kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Memur Alımı 2019 İptal Edildi!

2019 yılında 387 adet memur alımı yapacağını duyuran Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi alım sürecini iptal ettiğini adaylara bildirdi. Detaylar haberimizde.

A+
A-

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şubat ayında vermiş olduğu ilanla 387 adet memur alımı yapacağını duyurmuştu. 31 Mart 2019 yerel seçiminin hemen öncesinde başlatılan bu süreç tamamlanamadan seçim gerçekleşti ve kayyum Cumali Atilla tarafından başlatılan süreç böylelikle yarıda kalmış oldu. Halkların Demokratik Partisi HDP’nin adayı Selçuk Mızraklı’nın kazandığı seçimin ardından geçen günler içerisinde alım sürecinin nasıl ilerleyeceğine dair başvuruda bulunan onlarca aday bekleyişte iken durumu öğrenmek için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi CİMER’e başvuruda bulunan ve Belediyeyi arayan adaylara alımın iptal edildiği bilgisi verildi. Kamu Haber

2019 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Memur Alımı Başvuruları

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi memur alımı için başvurular 20 Şubat 2019 tarihinde başlamış ve 6 Mart 2019 tarihine kadar sürmüştür. Başvuruda bulunacak adaylar bu tarihler arasında kendilerinden istenen belgeleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Kongre Hizmet Binası’na teslim ederek başvurularını tamamlamış ve süreci beklemeye koyulmuşlardır.

Yapılan başvuruların değerlendirilip her unvan için alınacak aday sayısının beş katı kadar aday tespit edilecek ve bu adaylar Başkanlıkça düzenlenecek sözlü mülakata katılacaklardı. Buna dair duyurunun 7 Mart ilâ 10 Mart 2019 tarihleri arasında yapılması beklenirken araya seçim sürecinin girmesi ile birlikte süreç bir anlamda askıda kaldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Memur Alım İlanının TAM METNİ için Tıklayınız!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Memur Alımı 2019’a Kaç Kişi Başvurdu?

20 Şubat 2019 tarihinde başlayıp 6 Mart 2019 tarihine kadar devam eden başvurularda binleri bulan sıraların olduğu başvuruda bulunan adaylar tarafından ifade edildi. Dile getirilen başvuru sayısının ise 22 bin ile 25 bin arasında olduğu belirtiliyor.

d.bakyr sur

Bu İptal İlk Değil!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 2017 yılında Müfettiş Yardımcısı alımı gerçekleştireceğini duyurmuş hatta başvuruları kabul etmiş ve taban puanı duyurmuş ardından Yazılı yarışma sınavını ve sözlü mülakatları da gerçekleştirmişti. Adaylar mülakat sonucunu öğrenip kazanmaları durumunda meslek sahibi olmayı umarken hiçbir gerekçe göstermeyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi alımı iptal etmişti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Müfettiş Yardımcılığı alım süreci ve iptalin detayları için Tıklayınız!

Binlerce Adayın Umudu ve Hakkı Ne Olacak?

Hiçbir gerekçe belirtmeden hatta duyuru dahi yapmadan binlerce adayın umudunu yerle bir eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin en azından başvuruda bulunan ve yeterli puan adaylar için müktesep hak uygulaması yapması ve alım sürecini devam ettirmesi en hakkaniyetli seçenek olacaktır. Binlerce işsiz aday umudunu bu alıma bağlamışken yapılan böyle bir uygulama, emeğin siyasi gayelerden ve amaçlardan çok daha kutsal, çok daha önemli bir değer olduğu gerçeğini hiçe saymaktır ve ciddi bir haksızlıktır.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Memur Alımı 2019 hakkındaki gelişmeleri için FORUM başlığımızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.