kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

VHKİ Maaşları 2023 Yılında Ne Kadar Oldu?

En fazla personel alımı yapılan kadrolardan biri olan VHKİ maaşları 2023 yılında ne kadar oldu? Meslekle ilgili maaş ve genel bilgileri derlemeye çalıştık.

A+
A-

VHKİ maaşları 2023 VHKİ görevleri nelerdir? Ne iş yapar?

Yaygın bilinen adıyla VHKİ yani veri hizmetleri kontrol işletmeni hemen her kurumda bulunan lisans mezunlarının atanabildiği bir kadrodur. VHKİ maaşları 2018 yılında ortalama memur maaşlarından yüksek, özlük hakları daha iyi ve yüksek şansları memur kadrolarına göre daha fazladır. Görevde yükselme sınavları ile şef, müdür veya daire başkanı gibi kadrolara atanma olasılıkları kurumdan kuruma değişmekle birlikte azımsanmayacak düzeydedir.

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) Maaşı 2023 Ne Kadar?

Geçen yıl Jandarma, İç işleri Bakanlığı, Gümrük Bakanlığı, PTT başta olmak üzere bir çok kamu kurum ve kuruluşunca alımı yapılan pozisyonlardan biridir. Genellikle merkezi atamada 4001 kodu veya açıktan atama ile KPSS P3 ve mülakat kullanılarak personel alımı yapılmaktadır. Görevlerine başlamadan önce son olarak güvenlik soruşturması sürecini de tamamladıktan sonra atanıp görevlerine başlamaktadır. Göreve başlama süreci duyuru yapıldıktan sonra 15 gün ile sınırlıdır.

VHKİ Ne İş Yapar?

VHKİ amiri tarafından kendisine verilen diğer görevler haricinde gelen bilgilerin sisteme girilmesi,sistemden bilgi alınıp arşivlenmesi, bilgisayar üzerinden kurum kayıtlarının düzenli olarak tutulması gibi rutin görevleri yerine getirmektedir. VHKİ masa başı iş yapar ve nadir durumlar dışında çalıştığı kurum dışında herhangi bir görevi bulunmamaktadır.

KPSS puanıyla memur alımı yapan kamu kurumlarına merkezi atama ile yerleşmek için genel kültür ve genel yetenek netleri dikkate alınarak hesaplanan KPSS P3 puan türünden en az 80 ve üzeri almak gerekmektedir. Açıktan alımlarda ise daha düşük kapatan VHKİ maaşları aynı olan kurumlar mevcuttur. Son dönemde yapılan tüm VHKİ alımları sözleşmeli olarak alınmış olup özlük hakları açısından ise kadrolu personel ile gözle görünür bir fark bulunmamaktadır. Meslek ile ilgi her konuda soru yöneltip bilgi paylaşmak için forum tercihiniyap adresini kullanabilirsiniz.

Göreve başladıktan sonra ilk 10 yıl boyunca 20 gün yıllık izin, mesleğinde 10 yıllık süreyi doldurduktan sonra yılda 30 gün izne hak kazanmaktadırlar. VHKİ maaşları 2023 itibariyle yeni başlayan personel için 12.900 TL mesleğinde ilerleyip en üst kademe ve derece alanlar için ise 15.650 TL olmuştur. Fazla mesai veya herhangi bir ad altında maaş dışında bir ödeme almamaktadırlar. Asgari geçim indirimi, yabancı dil tazminatı, e veya çocuk yardımı gibi tüm memurlara uygulanan kalemler ise VHKİ içinde geçerlidir.

5266 1 e02175fcde49810cc624a0e55affffcf

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) Maaşları 2023 Ne Kadar?

VHKİ yaş sınırı var mı?

İşçi alım yönetmeliğinin 7/c maddesi gereğince üst yaş sınırı konulmamaktadır.

Yorumlar

  1. jsjd Avatar jsjd dedi ki:

    Yalnızca merkezi atama ile mi vhki alıyor kurumlar.