kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

24 Kasım 2020 Öğretmenler Günü Resmi Tatil Mi? Okullar Kapalı Mı?

24 Kasım 2020 Öğretmenler Günü Resmi Tatil Mi? Okullar Kapalı Mı? 24 Kasım Öğretmenler Günü Nedir? Ne Anlama Gelir? 24 Kasım 2020 Salı Günü Resmi Tatil Mi? 24 Kasım 2020 Salı Okullar Açık Mı? Kapalı Mı? 24 Kasım 2020 Salı Bankalar Açık Mı? Çalışıyor Mu? 24 Kasım 2020 Salı Devlet Daireleri, Kamu Kurumları Açık Mı? 2020 Resmi Tatil Günleri Ne Zaman? Resmi Tatil Günleri Nelerdir?

A+
A-

24 Kasım tarihinin önemini bilmeyen, duymayan var mı? Gelecek nesilleri yetiştiren, öğrencileri eğiten, toplumları geliştiren öğretmenlere hediye edilmiş bir gündür 24 Kasım. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mekteplerinin Başöğretmenliği unvanını almıştır. Bu tarihin Türk milleti için, eğitim camiası için, öğretmenler ve öğrenciler için anlamı oldukça büyüktür. Ayrıca bu konunun başka bir açısı daha vardır. Memurlar ve özel sektör çalışanları da bugünün resmi tatil olup olmadığını merak eder. Öğrenciler okulların açık olup olmadığını araştırır. İşte 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili tüm merak edilenler…

24 Kasım Öğretmenler Günü Nedir? Ne Anlama Gelir?

24 Kasım Öğretmenler Günü Türkiye Cumhuriyeti tarihi için, eğitim camiası için son derece önemlidir. Dönemin bakanlar kurulu, Mustafa Kemal Atatürk’e Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını 11 Kasım 1928’de vermiştir. 24 Kasım tarihinde ise bu talimatname yayınlanmış ve bu unvanın verilmesi resmileşmiştir. Ancak Öğretmenler Günü uygulaması o tarihten itibaren kutlanmamaktadır.

Atatürk’e ‘Başöğretmen’ unvanı verilen 24 Kasım tarihi günümüzde her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu kutlamaların başlangıcı 1981 yılına uzanmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün 100. doğum yıl dönümünde yani 1981 yılında başta Atatürk olmak üzere tüm eğitimciler ve öğretmenler onurlandırılmıştır. Ülke çağında 24 Kasım tarihinin Öğretmenler Günü olarak ilan edilmesi ve bu kapsamda kutlama yapılması kararlaştırılmıştır.

Öğretmenler günü kutlamaları Türkiye ile sınırlı kalmamıştır. UNESCO’nun 5 Ekim 1994’te tüm ülkelere yaptığı tavsiye doğrultusunda uluslararası bir kutlamaya dönüşmüştür. Günümüzde pek çok ülke bu tarihte öğretmenlerini onurlandırmaktadır. Bu tarihi Google gibi büyük firmalar da unutmamış ve her yıl doodle yani özel görseller hazırlamıştır. Ülkemizde de merasimler, müsabakalar, davetler, yemekler, organizasyonlar düzenlenir ve bu günün tarihi önemi anılır.

www.tercihiniyap.net ailesi olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla başta anne babalar olmak üzere tüm eğitimcilerin, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyoruz.

24 Kasım 2020 Salı Günü Resmi Tatil Mi? 

24 Kasım Öğretmenler Günü her yıl büyük bir çoşku ile kutlanmaktadır. İl-ilçe merkezlerinde, okullarda kutlamalar yapılır, Anıtkabir’e ziyaretçi akını olur. Bu tarihte öğretmenler onurlandırılır. Ancak bugün resmi tatil değildir. Resmi tatiller içerisinde 24 Kasım’a yer verilmemiştir. Bu nedenle çalışanlar işlerine devam etmesi gerekecektir.

24 Kasım 2020 Salı Okullar Açık Mı? Kapalı Mı?

24 Kasım’da okullarda şenlik havası oluşur. Merasimler, yani törenler düzenlenir. İl ve ilçe merkezlerinde öğrenciler ve okullar organizasyon düzenler. Öğretmenler gününün önemi, ne anlama geldiği konuşulur. Atatürk anılır ve saygı gösterilir. Genellikle törenler sabah saatlerinde olur ve öğle saatlerinde sona erer. Öğleden sonra ise öğrenciler evlerine dağılır. Genellikle tören sonrasında eğitim yapılmaz. Bu nedenle 24 Kasım’da ilkokul, lise, üniversitelerde yarım gün tatilin olması söz konusu olabilir. Ancak bu durumun tersi hareket eden okullar da vardır. Yıllardır pek çok şehirde ve ilçede okullar 24 Kasım’da eğitim öğretim faaliyetlerine kesintisiz devam etmektedir. Törenlerin kısa tutulduğu bu okullarda öğrencilerin tatil isteği de gözardı edilebilir. Bu nedenle bu konudaki en doğru bilgi 24 Kasım’a doğru okul yönetiminden alınır.

24 Kasım 2020 Salı Bankalar Açık Mı? Çalışıyor Mu?

24 Kasım resmi tatil günleri içerisinde yer almaz. Bu nedenle bankalar, lokantalar, cafeler gibi tüm işletmeler faaliyetlerini sürdürmeye devam edecektir. Banka işlemleri olan vatandaşlar internetten veya şubelere giderek işlem yapabilir.

24 Kasım 2020 Salı Devlet Daireleri, Kamu Kurumları Açık Mı?

24 Kasım’da tüm devlet daireleri, kamu kurum ve kuruluşları, genel müdürlükler, il-ilçe müdürlükleri açıktır. Tüm çalışanlar görevlerine devam edecektir. Vatandaş devlet dairelerinden işlemlerini yapabilecektir.

2020 Resmi Tatil Günleri Ne Zaman? Resmi Tatil Günleri Nelerdir?

1 OCAK YILBAŞI ÇARŞAMBA GÜNÜ

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI PERŞEMBE GÜNÜ

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ CUMA GÜNÜ

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI SALI GÜNÜ

23 MAYIS RAMAZAN BAYRAMI ARİFESİ CUMARTESİ GÜNÜ (YARIM GÜNÜ)

24 MAYIS RAMAZAN BAYRAMI 1’NCİ GÜNÜ PAZAR GÜNÜ

25 MAYIS RAMAZAN BAYRAMI 2’NCİ GÜNÜ PAZARTESİ GÜNÜ

26 MAYIS RAMAZAN BAYRAMI 3’ÜNCÜ GÜNÜ SALI GÜNÜ

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ÇARŞAMBA GÜNÜ

30 TEMMUZ KURBAN BAYRAMI ARİFESİ PERŞEMBE GÜNÜ(YARIM GÜN)

31 TEMMUZ KURBAN BAYRAMI 1’İNCİ GÜNÜ CUMA GÜNÜ

1 AĞUSTOS KURBAN BAYRAMI 2’NCİ GÜNÜ CUMARTESİ GÜNÜ

2 AĞUSTOS KURBAN BAYRAMI 3’ÜNCÜ GÜNÜ PAZAR GÜNÜ

3 AĞUSTOS KURBAN BAYRAMI 4’ÜNCÜ GÜNÜ PAZARTESİ GÜNÜ

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI PAZAR GÜNÜ

28 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ARİFESİ ÇARŞAMBA GÜNÜ (YARIM GÜN)

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI PERŞEMBE GÜNÜ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.