kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

ALES’e Nasıl Çalışılır

ALES hazırlık nasıl olmalıdır, ALES’e nasıl hazırlanılır, ALES nasıl çalışılır, ALES’ten iyi puan almak için neler yapmak gerekir sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

A+
A-

ALES hazırlık nasıl olmalıdır, ALES’e nasıl hazırlanılır, ALES nasıl çalışılır, ALES’ten iyi puan almak için neler yapmak gerekir, ALES için kaynak önerileri nelerdir gibi soruların cevaplarını sizin için derlemeye çalıştık.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı yani ALES adından da anlaşılacağı üzere akademik personel olmayı düşünen ve / veya lisansüstü eğitim görmeyi planlayan bireyler için ÖSYM tarafından hazırlanan ve düzenlenen bir sınavdır.

ALES Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

ALES birçoğumuzun bildiği gibi yakın zamanda yeni bir forma büründü. Daha önceden en büyük problem olan süre sanıyoruz ki bu yeni sistem içinde daha az problem olacak. Yeni sistemde ALES geçerlilik süresi 3 yıldan 5 yıla çıkartılmıştır ve en önemli değişiklik ise 160 soru ile 180 dakika olan sınav toplamda 100 soruya indirilmiş süre de 150 dakika olarak belirlenmiştir.Bu 100 sorunun 50 tanesi sözel 50 tanesi ise sayısal sorulardan oluşmaktadır. kamu haber

Bu genel ALES tanımlamasını yapmamızın ve soru sayılarını belirtmemizin nedeni yeni düzenleme ile ALES’in görece daha kolay halledilebilir olacağını anlatmaktı. Şimdi gelelim asıl meselemize, ALES hazırlık nasıl olmalıdır, ALES’e nasıl çalışmak gerekir.

Aslında bu sorunun cevabı ÖSYM tarafından yapılan diğer sınavlardan farklı. ÖSYM tarafından yapılan YGS, LYS, YDS, KPSS gibi tüm sınavlar için fazlasıyla efor sarf etmek gerekmektedir fakat ALES için yapılması gereken bu kadar karmaşık değil.

ALES’e nasıl hazırlanılmalı sorusunun cevabı öncelikle bireyin kendi durumu ve o güne kadar olan birikimi ile ilişkilidir. Çünkü ALES onlarca formüle, net detay bilgiye veya ezberlenecek şeylere dayalı bir sınav değil. Tabi ki bilgi gerektiren şeyler var fakat genel olarak sözelde de sayısalda da okuduğunu anlama başlıca gerekli olan beceri.

ALES’te adayları en zorlayabilecek bölümlerden biri sözel ve sayısal mantık soruları, bu sorular yine okuduğunu anlamak ile ilişki aslında ve bu soruları kolayca çözmek için yapılması gereken tek şey biraz pratik yapmak. Yapılan pratikten sonra bu soruların ne kadar kolay çözüldüğünü anlayacaksınız.

Matematik sorularında tabi ki bilgi gerektiren konular varama bunlar genelde en temel düzeyde gereken bilgilerden oluşuyor, bu bilgileri herhangi bir konu anlatımlı kitaptan kolayca edinebilirsiniz. Yine belirtelim ki ALES’in özü okuduğunu anlamak olduğu için sayısal kısımda da paragraf soruları gibi uzun ama kolay sorularla karşılaşmak mümkün.

ALES’e nasıl çalışılır konusunu özetleyecek olursak sayısal kısım için önerimiz kötü olmayan herhangi bir konu anlatımlı kitaptan gerekli olan temeli oluşturmak ilk basamak olabilir (eğer eksiğiniz varsa). Sonrasında biraz pratik yaparsanız sayısal için altyapı oluşmuş olacaktır. Sözelde de benzer bir şey yapılabilir ama sözel zaten daha çok okuduğunu anlamak üzerine dayalı. Mantık sorularını da biraz çözümlü sorulardan antrenman yaptıktan sonra pratiğe dökerseniz işleriniz kolaylaşır. En kritik iki noktaya gelirsek birincisi çıkmış soruları çözmek birçok adayın yaptığı ve başarı oranı yüksek bir çalışma yöntemi. İkincisi ise ne konuda olursa olsun bolca okuma yaparak okuma ve anlama hızınızı artırmak. ALES’in püf noktaları bu son iki şeyden geçiyor.

ALES/1 Geç Başvuru İşlemi Nasıl Yapılır?

3265 1 2ccd48412b6f11fb3cbb74dfe28b941c

ALES mantığı nedir?

Adından da anlaşılacağı üzere lisansüstü öğrenim görmek isteyen yada akademik kariyer planlaması yapan kişilerin girdiği sınavdır. Yılda üç kez yapılan bu sınavda puan aralığı 50 ve 100 arasıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.