kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Gelir Uzman Yardımcılığı 2019 Alımı ve Sınavı Ne Zaman?

2018 Gelir Uzman Yardımcılığı alım sürecinin sona ermesi ile beraber adaylar 2019 Gelir Uzman Yardımcılığı sınavının ne zaman olacağını merak etmeye başladı. Detaylar;

A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bağlı kuruluşu olan Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından taşra teşkilatında görevlendirilen meslek grubu olan Gelir Uzman Yardımcılığı unvanı için 2019 yılında alım olacak mı? Olursa bu alım ne zaman yapılabilir? Gelir Uzman Yardımcılığı sınavı nasıldır? Sınavı konuları nelerdir? Hangi puan türü ile başvuru yapılıyor? Tüm bu detaylar ile birlikte alıma dair bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.

Gelir Uzman Yardımcılığı Nedir?

Gelir Uzman Yardımcılığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın vergi konusundaki tüm faaliyetlerini yerine getiren bağlı kuruluşu Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, bu görevlerini taşra teşkilatında yerine getirmesini sağlayan kariyer meslek grubudur. Mesleğe giriş, diğer kariyer mesleklerde olduğu gibi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan adayların alacağı puanlar ile yapacakları başvuru neticesinde, Kurumun gerçekleştirdiği sınavlar ile olmaktadır. kamu haber

Gelir Uzman Yardımcılığı Mesleğine Giriş

Adayların Gelir Uzman Yardımcılığı mesleğine girebilmeleri için öncelikle KPSS Lisans Sınavı’na katılarak KPSS P3 puan türünde ya da KPSS A Grubu sınavına katılmaları ve bu sınavdan KPSS P48 puan türünde en az 70 puan elde etmeleri gerekmektedir. Aksi halde adayların Başkanlık tarafından verilecek ilana başvuruda bulunmaları mümkün olmayacaktır.

Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı aşağıdaki gruplar için gerçekleştirilmektedir;

Gelir Uzman Yardımcılığı 1. Grup: İİBF/SBF/İktisat ve İşletme Fakülteleri’nden mezun adaylar

Gelir Uzman Yardımcılığı 2. Grup: Mühendislik Fakülteleri’nden mezun adaylar.

Gelir Uzman Yardımcılığı 3. Grup: Matematik/İstatistik Bölümleri’nden mezun adaylar.

Yazılı sınava mesleğe alınacak aday sayısının 1. Grup için alım sayısına bağlı olarak 5 ilâ 10 katı, 2. ve 3. grup için alım sayısına bağlı olarak 10 ilâ 20 katı aday katılabilmektedir. 2018 yılında birinci grup için yapılan alımda yazılı sınava girmeye hak kazanan adayların oluşturduğu taban puanın illere göre durumu şu şekilde;

guy tabanpuan2018 3

Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı

Gelir Uzman Yardımcılığı sınavı bizzat Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından çoktan seçmeli usûldeki yazılı sınav ve onu müteakiben gerçekleştirilen sözlü mülakat sınavından oluşmaktadır. İlk aşama olan yazılı sınav aşağıdaki konulardan oluşmakta ve adaylara 100’er test sorusu yöneltilmektedir.

guy konu1 2

guy konu2 2

guy muh mat 1

Gelir Uzman Yardımcılığı 2018 yılı Taban Puanları 

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen yazılı sınav neticesinde adaylardan mesleğe alınacak aday sayısının en yüksek puanlı 2 katı kadarı yine Başkanlıkça gerçekleştirilen sözlü mülakata katılma hakkı elde etmektedir.

2018 yılında yalnızca İİBF/SBF grubu için gerçekleştirilmiş olan Gelir Uzman Yardımcılığı yazılı sınavı neticesinde sözlü mülakata katılmaya hak kazanan adayların taban puanları illere göre şu şekildedir;

Alım Yapılacak Olan İl Sözlü Mülakata Hak Kazanan Aday Sayısı Yazılı Sınav Taban Puanı
Adana 52 kişi 79 puan
Ankara 361 kişi 80 puan
Aydın 50 kişi 80 puan
Balıkesir 48 kişi 78 puan
Bursa 109 kişi 79 puan
Denizli 41 kişi 80 puan
Diyarbakır 45 kişi 80 puan
Edirne 46 kişi 78 puan
Eskişehir 42 kişi 78 puan
İstanbul 658 kişi 81 puan
İzmir 157 kişi 78 puan
Kahramanmaraş 51 kişi 81 puan
Kayseri 50 kişi 78 puan
Konya 54 kişi 79 puan
Malatya 50 kişi 81 puan
Manisa 56 kişi 80 puan
Mersin 30 kişi 77 puan
Muğla 42 kişi 79 puan
Sakarya 41 kişi 78 puan
Samsun 40 kişi 80 puan
Şanlıurfa 40 kişi 78 puan
Trabzon 41 kişi 78 puan
Zonguldak 33 kişi 80 puan

Gelir Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir, Ne İş Yapar?

Gelir Uzman yardımcılığı mesleğine dair detaylı Meslek Tanıtımı metnimiz ve videomuzu inceleyebilir, mesleğe dair tüm ayrıntıları öğrenebilirsiniz.

2019 Gelir Uzman Yardımcılığı Alımı Sınavı Ne Zaman?

2018 yılında gerçekleştirilen Gelir Uzman Yardımcılığı alım sürecinin tamamlanması ile birlikte binlerce KPSS A Grubu adayı 2019 Gelir Uzman Yardımcılığı sınavının ne zaman gerçekleştireceği konusunu merak etmeye başladı. Bu konuda FORUM sayfamızda 1500 kişilik bir alım planının olduğu uzunca zamandır kuvvetli bir duyum olarak dile getirilmektedir. Ancak bu alımın ne zaman olacağına dair henüz herhangi bir net bilgi paylaşılmamıştır. 2018 yılında puan almış olan adaylara nefes aldıracak biçimde bir ilanın KPSS sonuçlarının açıklanmasından evvel gelmesi, hakkaniyet açısından elzemdir. Bu konuda gerek Bakanlıktan gerekse Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan somut bir duyuru bekleyen on binlerce adayın beklentisinin karşılanıp karşılanmayacağı ise merak konusu.

27 Kasım 2019 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi bütçe komisyonunda kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Berat Albayrak, “İİBF mezunlarının beklediği ilanlar ile alakalı olarak 2018 ve 2019 yıllarının zor geçtiğini, kendisinin de İİBF mezunu birisi olarak bu konu üzerinde çalıştığını ve 2020 yılında güzel haberler vereceklerini” belirtmiştir. Bu bağlamda Gelir Uzman Yardımcılığı alımı için Sn. Albayrak’ın 2020 yılını işaret ederek bir alım hazırlığı içerisinde olunacağını belirtmesi bu konu hakkında beliren en net haber ve gelişmedir.

Alımın 2019 KPSS A Grubu sınavının sonuçları açıklanmadan evvel yapılıp yapılmayacağı konusunda FORUM sayfamızda bilgiler netleştikçe yazımızı güncelleyerek size en doğru bilgileri aktarmaya devam edeceğiz.

Siz de FORUM sayfamızda güncel gelişmeleri takip etmek, soru sormak, bilgi almak için 2019 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı başlığını takip edebilirsiniz!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.