kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

e-Devlet Girişi Nasıl Yapılır? Nasıl Şifre Alınır?

Dünyanın en modern elektronik hizmet sistemlerinden biri olan e-Devlet www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden vatandaşın hizmetine sunulmaktadır. Milyonlarca vatandaş e-Devlet sistemi sayesinde zamandan ve paradan tasarruf etmektedir. Peki e-Devlet şifresi nasıl alınır? e-Devlet girişi nasıl yapılır?

A+
A-

www.turkiye.gov.tr resmi internet sitesi üzerinden vatandaş e-Devlet sistemine giriş yapabilmektedir. Bu özel sistemi kullanmak isteyenler giriş için e-Devlet şifresi, internet bankacılığı, T.C. kimlik kartı ve elektronik imza (e-imza) ve mobil imza seçeneklerinden faydalanabilirler. Binlerce hizmeti içinde barındıran e-Devlet sistemine vatandaş girdikten sonra hizmetler bölümünden istenilen kurumla ilgili hizmetlerden yararlanılabilir. Peki e-Devlet şifresi nasıl alınır?

e-Devlet sistemine nasıl giriş yapılır?

2023 E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Hala e-Devlet sistemini kullanmayanlar veya e-Devlet şifresini kaybedenler nasıl e-Devlet şifresi alabilir? www.tercihiniyap.net ailesi olarak bu soruyu sizler için cevaplandırdık. e-Devlet şifresi olmayanlar PTT şubelerine giderek kolaylıkla şifre alabilirler. Yanızca şifre almak iin 2 Türk Lirası ücret ödemeleri gerekmektedir. Bu şifre kapalı zarf içinde kişiye verilir. Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki e-Devlet sistemi üzerinden kullanıcıya özel bilgiler yer almaktadır. Bu nedenle vatandaş güvenliği açısından şifresini kimseyle paylaşmamalıdır. kamu haber

e-Devlet şifresini unutanlar ne yapacak peki? Eğer şifrenizi unuttuysanız turkiye.gov.tr resmi internet sitesine girerek yeni şifre oluşturabilirsiniz. Bunun için e-Devlet uygulamanıza cep telefonu numaranızı kaydetmeniz gerekmektedir. Ayrıca PTT şubelerine giderek 5 TL karşılığında yeni şifre alabilirsiniz. Veya sistem üzerinden size sunulan diğer seçenekler ile yeni şifre elde edebilirsiniz.

2023 E-DEVLET İLE NELER YAPILIR?

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki binlerce hizmet elektronik ortama taşınarak e-Devlet sistemi faaliyete girmiştir. Yaklaşık 2500 hizmetin vatandaşa sunulduğu bu özel sistemden 35 milyonun üzerinde kullanıcı faydalanmaktadır. Uygulama sürekli güncellenmektedir ve yeni sistemleri içinde barındırmaktadır. Sistemde işlemler için yalnızca e-Devlet şifrenizle giriş yapmanız yeterlidir.

Vatandaş e-Devlet sistemi üzerinden en çok Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) ve  Adalet Bakanlığı tarafından sağlanan hizmetlerden yararlanmaktadır. Ayrıca soy ağacı, miras sorgulama, şehit sorgulama gibi yeni hizmetlerle birlikte e-Devlet’in milyonlarca vatandaş tarafından günde onlarca kez tıklandığını söylemek gerekir.

e-Devlet Mahkeme Dava Dosya Sorgulama Nasıl ve Nereden Yapılır?

E-devlet ilk giriş nasıl yapılır?

İlk olarak, e-Devlet Kapısı giriş sayfasında yer alan e-Devlet şifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı ve internet bankacılığı giriş yöntemlerinden birini kullanarak giriş işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Ilmyrat Allanazarov Avatar Ilmyrat Allanazarov dedi ki:

    E devlet şifresini alamıyorum