kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

ALES Sonbahar Dönemi Ne Zaman?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) sonbahar dönemi ne zaman yapılacak? Binlerce kişi ALES sınav tarihlerini merak ediyor. İşte ALES/3 Sonbahar dönemi sınav tarihi…

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen bir sınavdır. ALES akademik kariyer düşünen veya lisansüstü eğitim almak isteyen kişilerin başvurduğu bir sınavdır. Yüksek Lisans ve Doktora eğitimi almak isteyen kişiler ALES puanına ihtiyaç duyar. ALES her yıl düzenli olarak yapılmaktadır. Peki 2018 ALES/3 ne zaman yapılacak? 2018 ALES Sonbahar dönemi ne zaman yapılacak?

ALES Nedir?

Lisanas eğitimini tamamlayan kişiler akademik eğitimlerine devam etmek isterse ALES’e girmek zorunda kalır. Akademik kariyerler arası geçişte ALES bir ölçüt durumuna geldi. Pek çoğumuz ALES sınavını biliyoruz ancak “ALES Nedir?” sorusuna tam olarak cevap veremiyoruz. ALES yüksek lisans ve doktora yapmak isteyen kişilerin girmeleri gereken bir sınavdır. Üniversite ve yükseköğretim kurumlarında akademisyen olarak çalışmak isteyenlerin girmeleri şart olan bir sınavdır. Peki ALES’in açılımı nedir? ALES’in açılımı Akademik Personel ve Lisansüsü Eğitimi Giriş Sınavı’dır. ALES her yıl düzenli olarak belli periyotlarla birden fazla kez düzenlenir.

Öğretim görevlisi, araştırma görevlisi, uzman, okutman olmak için ALES’e girilmesi gerekmektedir. Yükseköğretim Kurumlarında kadrolarda çalışmak isteyenler ALES’le karşılaşır. ALES naklen atamalarda, lisansüstü eğitime girişte, yurt dışında lisansüstü eğitime girişte ALES puan şartı aranmaktadır.

ALES sözel ve sayısal soruların oluşturduğu testlerden oluşmaktadır. ALES’teki sayısal sorular ile adayların mantıksal akıl yürütme kabiliyeti ölçülür. Sözel testinde ise sözel akıl yürütme kabiliyetleri değerlendirilir. Sözel testte 50 soru sayısal testte 50 soru olmak üzere ALES’te toplam 100 soru vardır.

2018 ALES Ne Zaman?

2018 yılında düzenlenecek olan ALES/3 Sonbahar sınavının tarihi merak ediliyordu. Daha önceki sınavlarda istediği puanı alamayan veya sınava ilk kez girecek olan binlerce kişi “ALES ne zaman?” sorusunu soruyordu. Kritik tarih belli oldu. ALES/3 sonbahar sınavı 18 Kasım 2018 tarihinde Pazar günü gerçekleştirilecek. 18 Kasım’daki ALES sınavı sabah saat 10.15’te başlayacak. ALES’te 150 dakika boyunca adaylar ter dökecek.

ALES’ten bir hafta önce sınav giriş yerleri ilan edilmektedir. ALES’e girecek adaylar ÖSYM Aday İşlem Sistemi (AİS) üzerinden sınav giriş yerlerini sorgulayabilecek. Sınava girecek adayların klimlik velgesi ve sınav giriş belgelerini sınavda yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

ALES/3 Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ALES sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz netleşmedi. Ancak adaylar T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleri ile ÖSYM’nin sonuç ekranı olan https://sonuc.osym.gov.tr/ adresine girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecek. Adaylar sınav sonuçlarını internetten sorgulayarak öğrenecek. Adayların adresinlerine sınav sonuçları gönderilmeyecek. Üniversite Rehberi

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.