kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Benzin İstasyonu Para Kazandırır Mı? Ne Kadar Kazandırır?

Benzin İstasyonu Para Kazandırır Mı? Ne Kadar Kazandırır? Benzin İstasyonu Nedir? Ne Demek? Benzin İstasyonları Nasıl Açılır? Açmak Mantıklı Mı? Benzin İstasyonu Açmak İçin Gereken Belgeler

A+
A-

Benzin istasyonu para kazandırır mı ya da ne kadar kazandırır sorusuna cevap arıyorsanız bu yazımız tam da sizin için. Sizlere fikir verebilmek amacıyla yazdığımız bu yazıda aklınıza takılan diğer soruların cevabını da bulabilirsiniz.

Tüm dünyada yenilebilir enerji kaynaklarına rağbet hız kazanmaktadır. Güneş enerjisi, rüzgar enerjisi gibi farklı kaynaklara yatırım yapılmakta ve fosil yakıtlara ilgi azalmaktadır. Bu rağmen başta Türkiye olmak üzere dünyada hala milyonlarca varil petrol, benzin ve LPG tüketilmektedir. Özellikle de fosil kaynakla çalışan araçlar için bu vazgeçilmez bir kaynaktır. Türkiye’de de 20 milyon civarında araç her gün yollara çıkmakta ve benzin istasyonlarından yakıt almaktadır. Bu araç sürücüleri veya yolcularsa her benzin istasyonu ziyaretinde bu merkezlerin ne kadar para kazandığını düşünmektedir. Küçük veya büyük petrol istasyonları her gün binlerce araca yakıt sağlamaktadır. Pek çok çalışana iş imkanı sağlanmaktadır. Peki bu istasyonlar ne kadar para kazandırır? Benzin istasyonları para kazandırır mı? Kar oranı ne kadar? Petrol istasyonları ne kadar para kazandırır?

Benzin Pompacısı Maaşları Ne Kadar?

Benzin İstasyonu Nedir? Ne Demek?

Benzin istasyonları, akaryakıt istasyonları, petrol istasyonları olarak da bilinmektedir. Türkiye’de ulusal ve uluslararası ölçekte onlarca farklı akaryakıt istasyonu markası ve firması bulunur. Petrol Ofisi, Shell, TP, BP, Opet ve Total bunlara örnek olarak gösterilebilir. Türkiye’nin dört bir yanında yüzlerce hatta binlerce akaryakıt istasyonu bulunur. Buralarda tuvaletler, yeme-içme yerleri, marketler ve araç tamir, yıkama ve lastik tamir/hava vurma bölümleri yer alır. Ayrıca pompacı olarak bilinen ve araçlara benzin, LPG, akaryakıt sağlayan çalışanlar da bulunmaktadır.

Benzin İstasyonları Nasıl Açılır? Açmak Mantıklı Mı?

Akaryakıt istasyonları Türkiye’deki en karlı, en çok para kazandıran faaliyetlerin başında gelmektedir. Özellikle de turizm bölgelerinde, büyükşehirlerde, ana caddelerde, şehirler arası yolculukların sık yapıldığı bölgelerde olan istasyonlarda büyük yoğunluk yaşanmaktadır. Bu nedenle pek çok kişi akaryakıt istasyonu açmayı düşünmektedir. Ancak bu oldukça masraflı bir girişimdir. Peki benzin istasyonu nasıl açılır?

Öncelikle şehir dışında, yoğun olmayan noktada bile benzin istasyonu açmak için 1 milyon TL’ye yakın bir sermaye ayırmak gerekmektedir. Şehir merkezlerinde, önemli lokasyonlarda benzin istasyonu açmak ise 5-10 milyon TL arasında bir bütçe gerektirebilir. Ayrıca benzin istasyonu devralmak istiyorsanız, satın almak istiyorsanız da yine milyonlarca lirayı gözden çıkarmanız gerekir. Bu konularda endişeniz yoksa bir sonraki aşamaya bakalım.

