kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Hangi Sendikaya Üyeyim? Nasıl Öğrenirim?Sendikadan çıkmak için ne yapmalıyım?

Hangi Sendikaya Üyeyim? Nasıl Öğrenirim? Sendika Üyelik Sorgulama Nasıl Olur? Sendika Üyelik Sorgulama Nasıl ve Nereden Yapılır? Sendika üyelik sorgulama, iptal etme nereden yapılır?

A+
A-

Hangi Sendikaya Üyeyim? Nasıl Öğrenirim?

Ülkemizde pek çok kolda sendikalar mevcuttur. Peki sendika üyeleri üyeliklerine nasıl bakabilirler, nasıl öğrenebilirler, bu yazımızda bu sorulara yanıtlar verdik. Gelin şimdi aklınıza takılanların yanıtlarına beraber bakalım…

İş-ticaret hayatında çalışanların hakkını ve hukukunu gözetecek kurum ve kuruluşların başında sendikalar gelmektedir. İşverenler için de sendikalar kurulabilir. İşçilerin, işverenlerin işlerini, kazançlarını, her türlü çıkarını korumak için, haklarını genişletmek için, mevcut bulunan imkanlarını geliştirmek için yasaların sunduğu çerçevesinde kurulan ve faaliyet gösteren birliklere sendika denir.

Türkiye’de onlarca sendika bulunsa da İngiltere’deki, Fransa’daki, Avrupa’daki gibi güçlü ve işlevsel değillerdir. Yine de Türkiye’deki sendikalar önemli görevler icra eder ve bu kapsamda binlerce kişi bu girişimlere üye olur. Fakat vatandaş istediği zaman sendika üyeliğinden çıkmayı, nereye üye olduğu düşünebilir. Fakat herkes nasıl bu bilgilere ulaşabileceğini bilmemektedir. Peki hangi sendikaya üye olunduğu nasıl öğrenilir? Sendika üyelik sorgulama nasıl yapılır?

Sendika Üyesi Memurun Maaşından Kesinti Olur Mu? Ne Kadar Olur?

Hangi Sendikaya Üyeyim?

Günümüzde her türlü üyelik, üyelik sorgulama ve üyelik iptali işlemi internet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. İnternet ortamından hangi sendikaya üye olduğunuzu öğrenebilirsiniz. Bunun için en doğru adres ise e-Devlet kapısıdır. e-Devlet üzerinden üyelik bilgilerinizi, nereye bağlı olduğunuzu görmeniz mümkündür.

e-Devlet’e T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz. Şifreniz yoksa PTT şubelerine giderek şifre alabilirsiniz. Daha sonra turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet sistemine giriş yapabilir ve arama kısmına ‘sendika’ yazarak arama yapabilirsiniz. Daha sonra istediğiniz sorgulama işlemini gerçekleştirmeniz mümkün olacaktır. Girmeniz gereken başlık ise ‘İşçi Sendikaları Üyelik İşlemleri’ ya da ‘İşveren Sendikaları Üyelik İşlemleri’ olacaktır. kamu haber

Sendika Üyelik Sorgulama Nasıl ve Nereden Yapılır?

Bilgisayardan veya telefon üzerinden sorgulama işlemi yapılabilir. e-Devlet sistemine girerek sorgulama işleminin nasıl yapılacağını yukarıda anlattık. Bu işlemleri yaparak güvenli bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bunlar dışında sorgulama işlemlerine güvenmemeniz gerekir. Çünkü e-Devlet sistemi devletin verdiği bir hizmettir. Yani güvenilir kaynaktır.

Sendika üyelik sorgulama sayfası: https://www.turkiye.gov.tr/csgb-isci-sendikalari-uyelik-islemleri

Sendika Aidatı Ne Kadar 2023?

Sendikadan çıkmak için ne yapmalıyım?

üç nüsha olarak doldurulup imzalanan üyelikten çekilme bildiriminin kurumuna verilmesi ile gerçekleşir. 

Yorumlar

  1. Mehmet kurga Avatar Mehmet kurga dedi ki:

    Hangi sendika da üyeyim