kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Devlet Memuruna Verilen Para Ödülü Miktarı Ne Kadar?

Devlet Memuruna Verilen Para Ödülü Miktarı Ne Kadar? Devlet Memuruna Para Ödülü Verilir Mi? Memurlar Ne Zaman, Nasıl Para Ödülü Alabilir?

A+
A-

Ülkemizde pandeminin de etkisiyle ekonomik pek çok sorunla karşılaşmaktayız. Özellikle işsizlik korkusu kişileri devlet memurluğuna yönlendirmiştir. Biz de bugün devlet memuruna verilen para ödülü miktarı hakkında bilgiler verdik.

Türkiye’de ekonomik koşullar kötüleşirken, işsizlik sorunu da artmaktadır. Bu durum devlet memuru olmak isteyenlerin sayısını da arttırmaktadır. Devlet bünyesinde çalışan binlerce memuru, memur olmak isteyenleri ve bu kişilerin yakınlarını düşününce memurlarla ilgili her konu milyonlarca kişiyi yakından ilgilendirmektedir. Özellikle de memurların maddi imkanları ile ilgili pek çok soru sorulur. En çok sorulan soruların başında “Memura para ödülü verilir mi?” ve “Memura verilen para ödülü ne kadar?” gelmektedir. 

Devlet Memurunun Yabancı Dil Tazminatı Ne Kadar?

Devlet Memuruna Para Ödülü Verilir Mi?

Türkiye’nin 81 ilinde çalışan memurların bazıları olağanüstü gayret göstermekte, fedakarlık yapmakta ve yoğun çalışmaktadır. Böyle yoğun gayret gösteren kamu personeline para ödülü verilebilmektedir. Çalıştıkları kamu kurum ve kuruluşlardaki olağan üstü çabaları ve çalışmaları nedeniyle memurlar her defasında 3 bin 150 TL para ödülü alabilmektedir. Ancak memurun ne zaman, hangi şartlarda ödül alacağı merak edilmektedir. Bu konu 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirlenmiştir. 

Memurlar Ne Zaman, Nasıl Para Ödülü Alabilir?

Memurların para ödülü alabilmesi için bazı şartlar aranmaktadır. 3 kere başarı belgesi alan, 3 kez başarı belgesi aldığı için üstün başarı belgesi verilen memurlar para ödülü alabilir. Ayrıca memurun amiri tarafından ödül verilmesinin de uygun görülmesi şartı aranmaktadır.

Ayrıca personelin çalıştığı kurumda olağanüstü çaba ve gayreti ile diğer memurlara kıyasla başarılı olmasıyla dikkat çeken memurlar ödül alabilir. Çabalarıyla devletin tasarruf yapması, kamu zararının azaltılması, kamu faydasının maksimize edilmesi, hizmet kalitesinin artırılması gibi durumlarda memura başarı belgesi verilir. Bu belge merkezde bağlı veya ilgili bakan, illerde vali, ilçelerde kaymakamlarca verilmektedir.

Başarı belgesini 3 kez alan memur üstün başarı belgesi almaktadır. Üstün başarı belgesi de bakan, vali ve kaymakamlar tarafından verilir. Üstün başarı belgesi alan memur kesin para ödülü alacak diye bir durum söz konusu değildir. Çünkü devlet kurumlarında ödül alacak personel sayısına sınırlama getirilmiştir.

 

Memura Para Ödülü Verilmesinde Hangi Sınırlamalar Var?

Kamu personeline verilecek para ödülü her defasında verilecek ödül miktarı ve ödül verilecek çalışan sayısı sınırlandırılır. Ticaret ve Milli Eğitim Bakanlıklarında, Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik birimlerinde 1 yılda verilecek ödül sayısı, söz konusu kurumdaki kadro sayısının en çok binde 20’si kadar olur. Diğer kurumlarda ise bu oran binde 10’dur. Memura bir defa verilecek para ödülü miktarı ise ilgili tarihte geçerli en yüksek memur maaşının en çok %200’ü kadar olur. 1 yılda verilebilecek ödül sayısını aşmamak üzere aynı memura 1 yıl içinde birden fazla ödül verilebilir.

Devlet Memuruna Verilen Para Ödülü Miktarı

Terörle mücadelede, eğitimde, sağlık alanında, güvenlik veya ekonomi konusunda binlerce memur canla başla çalışmaktadır. Memura üstün çabaları nedeniyle bir defada verilecek para ödülü miktarı en yüksek memur maaşının %200’üne kadar olmakta bu miktarı aşamamaktadır. Memura verilecek ödül tutarı 3.416 TL oldu.

Devlet Memuruna Yapılan Yardımlar Nelerdir?

Memura ödülü kim verir?

Görüleceği üzere, memurlara ödül vermeye bakanlar ve valiler yetkili kılınmıştır. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.