Bu işe girmek isteyenlerin en başta yapmaları gereken bir diğer konu da akaryakıt sağlayacak firma ile anlaşmaları olacaktır. Türkiye’deki akaryakıt firmaları arasında Opet, Shell, BP, Petrol Ofisi, Total, Türkiye Petrolleri, Aytemiz, Kadoil başı çekmektedir. Bu firmalarla anlaşma şartları, alınan ürün kalitesi farklıdır. Araç sürücülerinin en çok tercih edeceği firmalarla anlaşmanız sizin için karlı olacaktır. Çünkü insanlar genelde araçlarına iyi geldiğini düşündüğü akaryakıtları tercih eder ve firmalara son derece sadıktır.

Bisiklet Tamircisi Nasıl Açılır? Ne Kadar Para Kazanır?

Benzin İstasyonu Açmak İçin Gereken Belgeler

Akaryakıt istasyonu açmak için bazı şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Örneğin bazı belgeleri sağlamanız gerekmektedir. Çünkü iş güvenliğini sağlamak, akaryakıtın saklama, depolama ve kullanım şartlarını güvenli yapmak hayati derecede önemlidir. Bu konuda yetkililer de yaptıkları denetim ve kontroller ile işi sıkı tutmaktadır. Ayrıca büyük akaryakıt firmaları da sizlerle bu şartları sağladığınızda çalışır. Peki hangi belgeleri sağlamanız gerekir?

  • İstasyon açma dilekçesi
  • Akaryakıt tankı sızdırmazlık raporu
  • Anlaşılan akaryakıt firmasıyla yapılan bayilik sözleşmesi
  • İstasyondaki tesisatlar için topraklama raporu
  • Katodik koruma raporu
  • İstasyon çalışanlarına ait sertifikalar (eğitim vb)
  • Tank Loyd belgesi
  • Ruhsat projeleri
  • İtfaiye raporu
  • İşletme belgesi
  • İmar durumu belgesi
  • TSE standart hizmet yeterlilik belgesi
  • Tehlikeli maddeler için zorunlu sigorta poliçesi

Benzin İstasyonları Para Kazandırır Mı? Ne Kadar Kazandırır?

Dünyadaki en büyük sektörlerin başında enerji ve akaryakıt sektörleri gelir.  Akaryakıt istasyonları yıllardır sahiplerine büyük paralar kazandırmaktadır. Çiftçiler, sürücüler, taşımacılık sektörü çalışanları, taşımacılık firmaları, otobüsler, dolmuşlar, taksiler her gün bu istasyonlara giderek depolarını doldurmaktadır. İstasyonlar yoğunluklarına göre farklı miktarlarda paralar kazanabilir.

Türkiye’de istasyonlar her gün binlerce lira para kazanır. Ancak bu paraların büyük bir kısmı masraflara gider. Kar payı ise yüzde 8-10 civarındadır. Yani günde 10 bin TL kazanan bir istasyon 1000 TL, 100 bin TL kazanan bir istasyon ise 10 bin TL civarında kar etmektedir. Ayrıca benzin istasyonundaki araç tamir ve yıkama istasyonları, market ve kafeteryadan gelirler de önemli gelir kalemleridir.

Büyükşehirlerde, işlek noktalarda, yoğun yerlerde olmayan istasyonlar bile günlük 20-30 bin TL ciro yapabilmektedir. Bu da ayda 600-900 bin TL arasında ciro yapılması demektedir. Bu paranın yüzde 10’u kar olarak düşünülse 60-90 bin TL cebe para kalabilir. Büyükşehirlerde, işlek ve yoğun noktalarda cebe kalan kar miktarı ise 100-200 bin TL olabilmektedir. Bunlarda bu işe girmek için gereken bilgiyi bize vermektedir.

Benzinlik arsası nasıl olmalı?

Akaryakıt istasyonu kurulabilmesi için arsanın en az 1600 m2 olması gerekir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.