kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Bilgisayar Mühendisliği 2017 2018 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Bilgisayar mühendisliği bölümü 2017 2018 taban puanları nasıldır, bilgisayar mühendisliği bölümüne yerleşmek için kaç bininci olmak gerekir sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bilgisayar mühendisliği bölümü 2017 2018 taban puanları nasıldır, bilgisayar mühendisliği bölümüne yerleşmek için kaç bininci olmak gerekir, 2017 bilgisayar mühendisliği başarı sıralamaları nasıldır, bilgisayar mühendisliği bölümü en düşük taban puan kaç ile kapatmıştır, bilgisayar mühendisliği en yüksek taban puan kaçtır, bilgisayar mühendisliği genel kontenjan sayısı kaçtır gibi soruların cevaplarını sizin için derlemeye çalıştık.

Üniversite sınavlarına girerek 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlere girmede kullanılan puanları alan adaylar için oldukça önemli olan bir diğer konu da tercihlerdir. Üniversite tercihi sınavın kendisinden daha zorlu ve daha önemli bir konudur çünkü üniversite tercihi sonrasında okunacak bölüm bireylerin hayatlarının geri kalanında nasıl bir kariyer planlayacaklarını belirler. Sınavdan önce veya sonrasında kazanılmak istenen bölümlere girmek için kaç puan almak veya kaç bininci olmak gerektiğine dair fikir edinilmesi açısından sizin için bu taban puan ve başarı sıralamaları listelerini hazırlıyoruz.

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ 2017 2018 TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI

Bilgisayar mühendisliği bölümü 2017 yılı kontenjanlarını dikkate aldığımızda Türkiye genelinde toplamda 8668 kontenjana sahip bir bölüm olarak karşımıza çıkıyor. Bunların bir kısmı devlet okullarına bir kısmı da özel okullara ait.

Bilgisayar mühendisliği bölümüne girmek için alınması gereken en düşük puan Batman Üniversitesi’ne ait olup 244,99013 olarak belirlenmiştir. Bölüme yerleşmede kullanılan en yüksek puan Boğaziçi Üniversitesi’ne ait olup 562,57653 iken en yüksek taban puan da 535,24761 ile Koç Üniversitesi’ne (Tam Burslu) aittir.

Bilgisayar mühendisliği başarı sıralamaları konusuna gelecek olursak en düşük puanın sıralaması aşağı yukarı 220 binlerde iken en yüksek puanın sıralaması ise 1000 civarındadır. Ortalama bir üniversitede bu bölümü okumak için sınava giren adayların 40 ile 60 bin arasında bir sıralama yapması gerekmektedir.

Tabi ki bu sıralama bilgileri YGS ve LYS’nin var olduğu dönem ile ilişkilidir. Bu sistemde bilgisayar mühendisliği bölümü MF 4 puan türü ile almaktaydı fakat yeni sistemde 4 puan türünden oluşan MF için artık sadece bir puan türü olacak. Bu da tabi ki sıralamaların oynamasına neden olacak.

Türkiye genelindeki bütün bilgisayar mühendisliği bölümlerinin taban puanları 2017 2018 bilgisayar mühendisliği taban puanları listesi olarak aşağıdaki gibidir.

*Yukarıdaki veriler Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) sitesinden alınmıştır.

Üniversite Rehberi

3370 1 1f40f81d714db1bc0aab87ecdbaba754 scaled

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.