kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İstanbul'da İftar Yapılacak En İyi Yerler 

İstanbul'da iftar yapılacak en iyi yerler hangileri? İstanbul'da iftarda gidilecek en iyi mekanlar nelerdir? İstanbul en iyi iftar mekanları hangileri? İstanbul'da iftar yapılacak en iyi cafeler, restaurantlar, lokantalar ve mekanlar hangileridir?

A+
A-

Ramazan ayına doğru geri sayım sürerken milyonlarca kişi de hazırlıklara başladı. Aileler Ramazan ayını nerede geçireceklerini, ne yiyeceklerini, nereye gideceklerini düşünmeye başladı. “Ramazan Nedir?” sorusunu soranlar için bir kez daha cevaplayalım. Ramazan demek kişinin sevdikleriyle bir araya gelmesi demektir. Pek çok kişi Ramazan ayında sevdikleriyle aynı sofraya oturarak iftar yapmaktadır. Özellikle arkadaşlarla, aileyle iftar yapmak için yemeğe gitmek bir gelenek haline gelmiştir. Ancak iftar yapılabilecek en iyi restoranları bulmak hiç de kolay değildir. Özellikle de İstanbul‘da sizi mahcup etmeyecek bir mekan bulmak oldukça zordur. Bu nedenle www.tercihiniyap.net ailesi olarak iftar yapılabilecek en iyi restoranları sizin için inceledik. İşte İstanbul’da iftar yapılacak en iyi restoranlar… İstanbul’da iftar yapabileceğiniz en iyi kebapçılar hangileri? İstanbul’da iftar yapılacak en iyi yerler hangileridir? İstanbul’da en iyi iftar mekanları nelerdir? İstanbul’da iftarda gidilebilecek en iyi yerler nelerdir?

İstanbul’da İftar Mekanları

Dünyanın başkenti olarak kabul edilen İstanbul’da 15 milyon civarında insanın yaşadığı tahmin edilmektedir. Bu kadar kalabalık bir şehirde Ramazan Ayı da bayram havasında idrak edilmektedir. Milyonlarca kişi hep birlikte oruç tutmakta, oruç açmakta, iftar yapmakta ve sahur yapmaktadır. Özellikle pek çok kişi iş arkadaşlarıyla, okul arkadaşlarıyla, ailesiyle, sevgilisiyle hep birlikte iftar yapmak için güzel mekanlar aramaktadır. Kimi kebapçıya gitmek isterken kimi de güzel bir restoranda iftar yapmak istemektedir. Bu açıdan İstanbul insana sonsuz seçenek sunmaktadır. Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul’da iftarda gidilebilecek binlerce restoran, kebapçı ve mekan bulunmaktadır. Onlarca gurmeye sorduk, yüzlerce internet sitesinde sörf yaptık. Sizin için İstanbu’da iftar yapılacak en iyi mekanları seçtik…

istanbul iftar menusu

İstanbul’da İftar Yapılacak En İyi Yerler

Ramazan ayında 30 gün boyunca Müslümanlar oruç tutmaktadır. Oruç tutunca sahur vakti ve iftar vaktinde kurulan sofralarda büyük önem taşımaktadır. Pek çok kişi Ramaan ayında mükellef sofralar kurarak kilo alırken kimi de diyet yapmak için bir fırsat bulmaktadır. Ancak oruç tutan veya tutmayan herkeskrallara layık iftar sofralarına oturmayı sevmektedir. Gerek Türk gerek dünya mutfağına ait yüzlerce lezzetli yemek iftar sofralarını donatmaktadır. Ayrıca iftardan 1 saat önce ve iftardan sonra İstanbul’da her mekan tıklım tıkış dolmaktadır. Özellikle de kaliteli mekanlar dolup taşmaktadır. İşte sizin de yer ayırtmak isteyeceğiniz ve İstanbul’da iftar yapabileceğiniz en iyi yerler, kebapçılar ve restoranlar…

Develi Kebap (Ataşehir)

Biri kebap mı dedi? O halde Gaziantep mutfağının eşsiz lezzetlerini tadabileceğiniz bu mekan tam size göre… Ramazan ayına özel menüleriyle, tatlılarıyla ve kebaplarıyla sevdiklerinizle bu mekanı tercih edebilirsiniz. Kamu Haber

Hamdi Restaurant (Eminönü)

Eminönü ilçesinde en çok tercih edilen mekanlardan biri olan Hamdi Restaurant lezzetli kebapları ve kaliteli hizmet anlayışıyla insanların en çok tercih ettiği mekanların başında gelmektedir.

Asitane Restaurant (Fatih)

Ramazan Ayında pek çok kişi Osmanlı Mutfağına ait yemekler yemek istemektedir. Ramazan ayının havasını Osmanlı lezzetleriyle içine çekmek isteyen insanlar bu nedenle Osmanlı mutfağına ait yemekleri servis eden mekanları tercih eder. Eğer siz de Osmanlı Mutfağına ait yemekler yemek istiyorsanız Asitane tam size göre.

Hasan Kolcuoğlu (Ataşehir)

Metrelik Adana Kebabını duymuş muydunuz? Cevabınız evet mi? O zaman bu mekan size yabancı gelmeyecek. Çünkü metrelik Adana kebabının mucidi olan Hasan Kolcuoğlu kendine has hizmet anlayışı ile İstanbullulara Ramazan ayında eşsiz sofralar kurmayı bekliyor.

