?

Taşra uzman yardımcısı merkez uzman yardımcısı ayrımı KPSS sürecine ilk kez dahil olan adayların genellikle gözden kaçırdığı bir husustur. Aynı kurumun taşra uzman yardımcısı ve merkez uzman yardımcısı arasında 600 TL civarında maaş farkı vardır. Kariyer meslek kadrolarına yakın zamanda bir özlük hakkı iyileştirmesi yapılması beklenmemektedir.

Diğer taraftan iki farklı kadrodur ve yaptıkları iş, mesleğe giriş sınavları, almaları gereken KPSS puanları birbirinden tamamıyla farklıdır. Örneğin Gelir uzman yardımcısı,il göç uzman yardımcısı birer taşra kadro iken hazine uzman yardımcısı, SPK uzman yardımcısı, gümrük uzman yardımcısı gibi kadrolar merkez kadro olarak geçmektedir. Aralarında maaş haricinde Ankara (kurum merkezinin bulunduğu il)dışında çalışmama zorunluluğu da vardır.

Kadrolar, maaşları, kariyer olanakları, yüksek lisans ve diğer konularda forum tercihiniyap.net adresinde daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

Gelir Uzman Yardımcısı ve Gelir Uzmanı Maaşı Ne Kadar?

Uzman yardımcılığı hangi bölümlerden?

Mühendislik fakülteleri gibi teknik programlardan mezun olanlarla matematik, fizik gibi fen edebiyat fakültesi mezunlarına yönelik müfettişlik, uzman yardımcılığı vb. kadrolara artık bu bölüm mezunlarından da alım yapılmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.