kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ehliyet İçin Emniyetten Randevu Nasıl Alınır?

Ehliyet İçin Emniyetten Randevu Nasıl Alınır?

A+
A-

Ehliyet İçin Emniyetten Randevu Nasıl Alınır? Ehliyet Randevu Nasıl Alınır? Ehliyet İçin Gerekli Belgeler Nelerdir? Ehliyet Almak İçin Gereken Belgeler Nelerdir?

Ehliyet alma sistemi yenilenmeden önce her şehirin kendine ait randevu hizmeti bulunmaktaydı. Fakat 2016 yılındaki ehliyet sisteminin değişmesi üzerine Türkiye’de bulunan bütün şehirlerdeki vatandaşlar tek bir sistemi kullanarak randevu almaktadır. Peki randevu nasıl alınır? https://surucurandevu.egm.gov.tr/ internet adresi üzerinden ehliyet alacağınız şehri belirledikten sonra istenilen bilgileri girerek randevu alabilirsiniz. Peki bu bilgiler hangileridir? Cep telefonu numaranız, randevu almak istediniz tarih/ müsait bir tarih, kullandığınız güncel mail adresi, kimlik bilgileriniz gibi bilgilerinizi girerek işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. kamu haber

Ehliyet Sınav Giriş Belgemi Kaybettim, Ne Yapmalıyım?

Randevu alırken en önemli husus tarihin belirlenmesidir. Randevu alarak gelen çok sayıdaki vatandaş nedeni ile alacağınız randevu tarihi oldukça geç bir tarihte olabilir. Günü belirleyip, kişisel bilgilerinizi girdikten sonra ise randevu sistemi bilgilerinizde yer alan mail adresinize onaylama linki gönderecektir. Mailine gelen onaylama linkine tıklayıp yönlendirildiğiniz adrese giderek T.C kimlik numaranızı girip randevunuzu onaylamanız gerekecektir. Bu işlemden sonra randevu işleminiz tamamlanmış ve randevunuzu almış olacaksınız. Onaylama işlemi tamamlandıktan sonra sistem size özel bir randevu/referans kodu verecektir. Size verilen bu kod randevunuzu sorgulamanız için gerekli olacaktır.

Ehliyet Almak İçin Gereken Belgeler Nelerdir?

Adayların öncelikle Sürücü Belgesi Dosyasına sahip olmaları gerekmektedir.

Adayların ehliyet için nüfus cüzdanı, pasaport veya avukatlık kimliğine ihtiyaçları vardır.

Adayların Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikasına sahip olmaları gerekmektedir.

Adayların Sürücü Sağlık Raporu edinmeleri gerekmektedir.

Adayların sürücü belgesi harcı, sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ve sürücü belgesi hizmet bedelinin vergi dairelerine veya anlaşmalı bankalara yatırıldığına dair makbuz almaları gerekmektedir.

Adayların 2 adet biometrik fotoğraf edinmeleri gerekmektedir. ( 5×6 boyutlarında, arka fon beyaz olacak şekilde, biometrik)

Adayların kan grubunu belirten bir belge veya yazılı beyan edinmeleri gerekmektedir.

Kimlik Numarasıyla Ehliyet Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

2023 Ehliyet Nasıl Alınır? Ehliyet Alma Süreci Nedir?

2016 yılında değiştirilen ehliyet alma sistemini pek çok aday bilmemektedir. tercihiniyap.net ailesi olarak bu süreci basitçe anlatarak okuyucularımıza yardımcı olmak istiyoruz. Ehliyet Nasıl Alınır?

Adayların öncelikle girecekleri teorik sınavı ve direksiyon sınavını başarı ile geçmeleri gerekmektedir.

Adaylar bu sınavlarda başarılı olduktan sonra ehliyet sertifikaları çıkacaktır ve adayların bu sertifikaları almaları gerekmektedir.

Adayların Dikkatine! Adayların alacağı ehliyet sertifikaları ehliyet belgesi olarak kullanılamaz. Adayların sertifikalarını ehliyete/sürücü belgesine dönüştürmeleri için geçerlilik süresi 2 yıldır.

Adayların Dikkatine! Adayların randevu almadan önce harç ücretlerini yatırmaları gerekmektedir. Harc ücretleri nereye ödenir? Harc ücretleri ilgili bankalara ödenmektedir.

Randevu alındıktan sonra ehliyeti alacak kişinin bizzat randevusuna gitmesi gerekmektedir. Randevu sırasında adayların parmak izleri alınır.

Adayların Dikkatine! Kadın sürücü adayları evlendikten sonra soy isimlerini değiştirdiyse evlilik cüzdanları, boşanma durumunda ise mahkeme kararı veya nüfus müdürlüğünden alınan açıklamalı nüfus kayıt örneğini yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

Bu işlemlerden sonra sürücü adayı ehliyet işlemlerini tamamlamış ve sürücü belgesi almaya hak kazanmış olur.

 

2319 1 ebdb307d5fbc780214f3d020978c58b7

Emniyetten ehliyet almak için ne gerekli?

 Nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat kimliği, motorlu taşıt sürücü sertifikası, sürücü sağlık raporu ve sürücü belgesi dosyası, sürücü belgesi için vergi dairelerine ya da anlaşmalı bankalara yatırılan tutarın makbuzu, 2 adet biyometrik fotoğraf ve kan grubunu belirten belge.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.