kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İİBF Mezunlarının 2020 Kamu Personel Alımları İçin Etkinlikleri Sürüyor

İİBF mezunları özellikle sosyal medya üzerinden #kendisesinoliibf ve #corbadatuzunolsuniibf hashtagleri altında toplanıyor ve etkinlikleri organize ediyorlar. Bu bağlamda son olarak işsiz adaylar imkanları doğrultusunda bir araya gelmek için kampanya başlattılar. Kampanya detaylarını ve diğer bilgiler haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

Ülkemizde hemen her üniversitenin ilk kurulan fakülteleri arasında yer alan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden mezun olmuş adaylar özellikle 2016 yılında beri azalan bir eğilim gösteren kamu personel alımlarının eski nizamına girmesi ve emeklerinin karşılığını alabilecekleri sayılarda ilanların gelmesi için her gün farklı bir etkinlikle seslerini duyurmaya çalışıyorlar. İİBF mezunlarının alımlara dair sorunları neler? İİBF mezunlarının talepleri nelerden oluşuyor? İİBF mezunları sosyal medya üzerinden organize olarak hangi etkinlikleri düzenliyorlar? Bu kampanyalara nasıl katılmak mümkün? Siz de #corbadatuzunolsuniibf diyorsanız bilgileri haberimizde alabilirsiniz.

İİBF Mezunlarının Alımlarla Alakalı Yaşadığı Sorunlar Nelerdir?

Sayısı yarım milyona yaklaşan ve bunlar içerisinde yaklaşık elli bin kadarı KPSS A Grubu için, yüz binden fazlası da KPSS B Grubu için ter döken İİBF mezunu adayların yaşadığı en temel sorun diğer tüm unvanlar ve kadrolar için bol bol kontenjan verilirken İİBF mezunları için artık ders çalışmayı bırakmaya itecek kadar az sayıda alım geliyor olmasıdır.

Bu soruna çözüm uman İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu adayların çözümün kaynağı olarak gördükleri Hazine ve Maliye Bakanlığı 2020 yılında toplam 2000 kişilik bir alım açıklamış ve adayları çok büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştır. İlan edilen alım adayların en fazla beklediği ve en çok kişiye hitap eden Gelir Uzman Yardımcılığı alımını da içeriyor. Ancak 2000 kişilik kadroda yalnızca 1000 kişilik kontenjan ayrılan Gelir Uzman Yardımcılığı alımı için 2 yıldır bekleyen adaylara maalesef bir fayda doğmamış, tam aksine başvurularda kullanılacak puan yılının 2018’i içermiyor olmaması sebebiyle iki senedir bekleyen adaylar açısından mağduriyet daha da katlanmıştır.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu adaylar için ilan edilen 2020 yılı Hazine ve Maliye Bakanlığı alımlarına dair detaylı bilgileri aşağıda yer alan yönlendirme ile erişebileceğiniz çalışmamızda inceleyebilirsiniz;

İİBF Mezunlarının Emeğine En Büyük Halel Kurum İçi Savunucularından Geldi!

2019 yılında TBMM’de yer alan dört partinin de üzerinde mutabık kaldığı nadir kanunlardan birisi yayınlandı.Bu kanun Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde bulunan Gelir Uzman Yardımcılığı ve Defterdarlık Uzman Yardımcılığı alımları için kurumlar içerisinde bulunan ve Kuruma ister şoför olarak girmiş olsun ister vhki bir şekilde şartları sağlayan herkese binlerce adayın uğrunda gece gündüz ders çalıştığı, emek verdiği Gelir Uzmanlığı ve Defterdarlık Uzmanlığı kadrolarına kurum içi sınavı ile doğrudan atanma imkanı tanıyor.

Bu kanuna göre 5 yıl içerisinde gerçekleştirilecek iki sınavla adayların yıllarını harcadığı kadrolar tüm kaidelere rağmen yukarıda belirttiğimiz kişilere verilecek. Halbuki bu mesleklere giriş şartları oldukça açık. KPSS’den çok yüksek puanlar alan adayların dahi zorlanarak yer bulabildiği kadrolara bu emeğin yüzde onunu dahi vermemiş kişilere verilmesi elbette kadro bekleyen İİBF mezunlarını da fazlasıyla etkiledi. Açıktan alım için açılan 2000 kişilik dar kadronun yegane izahı Kurum İçi Sınavı için baskı yapanların yarattığı olumsuz iklim ve onların yükselme sonrası Kurumlara getirecekleri mali yüktür. Bunu hesaplayan Bakanlık doğal olarak açıktan alımlarda ihtiyacı olmasına rağmen kısıntıya gitmiştir ve kurum içi çalışmaları bir çok adayın işsizlik süreçlerinin uzamasına yol açmıştır.

