kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Çakı, Bıçak, Muşta Taşımak Suç Mu? Cezası Nedir?Kaç cm ye kadar bıçak taşınabilir?Çakı, Bıçak, Muşta Taşımak Suç Mu? Cezası Nedir?

Çakı, Bıçak, Muşta Taşımak Suç Mu? Cezası Nedir? Çakı, Bıçak, Muşta, Sopa, Pala Taşımanın Cezası Nedir? Ne Kadar? Hangi Kesici,Delici, Yaralayıcı ve Öldürücü Aletleri Taşımak Yasak? Bu aletlerle yakalanırsam ne olur?

A+
A-

Doğada kullanılması gereken, belirli bir spor faaliyetine özgü kesici aletlerin şehirde, vatandaşların arasında kullanılması suçtur. Peki çakı, bıçak, muşta taşımak suç mu cezası nedir gelin birlikte bakalım…

Günümüzde dağcılık, kampçılık, avcılık ve dövüş sanatları gibi pek çok spor branşına eğilim artmaktadır. Binlerce kişi bu bu ve benzeri sporlara yoğunlaşmakta ve buna bağlı olarak bazı aletleri edinmektedir. Örneğin kampçılık ve avcılık yapanlar için bıçak ve çakı olmazsa olmaz iki alettir. Keza dövüş sanatları ile uğraşan kişiler muşta, kılıç, sopa gibi aletlere ilgi duymaktadır. Sporseverler için pala, bıçak, av bıçağı, muşta, sopa, çakı, survival kiti, bıçağı gibi aletler legal görünse de aslında bunları taşımak, yerleşim yerlerinde kullanmak sakıncalıdır. Ancak bu tarz sporlarla meşgul olan binlerce kişi bu aletleri bulundurmakta veya almayı düşünmektedir. Bu nedenle pek çok kişi çakı, bıçak, muşta, pala, sopa taşımak suç mu yoksa değil mi merak etmektedir. Peki çakı, bıçak, muşta, pala, sopa taşındırmak bulundurmak suç mu? Yasak mı? Çakı, bıçak, muşta, sopa, survival bıçak taşımanın cezası nedir?

Aday Memurluk Nedir? Aday Memur Disiplin Cezası Alırsa Ne Olur?

Çakı, Bıçak, Muşta Taşımak Suç Mu? Cezası Nedir?

Dağcılıkta, trekking faaliyetlerinde kullanılan bıçak, çakı, muşta, pala, sopa gibi aletler doğada kullanılmaktadır. Ancak bu aletler şehirde, yerleşim yerlerinde taşınırsa, kullanılırsa, bulundurulursa bu suçtur. Bundan dolayı doğada kullanılması gereken, belirli bir spor faaliyetine özgü kesici ve saldırı aleti olarak kullanılabilen aletlerin şehirde, vatandaşların arasında taşınması suçtur, yasaktır. Hatta bu aletleri bulundurmak, taşımak, almak ve satmak da suç kapsamına girer.

Bıçak gibi kesici aletler ile ateşli silahlar hakkındaki 61.35 numaralı kanunda konuyla ilgili detaylı bir çerçeve oluşturulmuştur. Bu yasada spor ve avcılık alanında kullanılan tüfekler ve kesici aletlerin bulundurulmasının, ticaretinin yapılması, alımı ve satımının yapılmasının yasak olduğu belirtilmiştir. Kanunda bulunan pek çok maddede yasaklara uymayan, silah ticareti, kesici alet ticareti yapan, ülkeye silah, kesici alet sokan, alan ve satana ceza uygulanacağı belirtilmiştir.

