kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Diploması Alınır Mı? Nereden ve Nasıl Alınır?

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Diploması Alınır Mı? Nereden ve Nasıl Alınır? AÖF Diploması Nasıl ve Nereden Alınır? Kimler AÖF Diplomasını Alabilir? AÖF Diploması Alacakların Dikkat Etmesi Gerekenler

A+
A-

Türkiye’de üniversite mezunu olmak artık eskisi kadar önemli ve değerli değil. Pek çok kişi yüksek lisans veya doktora yapıyor. Hatta ikinci üniversiteyi bitirenler de var. Ama tüm bunlara rağmen hala üniversite mezunu olmayanlar da var. İşte tüm bu insanlar farklı amaçlarla Açıköğretim Fakültesine başvuruyor. Kimi üniversite mezunu olabilmek için kimi de ikinci üniversite eğitimini almak için… Özellikle de okula gitmeden eğitim veren AÖF sayesinde çalışanlar, farklı şehirdekiler lisans eğitimini alabiliyor. Bu yönüyle AÖF diğer üniversitelerden bir adım öne çıkıyor. Her yıl binlerce kişi AÖF’e kayıt oluyor. Bu nedenle AÖF ile ilgili her konu, her soru milyonlarca kişinin ilgisini çekiyor. Ancak en çok sorulan soru hiç şüphesiz “Açıköğretim Fakültesi (AÖF) diploması nasıl ve nereden alınır?” sorusudur. 

Açıköğretim Bölümleri

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Diploması Alınır Mı?

Açıköğretim Fakültesinde eğitim alan binlerce öğrenci her yıl düzenli olarak para yatırıp ders seçimi yapar. Yıllar sonra tüm dersleri başarıyla geçip mezun olmaya hak kazanırlar. Bu noktada uzaktan eğitimle tamamlanan Açıköğretim Fakültesinden diploma alınıp alınamayacağı konusu öne çıkar. Her üniversitede olduğu gibi Açıköğretim Fakültesinden mezun olan öğrenciler de diploma alabilir. Diploma alabilmek için mezuniyeti hak etmiş olmak gerekir. kamu haber

AÖF Diploması Nasıl ve Nereden Alınır?

AÖF diploması internet üzerinden temin edilir. Öğrenciler tüm sınavları geçip, başarıyla mezun olduktan sonra diploma alabilir. Bunun için son sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından en geç 1 ay içinde diplomaları erişime açılır. Bu kişiler de internet üzerinden diplomalarına ulaşabilirler. Ancak söz konusu öğrencilerin, staj, sorumlu ders, sınava girmesi gibi durumlarının olmaması gerekir.

https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/ adresi üzerinden AÖF sistemine girdikten sonra diplomaya hak kazanıp kazanamadığınızı öğrenebilirsiniz. Ayrıca diploma alıp alamayacağınız da böylece belli olmuş olur. Eğitim durumunuzla ilgili not ortalaması, geçtiğiniz dersler gibi her türlü konu böylece netleşir.

Kimler AÖF Diplomasını Alabilir?

Açıköğretim Fakültesi, Anadolu Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermektedir. Üniversite diploma alacak AÖF öğrencileri için belirli bir sınırlama getirmiştir. Kimlerin, nasıl ve ne şekilde diploma alabileceği açıklanmıştır.

  • Sertifika ve diploma alacak öğrenciler AÖF kimlik kartları ile AÖF merkezlerinden diplomalarını alabilir.
  • Mezun olan öğrencinin vekaletname verdiği kişi de diplomayı alabilir.
  • AÖF diplomaları kargo ya da mektupla gönderilmez. Yalnızca elden verilir.
  • AÖF diplomaları AÖF merkezlerinden, ofislerinden, dekanlıktan verilir.
  • Anadolu Üniversitesien borçlu olanlar, AÖF’e ödeme yapması gerekenler diplomalarını alamaz.

AÖF Diploması Alacakların Dikkat Etmesi Gerekenler

Sınavlar bittikten sonra, sınav sonuçları açıklandıktan sonra öğrenciler varsa staj ve projeleri sonuçlandırmalıdır. Daha sonra tüm yapılan işler belgelendirilerek AÖF’e sunulmalıdır. Yapılması gereken son işlem de hallolduktan sonraki 20 gün içinde mezuniyet belgelerine ulaşılabilir. AÖF mezuniyet belgesi alacak öğrenciler diploma alırken bazı hususlara dikkat etmelidir.

Eğitimi biten kişiler ikamet ettikleri şehirdeki AÖF ofisi ya da merkezine giderek AÖF kartları ile işlem yapabilirler. Kendilerinin yerine vekalet verdikleri kişi de diploma almak için başvuru yapabilir. Bunlar dışında diploma alınması mümkün değildir.

Diplomalar öğrencilerin adreslerine, iş yerlerine veya başak bir yere posta ile kargo ile mektup ile gönderilmez. Elden alınmalıdır.

AÖF ofisleri, merkezleri, büroları arasında diploma gönderimi yapılmaz.

Diploma alan kişilere onaylı fotokopisi, belgenin onaylı kopyası verilmez.

Diploma hazırlanana kadar geçici diploma, sertifika, onaylı kopya verilmez.

Diploma aldıktan sonra bilgiler kontrol edilmelidir. Hata tespit edilirse düzeltilmesi için yetkililer ile temasa geçilmelidir.

Diploma alan kişi daha sonra kimlik bilgilerini değiştirirse farklı bir diploma verilmez.

4 Yıllık Açıköğretim Bölümleri

AÖF açıköğretim diploma nereden alınır?

 e-Devlet üzerinden mezuniyet belgenize ulaşabilirsiniz

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.