kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Başkan Açıkladı! 2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

2018 Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı sınav süreci henüz devam ederken ve süreç açılan İptal Davası ile askıda iken 2019 yılı için Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Sınavının ne zaman olacağı herkesçe merak edilmekteydi. Bu konudaki belirsizlik Sayıştay Başkanı Sayın Seyit Ahmet BAŞ'ın açıklamaları ile bir nebze ortadan kalktı. İşte o açıklamalar;

A+
A-

2019 Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı sınavına dair gelişmeleri aktarmadan evvel 2018 yılında gerçekleştirilen sınav sürecinde neler olduğuna bir göz atalım;

2018 Sayıştay Denetçiliği Sınav Süreci

2018 yılında 26 Mayıs 2018 tarihinde başlaması öngörülen sınav süreci daha ilk aşamada sekteye uğradı. 45 aday için çıkılan ilana başvurmuş olan ve ilk aşamaya katılmak için Ankara, İstanbul ve İzmir illerine giden binlerce aday Ankara Esenboğa sınav merkezinde çıkan teknik aksaklıklar ve sonrasında salona hakim olan karmaşa nedeniyle oradaki oturumun yarıda kalması haberi ile büyük şaşkınlık yaşadı. Burada yarıda kalan sınava dair daha sonra Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM yaptığı açıklama ile skandal bir uygulamayı hayata geçirdi. Kamu Haber 

Sınavın tamamen iptal edilmesi beklenirken ÖSYM ilk sınavı tamamlamış olan adayların sorularına ve yanıtlarına bakmaları için Aday İşlemleri Sisteminde bu adaylara erişimin açılacağını, bu sonuçlara bakan adayların bir tercih yaparak 12 Ağustos 2018 tarihindeki tekrar sınavına girebileceklerini ya da ilk sınavlarının geçerli sayılmasını talep edebileceklerini duyurdu.

Bu koşullar altında 12 Ağustos 2018 tarihinde Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı tekrar sınavı gerçekleştirildi.

İkinci sınava giren adaylar ile birlikte ilk sınava giren adaylar da sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemeye koyuldu.

Sınav Sonuçlarında Yeni Skandal!

ÖSYM’nin sınav sonuçlarını açıklaması ile alımın ikinci aşaması olan Klasik sınava katılacak 225 adayın tespitinde yeni bir skandal ortaya çıktı.

ÖSYM’nin yapmış olduğu sınav sonucu duyurusuna göre sınav sonuçlarını paylaşan adayların puan ve sıralama durumları değerlendirildiğinde, her iki sınavın kendi içerisinde standart sapma tespitinin yapıldığı ve puanlamaların da kendi içerisinde gerçekleştirildiği anlaşıldı. Farklı sınavlara girmiş olan adayların o sınavlar içerisinde değerlendirilerek tek bir listede sıralanması ile en başarılı 225 adayın tespit edilmiş olması tüm adaylar tarafından tepki ile karşılandı.

Sınav sürecinde aşama aşama neler olduğunu görebileceğiniz yazılarımız için;

1)Ankara’da ÖSYM Skandalı, Sayıştay Sınavı Yarıda Kaldı

2) Sayıştay Sınavı Ertelenecek mi? Yeni Sınav Ne Zaman?

3) Tamamlanamayan Sayıştay Sınavının Tarihi Belli Oldu

4) ÖSYM Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylarını Mağdur Etmeye Devam Ediyor!

5) Eleme Sınavı Sonuçları Açıklandı ÖSYM Skandalı Devam Ediyor!

Eleme sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte 225 aday 13 Ekim 2018 – 14 Ekim 2018 tarihlerinde iki gün ve toplamda 5 oturum olarak gerçekleştirilecek KLASİK sınava hazırlanmaya başladı. Bu süreç içerisinde eleme sınavındaki değerlendirme ile liste dışında kalmış olan adaylardan süreci Yargıya taşıyanlar oldu.

Ankara 4. İdare Mahkemesinin 2018/2336 kararı ile 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı eleme sınavı İPTAL EDİLDİ. Bu iptal kararının ardından bambaşka bir mağduriyet daha ortaya çıktı. Ortada böyle bir dava süreci ve karar olmasına rağmen ÖSYM 225 aday için KLASİK sınavı gerçekleştirdi. Adaylar tam Mülakata kalma umudu ile evlerine dönmüş ve beklemeye koyulmuş iken ortaya çıkan bu karar mağduriyeti bir kat daha arttırdı. 

ÖSYM’nin bu karara karşı Danıştay’a temyize gittiği ve yargısal sürecin beklendiği aldığımız bilgiler arasında. 

Bugüne Kadar ki tüm SAYIŞTAY KLASİK SINAVI Soruları için Tıklayınız!

5921 1 53b5d49d78fb1767b52f204e0520bd47

2018 Sayıştay Denetçiliği Sınavı Yargı Süreci Devam Ederken Sayıştay’ın Bakış Açısı Nasıl?

Yaptığı açıklamada bu konuda da tüyolar veren Sayıştay Başkanı Sayın Seyit Ahmet BAŞ’ın konu hakkındaki söylemi şu şekilde;

“ÖSYM’nin bazı işlemleri dolayısıyla sınav şimdi mahkemelik, inşallah mahkeme süreci tamamlanır da tekrar bir alım yaparız. Ben arkadaşlarıma talimat verdim, mahkemelik olan sınav bir kenarda dursun, orada süreç devam ederse, onu yenileriz.”

Bu açıklamaya göre mevcut süreci askıda tutularak mahkeme kararı beklenecek, kararın onanmaması durumunda ise sınav süreci yenilenecek. 

2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman?

Aynı açıklama içerisinde; “Biz her yıl sınav açıyoruz, bu konuda hiç tereddüt yok. Ocak ayından itibaren yeniden bir sınav yapacağız.” diyen Sayıştay Başkanı Sayın Seyit Ahmet BAŞ 2019 Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı sınavının mevcut davalık olan süreçten bağımsız bir süreç olarak başlatılacağı müjdesini vermiş oldu.

Sayün Başkan sınav tarihinin 23 Şubat 2019 olduğunu duyurdu. Alım yine 45 kişilik olacak!

Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Sınavı

Sayıştay toplamda 3 aşaması olan bir alım gerçekleştirmektedir. Bu alımın detayları ve sınava dair diğer bilgiler ile Sayıştay Denetçiliği Mesleğine dair ayrıntıları bulabileceğiniz;

Sayıştay Denetçiliği MESLEK TANITIMI yazımızı okumayı Unutmayın!

Sayıştay Denetçiliği Özlük Hakları ve İmkanları

Sayıştay Denetçiliği mesleğinde yer almak isteyen adayların en çok merak ettiği konulardan biri ise mesleğin mali imkanlarıdır. Buna dair detayları bulabileceğiniz Sayıştay Denetçisi Maaşı yazımızı inceleyebilirsiniz.

2019 Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Sınavı FORUM Başlığımız için TIKLAYINIZ!

Yorumlar

  1. Adalet Avatar Adalet dedi ki:

    Hocam sınav ne zaman olur sizce? Nisan Mayıs aylarına mı kalır yine?