kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

BİM Kaçta Açılır? Kaçta Kapanır? BİM Çalışma Saatleri 2020

BİM Kaçta Açılır? Kaçta Kapanır? BİM Çalışma Saatleri 2020 nasıl? Türkiye'nin en büyük market zincirlerinden biri olan BİM çalışma saatleri nasıl? BİM mağazaları hangi saatler arasında çalışır? BİM hafta sonu, bayramda, resmi tatilde açık mı?

A+
A-

Türkiye’nin hatta Orta Doğu bölgesinin en büyük market zincirlerinden biri ‘BİM’ firmasıdır. Perakende market zincirinin ülkenin 81 ilinde ve yüzlerce ilçesinde şubesi bulunmaktadır. Ayrıca farklı ülkelerde de mağaza açan firma her gün milyonlarca müşteriye hizmet sunmaktadır. Firmanın ünü özellikle Orta Doğu bölgesinde yayılmıştır. Arap müşteriler firmanın gıda ürünlerini ve her hafta indirimli satışa sunduğu ‘Aktüel İndirimli Ürünler Kataloğunu çok sevmektedir. Bu nedenle özellikle de indirimli ürünlerin satışa sunulduğu günlerde firma şubelerinin çalışma saatleri merak konusu olur. Peki BİM şubeleri kaçta açılır? Kaçta kapanır? Çalışma saatleri 2020 nasıl? BİM hafta sonu, resmi tatilde, bayramda açık mı?

BİM Nedir? Kimin? Ne Zaman Kuruldu? Sahibi Kim?

BİM 1995 yılında kurulan gıda perakende şirketidir. İlk olarak 21 mağaza ile ticari hayatına başlayan firma 1997 yılında ülkenin ilk özel marka ürünü olan Dost Süt ürününü rafa koydu ve 100. mağaza sayısına da ulaştı. 2001 krizinde bile büyümesini sürdüren firma o yıl tam 87 mağaza açtı. 2004 yılına ulaşıldığında ise firmanın mağaza sayısı 1000’e ulaştı.  2008 yılına gelindiğinde mağaza sayısı 2.285’e çıktı ve 2005’teki halka arz sonrasında ciroda yüzde 42’lik artış yakalandı. 2009’da yurt dışına açılan firma ilk mağazasını Fas’ta açtı. 2016 yılında ise 20 milyar TL’yi geçen cirosuyla sektör lideri haline geldi. Günümüzde de mağaza sayısı ile istihdama sağladığı katkı ile indirimli sattığı ürünler ile sektör liderliği yarışında zirveye oynayan firma ülkenin en önemli markasıdır. Kamu Haber

Firma ile ilgili en çok sorulan soru ‘BİM’in açılımı nedir?’ sorusudur. Firmanın tam ticari adı BİM Birleşik Mağazalar A.Ş.’dir. Firmanın sahibi Mustafa Latif Topbaş’tır. Kendisi ülkenin de en zengin isimlerinden biridir. Öyle ki serveti 1.3 milyar dolar civarındadır. BİM Yönetim Kurulu Başkanı da yine Mustafa Latif Topbaş’tır.

BİM Mağazaları Kaçta Açılır? Kaçta Kapanır?

Yerli veya yabancı milyonlarca tüketici her gün mağazaların kaçta açılıp kapandığını araştırıyor. Günde 12 saat hizmet veren yurt genelindeki firma şubeleri sabah saat 09.00’da açılıyor ve akşam 21.00’da kapanıyor. Firmada kasiyer, mağaza müdürü, reyon görevlisi, depo sorumlusu gibi personeller çalışıyor. Personeller öğle arasında dönüşümlü olarak çalıştığı için firma sabahtan akşama kadar kesintisiz hizmet verebiliyor.

BİM mağaza açılış saati: 09.00

BİM mağaza kapanış saati: 21.00

BİM Çalışma Saatleri 2020 

BİM mağazalarının çalışma saatleri hem milyonlarca tüketici hem de binlerce çalışan tarafından merak edilmektedir. Mağazaların çalışma saatleri 2020 yılı için sabah 09.00 ile akşam 21.00 saatleri arası olarak belirlenmiştir. Milyonlarca müşteri yurt genelinde BİM mağazalarına sabah 09.00 ile akşam 21.00 saatleri arasında alışveriş yapmaya gidebilir. Ancak personellerin mağazanın sabah 09.00’da hizmet verebilmesi için 08.00 itibariyle gelmesi temizlik yapması, rafları doldurması gerekir. Aynı şekilde akşam 21.00’de mağaza kapandıktan sonra temizlik, Z raporu alması, kasa hesap işlemleri yapılması gerekir. Personellerin 21.30’da hatta 22.00’da çıkması mümkün olabilir. Bu kapsamda firmada personeller vardiya sistemiyle çalışır. Bazı personeller 08.00-17.00 saatleri arasında çalışırken bazı personeller de 16.00-22.00 saatleri arasında çalışır. Ancak her mağaza için çalışma saatleri ve vardiya saatleri mağaza müdürleri tarafından belirlenir.

BİM çalışma saatleri 2020: 09.00-21.00 (müşteriler için)

BİM çalışma saatleri 2020: 08.00-22.00 (personeller için)

BİM Hafta Sonu, Bayramda ve Resmi Tatilde Açık Mı? Kapalı Mı?

Firma cumartesi ve pazar olmak üzere tüm yıl boyunca hafta sonu hizmet vermektedir. Ayrıca dini bayramlarda ve resmi tatillerde de mağazalar açıktır. BİM Kurban ve Ramazan bayramlarının 1. günlerinde kapalıdır. Ancak daha sonraki günlerde hizmet vermeye devam eder. Ayrıca BİM mağazaları 1 Ocak yılbaşı, 23 Nisan Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Gençlik Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 1 Mayıs İşçi Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gibi resmi tatillerde açıktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.