kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İngilizce Nasıl Öğrenilir?

Yurt dışına gitmeden İngilizce öğrenmek mümkün mü? Evde İngilizce nasıl öğrenilir? İngilizce öğrenme ipuçları nelerdir? Öğrenme yöntemleri nelerdir?

A+
A-

Neden İngilizce Öğrenmeliyiz? 

Globalleşen Dünya, artan ticaret hacmi, ülke sınırlarını olabildiğince inceltip farklı ülke vatandaşları arasındaki diyaloğu artırdı. Diyaloğun artması ortak dil ihtiyacını artırdığından ortak yabancı dil olmaya en müsait olan İngilizce öğrenmek bir zorunluluk haline geldi. İngilizce nasıl öğrenilir nasıl geliştirilir kaç ay sürer herkesin gündemine oturdu. kamu haber

Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik 2022 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Günümüzde kamu personeli, akademisyen, özel sektör çalışanı, patronu hemen herkes artık İngilizce öğrenmek en azından belirli bir seviyeye getirmek zorundadır. Ancak herkesin ihtiyacı olan İngilizce kullanım amacına göre değişmektedir. Eğer bir akademisyen İngilizce öğrenmek istiyorsa okuma ve yazma ağırlıklı çalışırken bir iş insanı ağırlıklı olarak dinleme ve konuşma ağırlıklı çalışmak zorundadır.

İngilizce öğrenmek isteyen biri öncelikle hedefinin ne olduğuna karar vermelidir. Hedefiniz yabancı dil sınavında 50 veya 70 gibi belirli bir puanı almak mı TOEFL sınavında belirli bir puanı almak mı yoksa genel olarak İngilizceye hakim olmak mı? Öncelikle bu sorunun cevabını net olarak bilmelisiniz aksi takdirde öğrenme süreniz artacak, çalışmanızdan elde ettiğiniz verim düşecektir.

Eğer sınav odaklı bir çalışma yapacaksanız öncelikle o sınavın çıkmış sorularını analiz edin veya analizini yapmış kaynakları edinin. Yapmanız gereken belirli kelime gruplarını ezberlemek, belirli kalıplarda oluşturulmuş paragraf, cümle tamamlama, yakın anlamlı ifade gibi soru tiplerini çözmek ve soru tiplerine en yakın kaynakları ve kursları kullanmaktır. Sıfırdan YDS’ye hazırlanmak için en az bir yıl çalışmak mümkünse İngilizce kursu desteği almak gerekmektedir. Yabancı dil öğrenmek veya bir yabancı dil sınavından belirli bir puanı almak zaman işidir kesinlikle zor değildir ama bilgilerin oturması ve o dilin mantığının anlaşılabilmesi için bir süre maruz kalmanız gerekmektedir.

YDS kaynak kitap önerileri için tıklayınız.

Eğer YDS değilde IELTS veya TOEFL sınavlarından birine hazırlanıyorsanız buradan sınavlarla ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Amacınız genel İngilizce seviyenizi yükseltmekse veya genel İngilizce öğrenmenin yanısıra mesleki İngilizce öğrenmek gibi bir beklentiniz varsa bunu yıllara yaymanızı öneririz. Yani üniversite eğitiminizin ilk yıllarından itibaren mesleğinizle ilgili İngilizce terimleri ve metinleri sözlük yardımıyla takip etmek iyi bir alternatiftir. Bu metinleri çevirirken anlamını bilmediğiniz tüm kelimeleri not etmek ise kelime birikiminizi artırmak için faydalıdır. İngilizce öğrenmek için dijital sözlük tavsiyemiz ise telefonunuza indirerek kullanabileceğiniz tureng uygulamasıdır.

Hiç İngilizce Bilmiyorum Nasıl Öğrenebilirim

İlkokuldan üniversiteye kadar 10 yıldan fazla İngilizce eğitimi alıyoruz, bunun yanısıra günlük hayatımızda İngilizce kelimelere ve kalıplara maruz kalıyoruz, bilgisayar kullanabilmek için dahi çoğu zaman İngilizceye ihtiyaç duyuyoruz. Bu şartlar altında hiç İngilizce bilmiyorum nasıl öğrenebilirim yöntemler nelerdir diyorsanız süreyi uzun tutmanızda fayda var. Çünkü büyük olasılıkla İngilizceye karşı ön yargınız var ve bu ön yargı sizin öğrenmenize engel oluyor.

İngilizce ön yargısını kırmak imkansız mı? Elbette hayır bu durumla baş etmenin yolu sevdiğiniz en fazla ilginizi çeken alan neyse oradan başlamak. Ülkemizde bazı gazetelerin İngilizce versiyonu çıkmaktadır. İnternet üzerinden ücretsiz erişebileceğiniz bu gazetelerde en fazla ilginizi çeken bölüm hangisiyse bilgisayarınızda açın hemen diğer sekmede bir sözlük açın ve anlayarak okumaya çalışın. Bir süre sonra ilerleme kaydedip kelime öğrenmeye ve cümle yapılarını çözmeye başlayacaksınız.

Eğer yalnızca İngilizce okuma, anlama ve yazma sizin için yeterliyse çeşitli kaynaklardan çeviri yapmak, bilmediğiniz kelimeleri not edip ezberlemek ve test kitaplarından soru çözmek yeterli olacaktır. En az altı aylık bir süre boyunca her gün bu sistemi uygulamak size önemli ölçüde mesafe kaydettirecektir.

İngilizce Mütercim ve Tercümanlık 2022 Taban Puanları (Son 4 Yıl) Başarı Sıralamaları

Evde İngilizce Öğrenme Yolları Nelerdir?