Bunun yanında 2018 – 2019 ve 2020 dönemini zımnen ortak bir dönemde toplayacak şekilde oluşturulan sınav takviminde de açık bir biçimde Kurum İçi Sınavı kulis gücünü görmekteyiz. Açıktan alımı izleyen süreçte başlatılacak Kurum İçi Yükselme işleri açıktan alımları öteleyecek ve adayların bekleyişinin uzamasına binaen tepkiler de yükselecekti. Bunun önü de kurum içini savunanların etki ettiği bu takvim ile şimdiden kesilmiş oldu.

İİBF Mezunu adayların bir diğer önemli talebi de Kurum İçi Yükselme Kanunu’nun acilen ilga edilmesi ve sonsuza dek tarihin tozlu raflarına terk edilmesidir. Aksi halde alın teri boşa akan binlerce genç için çok ciddi bir haksızlık, adaletsizlik ortaya çıkacak, emekler boşa gidecektir.

İİBF Mezunu Adaylar Sosyal Medya Üzerinden Etkinlikler Organize Ediyorlar!

Hemen her gün işsizlik süreçleri uzayan ve sayıları artan İİBF mezunları talep ve temennilerini başta Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak’a iletmeye, seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Bu çabanın bir karşılığı olarak elbette bazı geri dönüşler alınıyor. Ancak yukarıda belirttiğimiz aslî taleplere dair henüz bir geri dönüş alınamadığından adaylar her gün etkinliklerini çeşitlendirerek sürdürüyorlar.

İİBF Mezunu adayların tüm taleplerini bir arada incelemek için aşağıda yer alan yönlendirme ile ilgili çalışmamıza erişebilirsiniz;

İİBF Mezunları #kendisesinoliibf ve #corbadatuzunolsuniibf Hashtagleri ile Twitter’da Organize Oluyor!

İİBF mezunlarının son dönemde en çok bir araya toplandığı mecra olan Twitter’da başlıkta gördüğünüz hashtagler ile organize olunuyor ve programlar yapılıyor. Son olarak adaylardan birisinin organize ettiği süreçte tag satın alarak gündeme girmek üzere organize olan İİBF mezunları yeterli tutara eriştiklerinde doğrudan gündemde olabilecekleri tagler edinebilecekler. Bu bağlamda haklarını savunmak, kurum içi başta olmak üzere haksızlıkların ortadan kaldırılması için devlet büyüklerine seslerini duyurmak isteyen tüm İİBF mezunu adaylar bu hastagler ile organizasyonlarda yer alabilir, katkı yapabilirler.

İİBF Mezunu adayların tüm sorunlarını dilimiz döndüğünce anlattığımız çalışmamızı da izleyebilir, sosyal medya üzerinden yayılmasını sağlayarak daha fazla kişiye erişmesine katkıda bulunabilirsiniz;

Nisan – Mayıs 2020 Dönemi Twitter Etkinlik Programı

İİBF mezunu adaylar bir araya gelerek oluşturdukları bütçe ile bir etkinlik takvimi oluşturdular ve bu takvim itibariyle gün gün yapılacak etkinlikleri belirlediler. Belirlenmiş olan takvim ve etkinlik konularını aşağıda yer alan tablomuzda inceleyebilirsiniz;

Etkinlik Tarihi Etkinlik Konusu
27 Nisan 2020 Pazartesi Genel kadro talebi ve diğer sorunlar
29 Nisan 2020 Çarşamba Gelir Uzman Yardımcılığı
30 Nisan 2020 Perşembe SG Denetmen Yardımcılığı

İİBF mezunlarının sorunları, beklentiler ve talepleri ile kurum içi uzmanlığına karşı tepkilerine dair fikirlerinizi beyan etmek için FORUM sayfamızı ziyaret edebilirsiniz!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.