kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Dövmesi Olan Polis Olabilir Mi 2019?

Dövmesi olan polis olabilir mi 2019? Dövme polisliğe engel mi 2019? Dövme sildirdikten sonra polis olunur mu? Dövmemi sildirdim polis olabilir miyim? Dövmem var polis olabilir miyim? İşte polis olmak isteyen ve dövmesi olan binlerce kişinin merak ettiği soruların cevabı…

A+
A-

Polis olmak isteyen kişilerin fiziksel yeterliliği çok önemlidir. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan polis memurları iç güvenlikte en büyük sorumluluğu alırlar. Polisler her zaman göz önündedir. Tehditlere karşı her zaman en önde dururlar. Vatandaşla sürekli iletişim halindedirler. Bu nedenle polis memuru olacak kişilerin örnek kişiler olması gerekir. Hem fiziksel olarak hem de ruhsal olarak polislerin yeterliliği üst düzeyde olmalıdır. Polislik sınavlarında adayların fiziksel ve ruhsal yeterliliği çok sıkı bir şekilde incelenir. Bu nedenle adaylar vücutlarındaki yaraların ve izlerin polisliğe engel olacağını düşünür. Özellikle de vücudunda dövmesi olan kişiler polis olamayacağını düşünmemektedir. “Dövmesi olan polis olabilir mi ?”ve “dövme polis olmaya engel mi?” soruları en çok sorulan sorular arasındadır. Peki dövmesi olanlar polis olabilir mi? Dövme polis olmaya engel mi? Dövmesini sildiren polis olabilir mi? www.tercihiniyap.net ailesi olarak polis olmak isteyenlerin merak ettiği sorulara en doğru cevapları verdik…

Dövmesi Olan Polis Olabilir Mi 2019?

Polis olmak isteyen kişilerin fiziksel yeterliliğine ve vücut düzgünlüğüne bakılmaktadır. Polislerin vatandaşlara örnek olması istenmektedir. Bu nedenle yasalara, kanunlara, toplumun genel ahlak kurallarına aykırı özellikler taşıyanların polis olması mümkün değildir. Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği polis adaylarında aranan özellikleri detaylıca anlatmaktadır.

Polis memuru olmak isteyenlerin vücudunda dövme olması durumunda polis olmaları mümkün değildi. Değildi diyoruz çünkü yönetmelik değişikliği yapıldı. Daha önce polis adayları sağlık kontrolleri sırasında dövmeleri olması durumunda eleniyorlardı. Ancak 3 Ocak 2018 tarihinde Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Polis olmak isteyenlerin önündeki dövme engeli kaldırıldı. “Dövmesi olan polis olabilir mi ? ”sorusuna artık rahatlıkla “evet olabilir” cevabı verilebilir.

Dövme Polisliğe Engel Mi 2019?

Polislikte dövme ve yara izi şartı aranmasının en büyük nedeni polis üniformalarıdır. Polisler yazlık üniformalarını yani kısa kollu üniformalarını giydikleri zaman vücutlarında dövme gözükmemesi gerekmektedir. Önceki dönemde vücudunuzun neresinde olursa olsun dövmeniz varsa polis olmanız mümkün değildi. Ancak yeni düzenlemeyle birlikte yazlık üniforma giydiğinizde dövmeniz gözükmüyorsa rahatlıkla polis olabilirsiniz. Yani dövmeleriniz eşkal belirleyici nitelikte değilse polisliğe engel olmaz. “Dövme polisliğe engel mi ? ”sorusunu soran adaylara bu cevabı vermek doğru olur. Yeni yönetmelikte bu durum açıklanmıştır. Şöyle ki, kişinin yüzünde, eşkal bölgesinde dövme, yara izi gibi eşkal belirleyici bir uygulama varsa polis olmasına engel taşır. Polis memuru yazlık üniforma giydiği zaman üniformanın kapatmadığı yerlerde kalan eşkal belirleyici uygulamalar polisliğe engeldir.

Dövme Sildirdikten Sonra Polis Olunur Mu 2019?

Yazlık üniformaların dışına taşmadığı sürece artık dövme polisliğe engel değil. Peki ya eşkal belirleyecek nitelikte, yazlık üniformaların kapatmadığı dövmeleriniz varsa ne olacak? İşte bu noktada “dövme sildirme” seçeneği gündeme gelmektedir. Pek çok kişi “dövme sildirirsem polis olabilir miyim?” sorusunu sormaktadır. “Dövme sildirdikten sonra polis olunur mu?” sorusuna verilebilecek cevap “evet” yanıtı olacaktır. Ancak burada bazı kritik noktalar vardır. Acemi biri tarafından, kalitesiz malzemelerle yapılan dövmeler derinizin derinine işler. Bu nedenle birkaç seans deneseniz bile dövmenizi sildirmeniz mümkün olmaz. Aksine daha çirkin ve belirgin bir hal alır. Ancak az da olsa bazı durumlarda dövmeler birkaç seansla silinebilmektedir. Ancak hem dövmenizin yetkin kişiler tarafından ve kaliteli malzemelerle yapılması gerekir hem de dövmenizi silecek kişinin yetkin ve kaliteli malzemeler kullanması gerekir. Yani her halükarda işin ustasına danışmanız gerekmektedir. GÜNDEM

Dövme sildirme konusunda birden fazla yöntem vardır. Lazer ile dövme sildirme, dermabrazyonn, zımparalama teknikleri ile dövmenizi sildirmeniz mümkün olmaktadır. Ancak bu noktada plastik cerraha danışmanız önerilmektedir. Plastik cerrahlar işinde deneyimli ise size dövmenizin silinip silinemeyeceğini veya nasıl silineceğini anlatabilir.

Eğer eşkal belirleyici ve yazlık üniformanın kapatmadığı dövmeleriniz var ise polis olmanız zordur. Ancak dövmelerinizi sildirmeyi başarırsanız polis alımı ve bekçi alımına başvuru yapabilirsiniz. Dövmelerini sildiren kişiler polis olabilmektedir. Ancak dövmenizi sildirerek başvurmanız önerilmektedir. “Dövmemi sildireceğim, seansa gidiyorum” deseniz bile eğer dövmeniz vücudunuzda ise muhtemelen polis alımından elenirsiniz.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

  1. emre çakmak Avatar emre çakmak dedi ki:

    .