Herhangi bir temeliniz olmadan evde kendiniz İngilizce öğrenmek mümkündür. Yabancı dil kursuna gitmeden online İngilizce paketleri kullanarak evde İngilizce öğrenebilirsiniz. Evde İngilizce öğrenme yöntemleri denilince akla video dersi haricinde başka alternatiflerde gelmektedir.

 Eğer etrafınızda İngilizce diyalog kurabileceğiniz biri varsa konuşma ve dinleme becerinizi oldukça hızlı geliştirebilirsiniz. Ancak etrafınızda bilen biri yoksa tek başınıza da aynı çalışmayı yapabilirsiniz. Belirli bir mizasen belirleyip Türkçe planladığınız cümleleri sesli olarak İngilizce kurmaya çalışırsınız. Youtube üzerinden ücretsiz eğitimleri altyazılı izleyip anlamaya ve telaffuz mantığı oturtmayı deneyebilirsiniz. Günümüz itibariyle ücretsiz olarak İngilizce öğrenme imkanı sunan onlarca açık kaynak bulunmaktadır.

Herhangi bir ücretli kurs satın almadan youtube videoları, sık kullanılan kelime ve kalıpların not edilip ezberlenmesi, Türkçe İngilizce ve İngilizce Türkçe tercümeleri sözlük yardımıyla yapmak ve gramer yapılarının kullanımını yüzeysel şekilde öğrenmek sizin için yeterli olacaktır. Ağır ve derinlemesine gramer çalışmak size hiçbir şey kazandırmayacağı gibi İngilizce öğrenmekten de soğutacaktır.

İngilizce Nasıl Öğrenilir İpuçları

Herkesin öğrenme stili farklıdır bazıları çözümlü soru kitaplarını benimser, bazıları aynı metnin İngilizce ve Türkçesini karşılaştırıp anlamaya çalışır. Ancak her zaman işe yarayan bir kaç ipucu mevcuttur.

  • Bilmediğiniz kelimeleri anlamlarıyla not edin

  • Not ettiğiniz kelimeleri ezberleyin
  • Ezberlediğiniz kelimeleri tekrarlayın
  • Deyim, kalıp söz, söz öbeği gibi kelimeleri için ayrı çalışma yapın
  • İngilizceden Türkçeye geçen kelimelerin anlamı değişmiş mi kontrol edin
  • Çalışmayı zamana yayın ve düzenli çalışın
  • Alternatif öğrenme yollarını kullanın algınızı açık tutmaya çalışın
  • Dilin bir kültüre ait olduğunu bilin kavramlar arasında ilişki kurmaya çalışın
  • Gün içerisinde kurduğunuz cümleleri İngilizce kurmayı mutlaka deneyin
  • Günlük en az 20 dakika kelime tekrarı yapın
  • Okuma, çeviri, dinleme, konuşma ve yazma yöntemlerinin tamamını ihtiyacınıza göre önceliklendirerek kullanın

Her şeyden önce zor olmadığından emin olun. Asla şu kadar ayda İngilizce öğrenme garantili kurs gibi kandırmacalara para kaptırmayın. Dil öğrenmenin garantisi olmaz, öğrendiğiniz bilgilerin oturması ve pratik kazanmanız mutlaka zaman alacaktır. İngilizce kursuna gitseniz dahi işin sizde bittiği gerçeği değişmiyor. Eğer kursa gitmek isterseniz mutlaka yabancı hocaların olduğu kursları tercih etmeniz önerilir.

Yurtdışını Gitmeden İngilizce Öğrenilir mi?

Son dönem sık sık duyduğumuz bir yanılgı mevcut yurtdışına gitmeden İngilizce öğrenilmez. Tamamıyla yanlış bir önermedir. Yurtdışına çıkmamış kişilerin İngilizce bilmemelerine karşı oluşturduğu gerekçe yurtdışına çıkmış kişilerinse hava atmak için kullandığı bir argümandır.  Anadili İngilizce olan insanların arasında bulunmak ve günlük hayatınızda kullanmak zorunda kalmak sizi mutlaka geliştirecektir. Ancak unutmayın günlük hayatınızı bin kelimeyle rahatlıkla devam ettirebilirsiniz ve bu sizi akademik veya mesleki açıdan geliştirmeyecektir. Tecrübeyle sabittir,  Erasmus vb. programlara gidip dil öğrenemeyen binlerce kişi bulabilirsiniz. Bu nedenle ister Türkiye’de ister yurtdışında olun sıkıcı bulduğunuzu kaynakları okuyup dinleyip anlamaktan ve masa başında çalışmaktan başka bir ihtimal mümkün değildir. Siz siz olun yurtdışı dil okullarına binlerce dolar para kaptırmayın.

Kurs, kaynak, çalışma yöntemi vb konularda soru yöneltmek için tıklayınız.

En iyi İngilizce seviyesi nedir?

Upper-Intermediate Seviyesi: Bu dil seviyesi Intermediate seviyesinin son dil seviyesidir. Bu seviyeye gelen öğrenciler, diğer tüm dil seviyelerinden daha iyi durumdadırlar.

Yorumlar

  1. adayadayy Avatar adayadayy dedi ki:

    İngilizce öğrenmek neden bu kadar gerekli anlamıyorum. Öğrenmekte istemiyorum tiksindim artık.

  2. adayadayy Avatar adayadayy dedi ki:

    İngilizce öğrenmek neden bu kadar gerekli anlamıyorum. Öğrenmekte istemiyorum tiksindim artık.

  3. adayadayy Avatar adayadayy dedi ki:

    İngilizce öğrenmek neden bu kadar gerekli anlamıyorum. Öğrenmekte istemiyorum tiksindim artık.