kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

e-Devlet sistemine nasıl giriş yapılır?

Her gün milyonlarca vatandaş tarafından binlerce kez ziyaret edilen e-Devlet uygulaması Türkiye’deki en modern hizmetlerden birisidir. Özellikle her gün yoğun olarak kullanılan bu sisteme nasıl giriş yapılır? e-Devlet sistemine nasıl giriş yapılır? e-Devlet’e nasıl girilir? e-Devlet sistemine nasıl girilir?

A+
A-

“e-Devlet Kapısı” sistemi 2008 yılında hizmete açılmıştır. Sistemin amacı kamu hizmetlerinin internet ve mobil teknolojilerini kullanarak, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde vatandaşa ulaştırılmasını sağlamaktır. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarından verilen hizmetlerin tek bir adreste bulunduran e-Devlet vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

e-Devlet Mahkeme Dava Dosya Sorgulama Nasıl ve Nereden Yapılır?

e-Devlet uygulaması oldukça pratik ve kullanımı kolaydır. Üstelik yapılan çalışmalar ve incelemeler sonucunda vatandaşların sistem içerisindeki hareketleri izlenmekte, alışkanlıkları analiz edilmekte ve bu doğrultuda geliştirilmektedir. e-Devlet sisteminde pek çok giriş seçeneği bulunmaktadır. Giriş yöntemlerden birini tercih ederek sisteme giren vatandaş SGK,EGM,MEB,ÖSYM gibi önemli ve sık kullanılan kurumların hizmetlerinden faydalanabilmektedir. Önemli belgeler yine bu sistem üzerinden edinilebilir.

e-Devlet Sistemine Nasıl Girilir?

Milyonlarca vatandaşın her gün ziyaret ettiği e-Devlet uygulaması www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden hizmet vermektedir. Uygulamaya giriş yapmak isteyen vatandaşların kişiye özel üretilen şifreleri kullanması gerekmektedir. Böylece şifreye sahip kişi dışında kimse sisteme girip kişi hakkında bilgi edinemez ve işlem gerçekleştiremez. Kişinin sisteme giriş yapabilmesi için pek çok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler, e-Devlet şifresi, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı, internet bankacılığı gibi seçeneklerdir. 

En kolay giriş yollarından biri de PTT’den birkaç liraya şifre almaktır. Eğer giriş için e-Devlet şifresi kullanmayı tercih ederseniz sisteme giriş yaptıktan sonra bu şifreyi daha kolay bir şifre ile değiştirmek daha mantıklı olacaktır. Böylece e-Devlet’e ger girdiğinizde o zorlu şifreyi hatırlamak zorunda kalmazsınız. Ayrıca günümüzde güvenlik endişeleri de oldukça artmıştır. e-Devlet yalnızca girişte kullanılan bilgileri muhafaza eder. Bunun nedeni de sistemin kullanıcıyı tanıyarak sisteme girişine izin vermesidir. Bunun dışında sistem içerisinde yapılan her işlem sistem tarafından saklanmaz. kamu haber

Adıma, Üstüme Miras Var Mı? E-Devlet Miras Sorgulama Nasıl Yapılır?

E-devlet giriş onayı nasıl yapılır?

Kimlikle doğrulanmış telefon numaranıza kısa mesaj (SMS) aracılığıyla gelecek doğrulama kodunu girerek giriş yapabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Muhammed çelik Avatar Muhammed çelik dedi ki:

    Ptt den ödediğim tırafik para cezası devletten hayla görunüyor