kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Arabuluculuk Eğitimi

Arabuluculuk nedir? Arabulucu ne iş yapar ? Arabuluculuk eğitim detayları…

A+
A-

Arabuluculuk Eğitimi

Arabuluculuk kavramı henüz yeni yeni duyulan bir meslektir. Arabuluculuk mesleği için eğitimlerin nerelerde verilmesinden tutun da nelere dikkat etmemiz gerektiğine kadar her şeyi yazımızda sizler için derledik.

Arabuluculuk 6325 sayılı kanun ile hayatımıza giren kavram tam olarak nedir ve ne işe yarar yazımızda inceleyeceğiz.  Arabuluculuk veya arabulucuya başvurmak bir uyuşmazlık çözüm yöntemidir mahkeme öncesi gidilen ve kim haklı kim haksız  gibi konuların tartışılmadığı bunun yerine haklıyı haksızı bir kenara bırakıp tarafların arasının bulunduğu yöntemdir.

Arabulucuk Nedir? Arabulucu Ne İş Yapar?

Arabulucu ile Uzlaştırmacı aynı şey midir?

Uzlaştırmacı, arabulucunun ceza davalarındaki versiyonudur. Arabulucu ise özel hukuk alanı ile sınırlı olarak görevlendirilmiştir. Arabulucu ile yapılan görüşmelerde tarafların söylediği herhangi bir beyan mahkemede delil olarak sunulamaz. Arabuluculuk sonunda herhangi bir sonuca erişilemezse taraflar yine davacı olma hakkında sahiplerdir.

Arabuluculuk sürecinde taraflar neler dikkat etmelidir?

Arabulucu olmak için hukuk fakültesi mezunu olma  ve 5 yıl ve üzeri avukatlık yapmış olma şartı aranmıştır. Yani arabulucu atanan kişi kişi hukuk bilen biridir ancak tarafları koruma yükümlülüğü yoktur. Taraflar bu konuda dikkatli olmalıdır, eğer haklı olduklarından emin oldukları bir konu ise arabulucu ile görüşme sürecinde arabulucunun hak korumak gibi bir vazifesi yoktur arabulucunun temel amacı mahkemeye gitmeden tarafları uzlaştırmaktır. Bu yüzden hak kaybı yaşayabilirsiniz.

Arabuluculuk ücreti  ne kadardır? Arabulucu ne kadar kazanır ?

Arabulcucular maaş almazlar bunun yerine anlaştırdıkları kişilerden arabulucu asgari ücret tarifesine göre ücret talep edebilecektir. Taraflardan talep edilecek olan ücretin nasıl ödeneceği konusunu da taraflar karşılayacaktır.

Adli Yargı Hakimliği Ve Savcılık Mesleği

Arabuluculuk sürecinde taraflar neler dikkat etmelidir?

Arabulucu olmak için hukuk fakültesi mezunu olma  ve 5 yıl ve üzeri avukatlık yapmış olma şartı aranmıştır. Yani arabulucu atanan kişi kişi hukuk bilen biridir ancak tarafları koruma yükümlülüğü yoktur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.