kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Evde Tütün, Sigara Sararak Para Kazanılır Mı? Nasıl ve Ne Kadar Kazanılır?

Evde Tütün, Sigara Sararak Para Kazanılır Mı? Nasıl ve Ne Kadar Kazanılır? Evde Tütün Sarma İşi Nedir? Evde Sigara Sarma İşi Nasıl Yapılır? Evde Sigara Sararak Ne Kadar Para Kazanılır? Evde Sigara Sarma İşi Yasal Mı? Suç Mu? Cezası Ne Kadar?

A+
A-

Evde Tütün, Sigara Sararak Para Kazanılır Mı? Nasıl ve Ne Kadar Kazanılır?

Ülkemizde milyonlarca kullanıcı bulunan sigara hem sağlığı hem de ekonomik durumu olumsuz etkilemektedir. Ancak iyi yanı da bir kazanç kapısı olabilme durumudur. Peki evde tütün sigara sararak para kazanılır mı, nasıl ve ne kadar kazanılır, birlikte bakalım..

Türkiye’de milyonlarca sigara içen vatandaş bulunur. Ancak kötüleşen ekonomik koşullar, sigaraya gelen astronomik zamlar, vergi oranlarının artması nedeniyle her isteyen istediği paket sigarayı içememektedir. İyi bir sigara markasının tek bir paketinin fiyatı 20 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Günde 1-2 paket sigara içen bir vatandaş bu kötü koşullarda bu maliyeti karşılamakta zorlanır.

Devlette Hangi Teknik Personel İlave 1 Derece Alamaz?

Bu nedenle son yıllarda sarma sigara içen kişilerin sayısı önemli ölçüde artmıştır. Bir paket sigaranın fiyatı 10-20 TL arasında değişirken sarma sigara paketinin fiyatı 3-5 TL’ye gelmektedir. Bu yeni gerçeklik yeni bir piyasa, arz-talep dengesi oluşturmaktadır. Sarma sigara içen herkes kendi sigaralarını saramamakta veya sarmak istememektedir. Bu nedenle hazır sarma sigaralar alımı yapmak yerine bir başkası tarafından sarılan ve hazırlanan sarma sigaralar satın almayı tercih etmektedir. Bu nedenle binlerce kişi evlerde, atolyelerde sigara sararak satışa hazır hale getirmektedir. kamu haber

Kimi tezgah açarak kendisi satarken kimisi de girişimcilere, tütüncülere, bu işi yapan kişilere para karşılığında satmaktadır. Günde birkaç yüz tane sigara saran kişiler karşılığında belirli bir ücret almakta ve kazanç elde etmektedir. Peki evde sigara sarma işinde para var mı? Evde sigara, tütün sarma işi ile nek adar para kazanılır?

Evde Tütün Sarma İşi Nedir? Evde Sigara Sarma İşi Nasıl Yapılır?

Dünyada yüzlerce hatta binlerce çeşit sigara, sigara aroması, tütün, tütün çeşidi bulunur. Dünyaca ünlü sigara ve tütün markalarının bandrollü sattığı sigaralar yerine insanlar istedikleri tütünleri alarak evlerinde sigara sarabilmektedir. Kendileri için veya ticari amaçlarla evde sigara ve tütün sarma işi son günlerde oldukça popülerdir. Kilo ile hazır tütün alan vatandaşlar evlerinde elleri ile ya da makinelerle sigara sarmaktadır. Bir veya birkaç kişinin düzenli olarak çalışması durumunda bir günde yüzlerce sigara sarmak mümkün olabilir. Bir ayda binlerce sigara sarma işlemi yapılırsa da önemli bir kazanç elde etmek mümkündür. Sigara sarmak için tütün, çarşaf, dudağa değen malzeme gibi malzemelere ihtiyaç duyulur. Ayrıca elle veya bir sarma aracıyla işlem gerçekleştirilir.

Evde Tütün Sararak Para Kazanılır Mı? Nasıl Para Kazanılır?

