kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Öğretmen Atama Taban Puanları 2019 Ataması

Branş bazında öğretmen atama taban puanları 2019 yılında nasıl gerçekleşti. Sözleşmeli öğretmen atama sayısı branş dağılımı nasıl? Kaç puanla mülakata kalındı? En düşük kaç puanla öğretmen ataması yapıldı? En kolay atanan öğretmenlikler hangileri?

Yaklaşık bir yıldır beklenen 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması 2019 şubat ayında gerçekleşti. Yapılan atama sözleşmeli olması nedeniyle 6 yıl boyunca çakılı kalma sorunu ve sözleşmeli öğretmenlik kaynaklı diğer sorunlara rağmen atananlar halinden memnundu. Yeni atanmaış öğretmenler ise öğretmenlerin eş durumu atama sıkıntılarına bir çözüm bulunmasını istiyor.

2019 Öğretmen Ataması Branş Dağılımı

Uzun süredir yapılması beklenen 20 bin öğretmen atamasında branş dağılımı en fazla merak edilen ve sorulan konuydu. Önceki dönemlerdekine benzer bir tablo oluşması atama bekleyen öğretmenleri ziyadesiyle üzdü. En fazla atama yapılan branş sınıf öğretmenliği olurken, ikinci sırayı nispeten az ihtiyaç olan alanlardan biri olan alanlardan biri olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi oldu. YKS sürecinde adayların en fazla hazırlanan adayların en fazla zorlandığı alanlar olan fizik, kimya, biyoloji alanlarından yapılan atamalar üç haneli sayıları bulmazken, matematik öğretmeni atamaları dahi yeterli 503 gibi bir sayıda kaldı.

Şaşırtıcı atama sayıları ve branş dağılımı yıllardır ısrarla devam ederken Bakan düzeyinde eğitim fakültesi kontenjanlarının azaltılmasına yönelik çalışma başlatıldığı açıklandı! Haber her anlamda sevindirici, geç kalınmış bir hamle ve ümit ediyoruz ki eğitim fakültesi kontenjanlarıyla sınırlı kalmaz. Yakın zaman içerisinde iktisadi ve idari bilimler fakütesi (İİBF), hukuk fakültesi ve diğer fakültelere de kontenjan düşüşü bekliyoruz. Üniversite mezunu işsiz sayısının her geçen gün arttığı, neredeyse kimsenin bitirdiği bölümle ilgili iş bulamadığı günümüzde bu denli fazla üniversite kontenjanı ziyadesiyle fazladır.

Sözleşmeli Öğretmen Mülakat Taban Puanları 2019

Sözleşmeli öğretmenlik mülakatı ile ilgili bir çok iddia dönem dönem gündeme geldi. Bu iddialardan bir kısmı olumlu bir kısmı olumsuz. Bazı kaynaklar yalnızca KPSS puanınızın üç puan eksik veya üç puan fazlasının verilebildiğini iddia etse de bize ulaşan ve aksini ispatlayabilecek bir çok öğretmenlik mülakatı sonucu malesef mevcut.

Mülakatlar hakkında sunulan olumsuz iddialar ise siyasi maksatlı soru sorulduğu iddiasıdır. Mülakatın yapısı gereği çıkan adayın kendisine sorulduğunu iddia ettiği sorunun sorulduğuna inanmaktan fazlaca bir seçenek bulunmamaktadır. Bütün bu bilgilerin ışığında hemen altta ilgili sözleşmeli öğretmen atamaları 2019 bilgilerini içeren detaylı tabloyu altta bulabilirsiniz.

2019 subat sozlesmeli ogretmenlik atama taban puanlari

2019 subat sozlesmeli ogretmenlik atama taban puanlari 2

ÖABT, sözleşmeli öğretmenlik mülakatı gibi konularda forum tercihiniyap adresini kullanabilirsiniz.

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sorularına buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.