kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

HGS Ceza Sorgulama 2017 HGS Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile ilgili olarak en çok merak edilen konular ceza ve bakiye sorgulama işlemlerinin nasıl yapılacağıdır. HGS ceza sorgulama nasıl yapılır? HGS bakiye sorgulama nasıl yapılır?

A+
A-

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) milyonlarca vatandaş tarafından her gün kullanılmaktadır. Sistemi henüz yeni tanıyan veya uzun süredir kullanan insanlar ise HGS bakiye ve HGS ceza sorgulamanın nasıl yapılacağını merak etmektedir. HGS bakiye sorgulamak isteyen vatandaş e-Devlet üzerinden bakiye sorgulaması yapabilir. Ayrıca PTT, bankalar ve mobil uygulamalar aracılığı ile telefonları sayesinde bakiye sorgulaması yapılabilir. Ancak en çok e-Devlet sistemi aracılığı ile HGS bakiye sorgulama yapılmaktadır. www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet sistemine giriş yapılarak e-Hizmetler bölümüne giren vatandaşlar PTT Genel Müdürlüğü menüsünü açacak. Bu menüden de “HGS Bakiye Sorgulama” bölümüne tıklayarak sorgulama işlemi gerçekleştirilmiş olacaktır.

TELEFON İLE HGS BAKİYE SORGULAMA

Telefonlar ile Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) bakiye sorgulama işlemi için 444 1 778 ve 0580 460 60 60 numaralarını arayarak yapılmaktadır. Bankalar ile HGS sorgulama yapmak için de banka şubelerine gitmek veya mobil bankacılık uygulamaları aracılığı ile yapılmaktadır. PTT ile de HGS bakiye sorgulaması yapılabilir. Bunun için de ptt.gov.tr internet sitesi üzerinden bu işlemler gerçekleştirilmektedir. İnternet sitesinde yer alan “HGS Bakiye Sorgulama” bağlantısından kalan HGS bakiyesi öğrenilmektedir.

HGS CEZASI NASIL SORGULANIR?

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de ne yazık ki cezalardır. Kimse ceza ödemek zorunda kalmak istemez. Ancak ne yazık ki bazen kişisel hatalar bazen trafik bu cezalar ile bizi yüzleştirmektedir. HGS ceza sorgulama yine e-Devlet uygulaması ile PTT internet sitesi aracılığı ile yapılmaktadır. kamu haber

Yorumlar

  1. kamyoncu Avatar kamyoncu dedi ki:

    yanlış gişeden geçmeyin. Hgs vardı OGS'den geçtim diye ya ogs de alırsın ya da ceza ödersin dediler.