Sigara içenler masraflarının artmasından şikayetçi. Bu nedenle alternatif yollara başvuruyorlar. Bunların başında da sarma sigara geliyor. Talep büyük olunca arzda da hareketlilik yaşanıyor. Hazır sigara satışları artıyor. Satıcılar da tütün sarmaları için atolyelerle, insanlarla anlaşıyor. Ayrıca insanlar bireysel olarak internetten satış yaptıkları gibi kendi çevrelerine de bu şekilde satış gerçekleştirebiliyor. Bu nedenle evde tütün, sigara sararak para kazanmak mümkündür diyebiliriz. Kullanılan malzemeler, müşteri sayısı ve kitlesi, fiyat politikası da kazanılan para da belirleyici olacaktır. Bunun için malzemelerin toplanması, ürünün hazırlanması ve satışı yeterli olacaktır. Ayrıca sarma tütün, sigara satışı yapan işletmeler ve kişilerle anlaşarak onlar için de üretim yapılabilir. Bu yolla adet veya kilogram üzerinden para kazanılabilir.

Evde Sigara Sararak Ne Kadar Para Kazanılır?

Eğer bir satıcı ile üretim konusunda anlaştıysanız size sigara malzemelerini o sağlar. Siz bu malzemelerle belirli bir tarihe kadar tütün, sigara sararsınız. Örneğin bir pakette 20 adet sigara bulunur ve bir paket 5 dakikada hazırlanabilir. Her paketten yaptığınız anlaşmaya bağlı olarak 1, 2 ya da 3 TL kazanmanız mümkündür. Günde birkaç saat vakit ayırarak ayda 2 bin TL civarında gelir elde edebilirsiniz.

Eğer bir satıcı ile anlaşmanız yoksa ve kendi girişiminiz ile bu işi yapıyorsanız sermaye koymanız ve belirli malzemeleri temin etmeniz gerekir. Ancak bu durumda hem üretici hem de satıcı siz olacağınız için kar marjınız da yüksek olacaktır. Sadece satış miktarınızın ne kadar yüksek olacağına bakılır. Eğer belirli bir süre başarılı performans gösterirseniz aylık kazancınız 5 bin TL’ye kadar çıkabilir.

Evde Sigara Sarma İşi Yasal Mı? Suç Mu? Cezası Ne Kadar?

Sarma sigara işi kaçak bir iştir. Çünkü vergisiz kazanç elde edilir. Takibi yapılamaz. Ayrıca bandrollü, vergili tütün satış işini baltalar. Devlet bu vergi ve gelir kaybının önüne geçmek, yasa dışı olan bu sektörü sınırlamak için caydırıcı adımlar atar. Bu nedenle yapılan düzenlemelerle ticari amaçla sarma sigara işi yapan kişilere 3-6 sene arası hapis cezası getirildi. Ayrıca binlerce kişiye para cezası verildiği gibi malzemelere de el konuldu. Bu nedenle bu işe girmeden önce artısını eksisini iyi düşünmeniz gerekebilir.

Evde Tütün Sarma, Sigara Sarma İşi Veren Firmalar Nasıl ve Nereden Bulunur?

Bunun için öncelikle tütün satan, sarma sigara satan işletmeleri dolaşmanızı öneriririz. Bu işi yapabileceğinizi söyleyerek anlaşma arayabilirsiniz. Ayrıca sosyal medya hesapları üzerinden satış yapan kişiler ve işletmelerle de iletişime geçebilirsiniz. İnternette de arama yapabilirsiniz. Böylece iş anlaşmaları arayabilirsiniz. Siz de kendiniz internet üzerinden satış yaptığınızı duyurarak insanların sizinle iletişime geçmelerini sağlayabilirsiniz.

Sigara İçenlerin Koronavirüse Yakalanma İhtimali Daha Yüksek

Sigara sararak para kazanmak caiz mi?

Tütün ziraatı, ticareti ve kullanımı caiz değildir. Bunlardan kazanılan para da helal değildir.

Yorumlar

  1. V. S. Avatar V. S. dedi ki:

    evde tütün sarıcıları aranıyor. tuzla ve çevresinde ikamet edenler dışında başvurmaması rica olunur

    1. barış yamalak Avatar barış yamalak dedi ki:

      arayabilirsin.

    2. muhammet Avatar muhammet dedi ki:

      sancaktepe deyim makinam boşta

  2. Gökhan Dönmez Avatar Gökhan Dönmez dedi ki:

    Sigara sarmak istiyorum.Tekirdağ