kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ehliyet Affı Var Mı? Ehliyet Affı Olur Mu 2020?

Ehliyet Affı Var Mı? Ehliyet Affı Olur Mu 2020? Ehliyet Affı Nedir? Ne Demek? Ehliyet Affı İstiyoruz 2020 Ehliyet Affı Gündemde Mi 2020? Ehliyet Affı Ne Zaman Çıkacak? Çıkacak Mı?

A+
A-

Türkiye’de bir süredir trafik kurallarına verilen önem arttı. İçişleri Bakanlığı geçmiş yıllarda yayımlanan ancak çok sıkı takip edilmeyen genelgelerin bile sıkı takipçisi oldu. Trafik denetimleri arttı. Yeni kurallar hayata geçirildi. Trafikte rahatına düşkün, kural tanımaz, kurallara uymayan, unutkan sürücüler cezalardan kaçamadı. Trafikte kurallara aykırı davrandığı tespit edilen binlerce sürünün de ehliyetlerine, sürücü belgelerine el konuldu. Kamu Haber

Türkiye’deki trafik sisteminde sürücüler her kural ihlali yaptığında kesilen ceza haricinde ceza puanı da verilmektedir. 1 yılda 100 ceza puanı alan sürücülerin de yine ehliyetine el konulmaktadır. Böylece bu sürücülerin trafiğe çıkmaları yasaklanır. Ayrıca sadece belli başlı suçları işleyen kişilerin de yine sürücü belgelerine el konulur. Örneğin alkollü araç kullandığı tespit edilen kişilerin 5 sene içinde bu suçu 1 kez işlemişlerse 6 ay, 2 kez işlemeleri halinde 2 yıl ve 3 veya 3’ten fazla işleyişlerde ise 5 yıl boyunca ehliyetlerine el konulur. Uyuşturucu madde ile sürücü koltuğuna oturan kişilerin de sürücü belgelerine 2 yıl el konulur.

Ehliyetine el konulan sürücü trafiğe çıkamaz. Bu cezaya rağmen trafiğe çıkan sürücüler hapis cezasıyla karşı karşıya kalır. Bu cezayı yemiş olan binlerce kişi bulunmaktadır. Bu kişiler süreleri bitmeden trafiğe dönebilmek için “ehliyet affı” çağrısına destek vermektedir. Araştırmalara göre 2010-2020 arası dönemde 1 milyondan fazla sürücünün ehliyetine el konulmuştur. Sayı bu kadar yüksek olduğu için “Ehliyet Affı” tartışmaları yeniden ülke gündemine gelmektedir. Peki ehliyet affı gündemde mi? Ehliyet affı var mı 2020? Ehliyet affı ne zaman?

Ehliyet Affı Nedir? Ne Demek?

Ehliyet affı başlığını taşıyan yazılar, kampanyalar aslında bir talep metnini ifade eder. Trafik kurallarına uymadıkları için ehliyetlerine el konulan binlerce vatandaş cezalarının affedilmesini talep etmektedir. Forumlarda, sosyal medya platformlarında, dilekçe sitelerinde organize olan insanlar hükümete, siyasilere taleplerini duyurmaya çalışır. Eğer ehliyet affı çıkarsa ehliyetlerine el konulan vatandaşlar tekrar sürücü belgelerine kavuşacak ve trafiğe dönebileceklerdir.

ehliyet affi eksisozluk

“Ehliyet Affı İstiyoruz 2020” Talebi

Türkiye’de son 10 yılda 1 milyonu aşkın vatandaşın kural ihlalleri nedeniyle ehliyetine el konulmuştur. Her geçen gün bu sayı artmaktadır. Trafik kuralları sıkı bir şekilde uygulandıkça kural ihlali yapan kişiler de cezalardan kaçamamaktadır. Bu kapsamda ehliyetine el konulan kişiler af çıkması için çalışmalar yürütmektedir. Ekşisözlük, twitter, facebook, instagram, changeorg platformu üzerinden “Ehliyet Affı İstiyoruz!” diyen binlerce kişi seslerini duyurmaya çalışıyor.

ehliyet affi changeorg

Ehliyet Affı Var Mı? Ehliyet Affı Olur Mu 2020?

Türkiye’de her dönem ehliyetlerine el konulmuş binlerce kişi vardı. Farklı dönemlerde af tartışmaları gündeme gelse bile son 10 yıl içinde ehliyet affı çıkartılmadı. Ehliyetlerine el konulan sürücüler ceza sürelerinin dolmasını beklemek zorunda kaldı. Ancak siyasi atmosfer bazen vatandaşın sesinin daha gür çıkmasına neden olabiliyor. Bu nedenle seçim dönemleri öncesinde ehliyet affı talebi siyasilerin gündemine gelebilir. Türkiye’de en yakın seçim tarihi ise 2023 yılında. Erken seçim olmazsa 2023 tarihine kadar ehliyet affı tartışmaları yalnızca tartışma olarak kalacak gibi görünüyor.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

ehliyet affi twitter

Yorumlar

  1. Yağmur Avatar Yağmur dedi ki:

    Allah rızası için bir kereliğine ehliyet affı çıkartılsın . Yaptık bir hata kesinlikle böyle birşey olmayacaktır . Benim gibi düşünen çok vatandaş var . Cimere istekde bulunalım arkadaşlar..