kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu Ankara'da Düzenlenecek

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından yürütümü sağlanan 1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu 25 – 26 Mayıs 2021 tarihlerinde Ankara'da ATO Congresium'da düzenlenecek.

A+
A-

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu RTÜK tarafından yürütümü sağlanan ve Yürütme Kurulu Başkanlığı RTÜK Başkanı Sayın Ebubekir ŞAHİN tarafından yapılan 1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu 25 – 26 Mayıs 2021 tarihlerinde Ankara ATO Congresium’da gerçekleştirilecek. Bu alanda gerek organizasyon şekli gerekse kapsamı açısından değerlendirildiğinde bu alanda gerçekleştirilecek en büyük sempozyum olarak değerlendirebileceğimiz 1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın açılış konuşması ile başlayacak, yine Sempozyum Yürütme Kurulu Adına RTÜK Başkanı Ebubekir ŞAHİN, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY’un konuşmaları ve son olarak Cumhurbaşkanı ERDOĞAN’a hediye takdimi ile açılış tamamlanacak. kamu haber

1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu Konuları Nelerdir?

25 Mayıs – 26 Mayıs 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu üç ana konu başlığı üzerine gerçekleştirilecek. Bu konu başlıkları “Nefret Söylemi ve İslamofobi”, “Yalan Haber ve İslamofobi” ve “Kültürel Irkçılık ve İslamofobi” şeklinde olacak. Bu ana başlıkların kapsamında kalan alt başlıklar oturumlarda alanında uzman kişiler ile işin devlet kanadında bulunanlar tarafından istişare edilecek.

1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu Programı Nasıl Olacak?

1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu 25 Mayıs 2021’de dört, 25 Mayıs 2021’de yine dört olmak üzere toplam sekiz oturum halinde düzenlenecek. Akademik değerlendirmelerin yoğunlukta olacağı ikinci gün oturumları Congresium’un farklı salonlarında farklı konu başlıklarının tartışılması biçiminde yürütülecek. İlk gün oturumlarında ise belirlenmiş olan ana başlıklar konuların paydaşları tarafından değerlendirilecek. İlk gün oturumlarına sırasıyla Doç. Dr. İsmail ÇAĞLAR, RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim USLU, Doç. Dr. Fatih KURT ve Prof. Dr. Yusuf TEKİN moderatörlük yapacak. Bununla birlikte Dışişleri Bakanı Mevlüt ÇAVUŞOĞLU ve Adalet Bakanı Abdulhamit GÜL açılış konuşmaları ile oturumlara teşrif edecekler.

1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu Neden Önemli?

Özellikle son günlerde İsrailin işgalci olarak bulunduğu Filistin toprakları üzerinde oranın gerçek sahipleri olan Filistinlilere yapmış oldukları zulmün batılı medya tarafından sarih biçimde sansüre uğratılması ve olayların taraflı şekilde aksettiriliyor olması hasebiyle görülmüştür ki batı medyasında ciddi bir islamofobik eğilim bulunmaktadır. Bu yönde kamuoyu oluşturulması yönünde uzun yıllar boyu yapılan çalışmaların da meyvesini verdiği batı toplumunun İslam coğrafyasını terörle, suçla, illegaliteyle özdeşleştirmeye başladığı yine yapılması kolay bir gözlemdir. Elbette bu noktada bu eğilimleri besleyen en temel silah medyadır. Toplumların belirli bir algıyı kazanması adına sürekli ve sistematik dezenformasyon çalışmalarının yapılmasının toplumların diğer toplumlara karşı önlenemez bir kin ile doldurduğu da yine açığa çıkan sonuçlardandır.

1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu siyasetçisinden, bürokratına, gazetecisinden, araştırmacısına, diplomatından televizyoncusuna bir çok kesimden insanın medyanın islamofobik eğilimler üzerindeki menfi etkisini analitik bir şekilde değerlendirebilmesi için çok ciddi ve önemli bir fırsat olacaktır. Bu anlamda, bu kadar çok tarafı, bu konunun tartışılması için bir araya getirmesi noktasında sempozyum yürütme kurulunu tebrik eder, ikincisinin yapılmak zorunda olunmayacağı bir dünya temenni ederiz.

1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu Hakkında daha detaylı bilgiler edinmek için organizasyon sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.