kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Gümrük Memur Maaşları 2023

Gümrük Memur Maaşları 2023

A+
A-

Gümrük memur maaşları 2023 yılında ne kadardır? Gümrük muayene memuru ne kadar maaş alır? Gümrük muhafaza memuru ne kadar maaş alır? Gümrük taşra memuru ne kadar maaş alır? Gümrük raportörleri 2023 yılında ne kadar maaş alır? Gümrük il ticaret memuru ne kadar maaş alır? Gümrük merkez memuru ne kadar maaş alır? Gümrük ambar memuru ne kadar maaş alır? Gümrük tasiş memuru ne kadar maaş alır? Gümrük uzmanları 2023 yılında ne kadar maaş alır? Gümrük müfettişleri 2023 yılında ne kadar maaş alır? Gümrük avukatları ne kadar maaş alır? Gümrük memurlarının ek gelirleri nelerdir? Gümrük memurlarının çalışma koşulları nasıldır? Gümrük memurlarının özlük hakları nasıldır? Gümrükte çalışmak zor mudur? Gümrükte çalışmanın riskleri nelerdir? Bu ve benzeri sorulara cevap bulabileceğiniz yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

2345 1 9d51eb1e015a28b6d77b1ae4cdb3dcb5

Gümrük Memurları İş Bölümü

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde 20 binden fazla memur barındıran ülkemizin köklü ve önemli bakanlıklarından bir tanesidir. Bir çok meslek memurunun çalışmasına olanak tanıyan bakanlıkta her bir meslek memurunun kendi iş tanımına uygun pozisyonda çalıştırılmasına dikkat edilmektedir. Memurların işe alım aşamasından itibaren dikkate alınan bu durum, farklı pozisyonda çalışan memurların farklı özlük haklarına sahip olmasına ve farklı maaş almalarına da sebep olmaktadır. Biz de tercihiniyap .net olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda çalışmayı düşünen arkadaşlarımız için, gümrük memur maaşları 2023 yazısı özelinde kurum hakkında bir çok detayı barındıran yazımızı sizlerle paylaşıyoruz. kamu haber

Gümrük Muayene Memuru Maaşları Ne Kadar Olmuştur?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bünyesinde Yer Alan Memurluklar

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde merkez ve taşra teşkilatları içerisinde bir çok memurluk alanı vardır. Yaptıkları iş, meslek tanımları, özlük hakları, yükselme şartları, maaşları ve ek gelirleri açısından birbirinden farklı durumlara sahip bu memurluklardan Uzman ve Müfettiş kadrosu dışında yer alanlar hem merkezde hem de taşra da çalışabilmektedir. Uzman ve Müfettişler ise sadece merkez kadroda bulunmaktadır. Bu memurluklara ait detayların her birini aşağıda bulabilirsiniz.

Gümrük Memur Maaşları 2023

  • Gümrük Muayene Memuru Maaşı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı taşra teşkilatı bünyesinde çalışan “Gümrük Muayene Memuru maaş ve mesai toplam olarak ilk aylarda en az 9 bin 100 TL” son aylarda 12 bin TL civarında almaktadır. Bu maaşların yanısıra bazı müdürlüklerde 300 TL civarında Ek 5000 alınmaktadır. Yine müdürlük müdürlük değişmekle birlikte 0 TL ile 2.000 TL arasında değişen miktarda yolluk alabilmektedir. 

  • Gümrük Muhafaza Memuru Maaşı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı taşra teşkilatı bünyesinde çalışan “Gümrük Muhafaza Memuru maaş ve mesai toplam olarak ilk aylarda 10 bin lira” son aylarda 11.000 TL civarında almaktadır. Bu maaşların yanısıra bazı müdürlüklerde 300 TL civarında Ek 5000 alınmaktadır. Yine müdürlük müdürlük değişmekle birlikte 0 TL ile 1.500 TL arasında değişen miktarda yolluk alabilmektedir. Merkez teşkilatına çalışan Muhafaza memurları neredeyse yoktur.

Gümrük Muhafaza Memuru Maaşları Ne Kadar Olmuştur?

  • Gümrük Merkez Memuru Maaşı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı merkez teşkilatında çalışan “Merkez Memuru Maaşı 13.370 TL civarındadır.” Herhangi bir ek gelirleri yoktur.

  • Gümrük Taşra Memuru Maaşı 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı taşra teşkilatı bünyesinde çalışan “Gümrük Taşra Memurları maaş ve mesai toplam olarak ilk aylarda 12.000 TL, son aylarda 15.000 TL civarında” almaktadır. Bu maaşların yanısıra bazı müdürlüklerde 300 TL civarında Ek 5000 alınmaktadır. Yine müdürlük müdürlük değişmekle birlikte 0 TL ile 1.600 TL arasında değişen miktarda yolluk alabilmektedir.

  • Gümrük Raportör Maaşı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı taşra teşkilatı bünyesinde il ticaret müdürlüklerinde çalışan “Gümrük Raportörleri 31.290 TL civarında” maaş almaktadır. Herhangi bir ek gelirleri yoktur.

  • Gümrük İl Ticaret Memuru Maaşı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı taşra teşkilatı bünyesinde il ticaret müdürlüklerinde çalışan “İl Ticaret Memuru 16.720TL civarında” maaş almaktadır. Herhangi bir ek gelirleri yoktur.

  • Gümrük Ambar, Tasiş ve Döner Sermaye Memuru Maaşı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı taşra teşkilatı bünyesinde çalışan “bu bakanlık memurları 17.090TL civarında” maaş almaktadır. Herhangi bir ek gelirleri yoktur.

  • Gümrük Denetmen Yardımcısı Maaşı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı taşra teşkilatının ticaret il müdürlüğüne bağlı olarak çalışan “Denetmen Yardımcısı maaşı 2023 yılının ilk altı ayı için 10.200 TL civarında” iken, ikinci altı ayında bu maaş 12.740 TL civarına yükselecektir.

  • Gümrük Uzman Yardımcısı Maaşı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda sadece merkez teşkilatında çalışabilecek olan “Uzman Yardımcısı maaşı 2023 yılının ilk altı ayı için 9.560 TL civarında” iken, ikinci altı ayında bu maaş 11.950 TL civarına yükselecektir. Mesai, yolluk, ek 5000 gibi bir ek gelirleri yoktur.

  • Gümrük Müfettiş Yardımcısı Maaşı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda sadece merkez teşkilatında çalışabilecek olan “Müfettiş Yardımcısı maaşı 2023 yılının ilk altı ayı için 21.520 TL civarında” iken, ikinci altı ayında bu maaş 26.890 TL civarına yükselecektir. Bunun yanı sıra turnelerde alınan hak edişleri ve geçici görev yollukları mevcuttur.

Bütün bu memurluklar için eşleri çalışmayan memurlara yapılan eş yardımı, çocuğu olan memurlara her çocuk için yapılan çocuk yardımı, yabancı dili olan memurlara yabancı dil seviyelerine göre verilen yabancı dil tazminatı yukarıda yazılan rakamlara dahil edilmemiştir.

Gümrük memuru kaç saat çalışır?

Türkiye’nin sınır bölgelerinde görev yapan gümrük muhafaza memurları, iş yoğunluğuna bağlı olarak 12’ye 12, 12’ye 24 ya da 24’e 24 saat çalışmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.