 

Yasalar tarafından belirlenen yasaklar kapsamında kamp alanlarında kullanılmak üzere alınan survival yaşam kitleri, survival kamp çakıları, bıçakları da yalnızca kamp bölgelerinde, doğada kullanılmalıdır. Doğada kullanılması gereken, kamplarda kullanılacak bıçakları, çakıları günlük hayatta üzerinde taşıyan, kullanan kişiler, bu bıçaklarla saldırı yapan, kendini savunan kişiler dahi ceza yemekten kurtulamayabilir. Özellikle de sokakta tehlikeler saçan kelebek, muşta, baston bıçak, suikast aletleri gibi kesici aletleri taşıyanlar, kullananlar hapis cezası bile alabilir. Muşta, kelebek, bıçak gibi aletler son derece öldürücüdür ve bu nedenle bu aletleri taşımak ile bulundurmak yasak ve suçtur. kamu haber

İsviçre çakısı, küçük çakılar, tırnak makası bıçağı gibi ufak çaplı ve çok amaçlı ürünler ise çok tehlike teşkil etmediği için polisler tarafından yasak kapsamında değerlendirilmemektedir. Ancak yine İsviçre çakısı, küçük çakılarla havaalanı, otogar, devlet dairesi gibi yerlere girdiğinizde ceza alabileceğini unutmamanız iyi olur. Peki çakılarla, kamp bıçakları ile ceza almadan dolaşmak mümkün değil mi? Evet bu bıçakları, çakıları, sopaları üzerinizde taşımaz ve arabanızın bagajında, evinizin ücra bir köşesinde tutarsanız ceza yemenizi gerektirecek bir durum oluşmaz.

 

bicak sopa musta kesici alet tasimak suc mu

Çakı, Bıçak, Muşta Taşımak Suç Mu? Cezası Nedir? Ne Kadar?

İçişleri Bakanlığı koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından her yıl kesici ve delici aletlere yönelik çalışma yapılmaktadır. Bu kapsamda 81 ilde vatandaşın huzurunu, canını, malını korumak için suç aleti olarak kullanılabilecek bu aletlere yönelik denetimler yapılmaktadır. Özellikle de milyonlarca kişinin yaşadığı kalabalık şehirlerde bu kontroller hayati derece önemlidir. Bu denetimlerde bulunan kesici ve delici aletlere el konulmakta ve sahiplerine ceza kesilmektedir. Kesici ve delici alet taşıyan kişilere nasıl bir ceza verileceği ise Kabahatler Kanununda açıkça belirtilmiştir. Bu kanuna göre kesici, delici, öldürücü, yaralayıcı alet taşıyan kişiler hakkında işlem yapılmakta ve 189 lira para cezası verilmektedir. Kesici, delici, yaralayıcı, öldürücü aletlerin tamamı için bu süreçler geçerlidir. Üstelik bu aletleri taşıdığı belirlenen kişilerin sicillerine de bakılmaktadır. Sicilleri kirli olan, sicillerinde suç olan kişilere 3 aya kadar hapis cezası da verilebilir.

Devlet Memurluğundan Çıkarma (Atma) Cezası Hangi Hallerde Verilir?

Hangi Kesici, Delici, Yaralayıcı ve Öldürücü Aletleri Taşımak Yasak?

Ateşli silahlar, tüfek ve silah çeşitleri, yaralayıcı, kesici, delici, öldürücü aletler, bıçak, kamp bıçağı, kasatura, süngü, sivri uçlu, oluklu bıçak, ok, topuz, şiş, pala, susta, muşta, kelebek, bıçaklı baston, sivri uçlu aletler, sustalı, süngü, kasatura, çakı, hançer, suikast aletleri, kılıç, boğma teli, sopa, beyzbol sopası, çivili silahları vb. taşımak suçtur ve yasaktır.

Kaç cm ye kadar bıçak taşınabilir?

Kesici kısmı 15 cm olan bıçağın bulundurulması ve taşınmasının serbest olduğu yönünde Kriminal laboratuvar raporları bulunmaktadır.

Yorumlar

  1. Kıvanç Yardımcı Avatar Kıvanç Yardımcı dedi ki:

    hocam mutfak bıçaklarınıda yasaklarsanız sevinirim