kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Bakan Yardımcısı Maaşı 2018 Ne Kadar?

Kamu kurum ve kuruluşlarında Bakan Yardımcısı olarak görev yapan personellerin ne kadar maaş, emekli maaşı ve emekli ikramiyesi aldıkları merak edilmektedir. Peki bakan yardımcısı maaşı 2018 ne kadar? Bakan yardımcısı emekli maaşı 2018 ne kadar? Bakan yardımcısı emekli ikramiyesi 2018 ne kadar?

A+
A-

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan devlet memurlarının arasındaki en üst düzey yöneticilerden biri de Bakan Yardımcılarıdır. Cumhurbaşkanı Kararı ile ataması yapan Bakan Yardımcılarının sayısı değişiklik gösterebilmektedir. Bakan Yardımcıları ilgili bakanlıktaki (Örn. Gümrük, Tarım, Dışişleri vb.) en yetkili birkaç kişi arasındadır. Bakan Yardımcıları devlet memurları arasında en yüksek maaş alan personeller arasındadır. Bakan yardımcısı olarak görev yapan kişiler sözleşmeli olarak görev yapması durumunda ise sözleşme ücretleri yine Cumhurbaşkanı tarafından belirlenmektedir.

2018 BAKAN YARDIMCISI OLMA ŞARTLARI NELERDİR?

Gerek kamu kurum ve kuruluşlarında gerekse özel sektörde çalışan binlerce kişinin hayali devlet yönetiminde en üst kademelerde olmaktır. Bakan yardımcısı olmayı hayal eden binlerce kişi için bakan yardımcısı olma şartlarını inceledik. İlk olarak şunu söylemeliyiz ki devlet memuru olabilmek için istenilen genel şartları taşıyorsanız siz de bakan yardımcısı olabilirsiniz. Bakan yardımcısı olacak kişilerde kamuda ya da özel sektörde çalışma şartı aranmamaktadır. Ayrıca bir eğitim şartı da yoktur. Bakan yardımcısı olabilmek için ilköğretim-ortaokul mezunu olmak yeterlidir.

2018-2019 BAKAN YARDIMCISI MAAŞI NE KADAR?

Bakan Yardımcıları kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personeller arasında en yüksek maaşı alan personeller arasındadır. Bakan Yardımcısı olarak görev yapan personellerin maaşları en yüksek devlet memuruna verilen mali haklar kapsamında yapılan ödemelerin yüzde 150’si oranındadır. Peki bakan yardımcıları 2018-2019 döneminde ne kadar maaş alır? Bakan yardımcısı maaşı 2018 ne kadar?

Bakan yardımcıları en yüksek devlet memuruna verilen maaş ile ilgili olarak mevzuat kapsamında oldukça yüksek bir maaş almaktadır. Buna göre 20 yılın üzerinde hizmet yılı bulunan ve 1’inci derecenin 4’üncü kademesinde olan bekar ve çocuksuz olarak görev yapan bir Bakan Yardımcısı aylık 20 bin Türk Lirası maaş almaktadır.

Bakan Yardımcıları evli veya çocuk sahibi olduğunda ise aldığı ödenekler dolayısıyla daha yüksek bir maaş alabilmektedir. Ayrıca sözleşmeli ise sözleşmesinde yazan tutarı alabilmektedir. Ki de bu da daha fazla bir tutar olabilir.

2018 EMEKLİ BAKAN YARDIMCISI MAAŞI NE KADAR?

Türkiye’deki ilgili bakanlıklarda bakan yardımcısı olarak görev yapan personeller emekli olduğunda ne kadar emekli maaşı alır? Bir önceki bölümde bakan yardımcısı maaşını incelemiştik. Şimdi de sıra emekli bakan yardımcısı maaşlarına geldi. Bakan yardımcıları emekli olduklarında 2018-2019 döneminde 10 bin Türk Lirası emekli maaşı almaktadırlar.

2018 BAKAN YARDIMCISI EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR?

Kamu kurum ve kuruluşlarında Bakan Yardımcısı olarak görev yapan personellerin ilgili hizmet yılı (35 yıl) görev yaptıktan sonra ve 1/4 kıdem sahibi olduktan sonra emekli olduklarını varsayalım. Bu şartlar altında bakan yardımcıları ne kadar emekli ikramiyesi alır? Bakan yardımcıları 2018-2019 döneminde emekli olmaları durumunda 200 bin Türk Lirası civarında emekli ikramiyesi almaktadır. kamu haber

Yorumlar

  1. memmed Avatar memmed dedi ki:

    vay anasını beee.geride kalmışıh…