kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

ASKİ İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu

ASKİ İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu hakkında her şeyi derledik! ASKİ Nedir? Açılımı Nedir? ASKİ Nereye Bağlı? ASKİ İş İlanları ve Personel Alımı ASKİ İş Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır?

Yeni tip Koronavirüs (KOVİD-19) salgını toplum sağlığını olumsuz etkiledi. Toplum sağlığından sonra en çok toplumun ekonomisi olumsuz etkilendi. Binlerce vatandaş işinden oldu. İşsiz sayısı her geçen gün artarken iş olanakları sunan firmalar, kurum ve kuruluşlar önem kazandı. Özellikle Ankara gibi milyonlarca insanın yaşadığı şehirlerdeki iş fırsatları daha çok ilgi çekiyor. Ankaralıların yakından bildiği ASKİ her yıl onlarca kişilik personel alımı paylaşmaktadır. ASKİ’nin sunduğu iş fırsatları nedeniyle binlerce kişi iş sahibi oluyor. Koronavirüs süreci sonrasında da ASKİ’nin iş ilanlarına ilgi artıyor. Peki ASKİ iş ilanları ve personel alımlarına nasıl başvuru yapılır?

ASKİ Nedir? Açılımı Nedir?

Ankara dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biridir. Bu nedenle insanların bu bölgedeki su ihtiyacı da her dönemde önemini korumuştur. Şehirde su tesislerine yönelik ilk yapı Roma Hamamıdır. Daha sonra şehrin, insanların su ihtiyacını karşılamak için pek çok yapı, kurum inşa edilmiştir. Bunların en sonuncusu da ASKİ’dir. ASKİ’nin açılımı Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi’dir. Müstakil bütçeli ve kamu tüzel kişiliğine hazir bir kuruluş olan ASKİ, Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet göstermektedir. Şehrin ve vatandaşların temiz su ihtiyacını karşılayan kuruluş hizmetlerini sürdürmek için her yıl onlarca personel, işçi, memur alımı yapmaktadır.

ASKİ Nereye Bağlı?

ASKİ ile ilgili en çok sorulan soruların başında ASKİ’nin nereye bağlı olduğu gelmektedir. Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi yani kısaca ASKİ, Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet göstermektedir.

<div></div>

ASKİ İş İlanları ve Personel Alımı

5 milyon civarındaki insanın yaşadığı bir şehrin su ihtiyaçlarını karşılamak hiç kolay değildir. Temiz su ihtiyacını karşılamak, atık suları uzaklaştırmak, kanalizasyon işlemlerini gerçekleştirmek hataya yer olmayan bir iştir. Bu nedenle çok büyük bir teşkilat her gün titiz bir şekilde çalışır. Ancak şehir nüfusu yükseldikçe ASKİ’nin personel sayısı yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle her yıl farklı dönemlerde onlarca kişilik memur, işçi, personel alımı yapılmaktadır.

ASKİ tarafından yılın her döneminde farklı kadro ve pozisyonlar için iş ilanları paylaşılır. Bu iş ilanları ile güvenlik görevlisi, temizlik personeli, avukat, biyolog, kimyager, mühendis, mimar, muhasebeci, veznedar, operatör, şoför, tekniker, teknisyen, aşçı, sekreter, büro personeli gibi kadrolar için yayınlanır. Deneyimli veya deneyimsiz, kadın-erkek, genç yaşlı adaylar iş ilanlarına başvuru yapabilir.

ASKİ İş Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır?

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi veya kısaca ASKİ tarafından yapılan personel alımları kurum üzerinden veya Ankara Büyükşehir Belediyesi üzerinden yapılabilir. Bu nedenle adayların ASKİ’nin ve ABB’nin internet sitelerini takip etmesi son derece önemlidir. Ayrıca ABB’nin sosyal medya hesaplarının da takip edilmesi gerekir. ASKİ zaman zaman İŞKUR üzerinden de personel alımı yapabilmektedir. Bu durumda adayların İŞKUR’un internet sitesine kaydolarak iş ilanlarını takip etmesi gerekir.

ASKİ iş ilanları paylaşıldıktan sonra iş başvuru süreçleri açık bir şekilde duyurulmuş olur. Adayların iş ilanlarını iyi bir şekilde okuyup anlaması gerekir. Daha sonra ilandaki talimatlar ve tarihler doğrultusunda başvuru işlemleri yapılabilir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

  1. Hakan azad Avatar Hakan azad dedi ki:

    Ne zaman alım lar var

  2. hüseyin güvenç Avatar hüseyin güvenç dedi ki:

    Merhaba. ankara mamakta yaşıyorum. evliyim. 2.çoçok sahibiyim. SRC Belgem var Ehliyet. Sınıfı.C
    yardımıcı. olursanız. sevinirim.

  3. Hakime Avatar Hakime dedi ki:

    Guvenlik icin is basvurusu yapmak istiyorum