kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Astsubay Maaşları 2023 Ne Kadar?

Astsubay Maaşları 2023 Ne Kadar? Astsubay Maaşı 2023 Ne Kadar? Astsubaylar Ne Kadar Maaş Alır? Astsubay Maaşı 2023 Yılı İtibari İle Ne Kadar? Astsubay Nedir? Astsubay Ne İş Yapar? Astsubay Özlük Hakları Nelerdir?

A+
A-

Astsubay Maaşları 2023 Ne Kadar? Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları bünyesinde görev yapmakta olan astsubayların ne kadar maaş aldıklarını www.tercihiniyap.net ailesi olarak bu makalemizde inceliyoruz.

Her yıl binlerce alımın gerçekleştirildiği ülkemizde Astsubaylık mesleği oldukça önemlidir. Başta ülkemizin güvenliği olmak üzere pek çok önemli görevi icra eden astsubaylar ne kadar maaş almaktadır? Astsubay maaşları 2023 ne kadar? Astsubay nedir? Astsubay kime denir? Astsubay özlük hakları nelerdir?

Güncel Teğmen Maaşları

ASTSUBAY NEDİR? KİME DENİR? NE İŞ YAPAR?

Astsubaylar, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde, Astubay Çavuş ve Astsubay Kıdemli Başçavuş rütbeleri arasındaki rütbelere sahip olan askeri görevli personellerdir. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kahramanca görev yapan astsubaylar 5802 sayılı Astsubay Kanununa bağlıdırlar. Astsubayların zorunlu, mecburi hizmet süreleri 15 yıldır. Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan personeller arasında subay rütbesi ile uzman jandarma rütbesi arasındaki ara rütbe grubu Astsubay rütbesidir. Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyelerinde görev yapmaktadırlar. Fakat gerekli düzenlemelerden sonra Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları İçişleri Bakanlığı bünyesine geçmiştir.

ASTSUBAY RÜTBELERİ KÜÇÜKTEN BÜYÜĞE SIRALAMASI

Türk Silahları Kuvvetleri bünyesindeki komutanlıklarda ve son düzenlemeler ile birlikte İçişleri Bakanlığı bünyesinde görev yapmakta olan astsubayların rütbeleri büyükten küçüğe doğru aşağıdaki gibi sıralanmaktadır.

-Astsubay Çavuş ( Kısaltması = Astsb.Çvş.)

-Kıdemli Çavuş ( Kısaltması = Kd.Çvş.)

-Üstçavuş (Kısaltması = Üçvş.)

-Kıdemli Üstçavuş (Kısaltması = Kd.Üçvş.)

-Kademeli Başçavuş (Kısaltması = Kad.Bçvş.)

– Kıdemli Başçavuş (Kısaltması = Kd.Bçvş.)

-Kadameli  Kıdemli Başçavuş (Kısaltması = Kad.Kd.Bçvş.)

ASTSUBAY ÖZLÜK HAKLARI 2023

926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile astsubayların özlük hakları düzenlenmektedir. Astsubaylar 2003 yılında yapılan düzenleme ile 2 yıl eğitim aldıktan sonra göreve başlamaktadır. Astsubay Meslek Yüksekokulları önlisans eğitim süresi 2 yıldır. Astsubay Meslek Yüksekokullarında eğitim gören adaylar, sağlık nedenleri hariç olmak üzere 3 yıl, sağlık nedenleri dolayısı ile azami 4 yılda tamamlamak zorundadır.

Astsubay Meslek Yükseokullarında eğitim alan öğrenciler, Astsubay Öğrenci rütbesi ile eğitim almaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İç Hizmet Kanunu ve Yönetmeliği ile astsubayların sorumlulukları ve görevleri açıkça belirtilir.

ASTSUBAY MAAŞLARI 2023

Türk Silahlı Kuvvetleri ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde görev yapan Astsubay rütbesindeki personeller kurum tazminatları, komutanlık tazminatı, özel görevlere bağlı olarak alınan tazminatlar, yıpranma payları gibi ödeneklerden faydalanabilmektedir. Ayrıca hak kazandıkları kıdem, rütbe gibi faktörler de ek olarak astsubay maaşlarına yansımaktadır.  Bunlar dışında astsubay maaşları astsubayların görev yaptıkları yere göre değişebilmektedir. Örnek vermek gerekirse Türkiye’nin doğu bölgesindeki şehirlerimizde çalışan astsubay ile Türkiye’nin batı bölgesindeki şehirlerimizde görev yapan astsubayın maaşları arasında ciddi farklar olmaktadır. Yine bütün bunlara ek olarak astsubayların evli olup olmaması (eş sahibi), çocuk sahibi olup olmaması ve eğer var ise eşinin çalışıp çalışmamasına göre aldıkları ödeneklere bağlı olarak astsubay maaşları değişiklik gösterebilmektedir.

2023 yılı itibari ile Türk Silahlı Kuvvetlerinde veya İçişleri Bakanlığı bünyesinde görev yapmakta olan bir astsubay 25 bin 500 Türk Lirası ile 26 bin 500 Türk Lirası arasında maaş almaktadır. Daha önce belirttiğimiz gibi astsubayların aldıkları maaş pek çok etkene bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir.

YENİ MEZUN ASTSUBAY MAAŞI 2023

Astsubay Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitimini tamamlamış ve 2023 itibari ile mezun olan bir Astsubay Çavuş, henüz evli değil ise 25 bin 250 Türk Lirası ile 26 bin 500 Türk Lirası arasında maaş almaktadır.

ASTSUBAY KIDEMLİ BAŞÇAVUŞ MAAŞI 2023

Meslekte 20 yıl geçirmiş kıdemli başçavuş rütbesindeki bir astsubay 2023 yılı itibari ile 32bin Türk Lirası ile 34 bin Türk Lirası arasında maaş almaktadır.

Bordo Bereli Maaşı

Astsubay ne kadar yükselir?

4 yıllık üniversite mezunu astsubaylar subay rütbesini haiz olduklarında albay rütbesine kadar yükselebilmektedirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.