Asitane (Edirnekapı)

Osmanlı lezzetleri, Padişahların dönemine özel yemekleri, canlı müzikleri, fasıl grupları ile kaliteli bir mekanda kaliteli bir sofraya oturmak istiyorsanız Asitane’yi tercih edebilirsiniz.

Kaşıbeyaz (Florya)

İstanbul’un en ünlü mekanlarından biri olan Kaşıbeyaz’da ünlülere rastlayabilirsiniz. Ayrıca Ramazan ayında oluşturduğu özel menüleriyle sevdiklerinizin karnını doyurabilirsiniz. et ve kebaplarıyla ünlenen mekanda Ramazan ayında yer bulmak için rezervasyon yapmayı unutmayın.

Hünkar Restaurant (Nişantaşı)

Nişantaşı’nın en ünlü restoranlarından biri olan Hünkar Restaurant 50 yıldan fazla İstanbulluların karnını doyurmaktadır. Hünkar’da iftar menüleri pek çok kişinin tercihi olmaktadır.

Köşebaşı (Karaköy)

Ramazan ayında en çok tercih edilen mekanlardan biri olan Köşebaşında oldukça zengin bir menü bulunmaktadır. Şık bir mekanda, ferah bir şekilde iftar yapmak isteyenlerin tercihi olan mekanda çorbalardan ara sıcaklara, arasıcaklardan yemeklere, yemekler tatlılara onlarca seçenek bulunmaktadır.

Tuğra Restaurant (Ortaköy)

Çırağan Sarayının içindeki bu mekan İstanbulluların en çok tercih eden mekanlardan biridir. Yanlış duymadınız Çırağan Sarayı! Boğaza sıfır bir şekilde Osmanlı Mutfağına ait yemeklerle iftar yapmak istiyorsanız bu mekan tam size göre!

Zadegan İftarı

Zeytinyağlı ürünleri, balık menüleri, zengin çeşitleri, fix menüleri ile Ramazan ayında en çok tercih edilen mekanların başında gelmektedir. Siz de zeytinyağlı ağırlıklı bir iftar yapmak istiyorsanız bu mekanı tercih edebilirsiniz.

iftar en iyi mekan onerisi 1

Zargana Sortie

Boğazın dibinde, denize sıfır, ferah bir hava… Sırf bu yüzden bu mekanı tercih eden binlerce kişi bulunmaktadır. Kaliteli ekibi, zengin ürün çeşidi ile iftar yapılacak mekan arayanlar gözleri kapalı bu mekanı tercih edebilir. Özellikle balık tutkunları bu mekanı çok seecektir.

Koru İstanbul

Muhteşem manzarası ve alanında uzman şefleri ile Koru İstanbul en çok tercih edilen mekanlardan biridir. Boğaza, Boğaz köprülerine hakim manzarasında sevdiklerinizle iftar yapmaktan pişman olmayacaksınız.

Eşraf Osmanlı Türk Mutfağı

Özel kuzine fırınlarda yapılan odun ateşinde pişen yemeklere kim hayır diyebilir ki? Osmanlı lezzetlerinin piştiği bu mekan müşterilerini memnun etmeyi başarıyor. Nesilden nesile sloganıyla hizmet veren mekanda iftar yapmak isteyebilirsiniz.

Dilruba Restaurant (Üsküdar)

Anadolu Yakasında iftar yapmak istiyorsanız Dilruba’yı değerlendirmelisiniz. Zeytinyağl ürünleri, kebapları, çorbaları, tatlıları ile zengin bir menüsü olan Dilruba iftarda gidilecek mekanların başında geliyor.

Hacıbaşar Kebap

Türkiye’de kebap yemek bir gelenek haline gelmiştir. Bu nedenle iftarda gidilecek mekanların çoğu kebapçıdır. Hacıbaşar Kebap da bu noktada karşımıza çıkmaktadır. Lezzetli kebapları ile iftar yapılacak mekanlar arasında Hacıbaşar önde gelmektedir.

Kız Kulesi

İstanbul demişken Kız Kulesinden bahsetmemek olur mu? Boğazın ortasında iftar yapmak istemez misiniz? Canlı müzikleri, dünya mutfağından özel lezzetleri ile bu mekan tam size göre.

Fevzi Hoca İstanbul

Trabzon’dan İstanbul’a taşınan lezzetleri Fevzi Hoca’da tadabilirsiniz. Türkiye’nin en büyük ahşap restoranı olan Fevzi Hoca hem sahur vakti hem de iftar vakti tercih edilebilir. Trabzon’dan günlük gelen balıklarla muhteşem bir iftar sofrası kurulabilir. Piyazı, köfteleri, çorbaları, ara sıcakları ile sınırız seçenek sunan mekanda iftar yapmaktan pişman olmayacaksınız.

Firuzende Restarant Galata

İstanbul’da en önem verilen konulardan biri manzaradır. Hem manzaram olsun hem de lezzetli yemekler yiyeyim istiyorsanız Firuzende’ye gidebilirsiniz. Tabelasız, reklamsız bir mekanda müdavimlerine hizmet veren restoran boğaz manzarasıyla sizi kendine hayran bırakacak. Üstelik Bolulu bir şef tarafından hazırlanan yemekler iftar vaktinde hem sizi hem de karnınızı mutlu edecek.

Beyti Florya

Neredeyse 100 yıllık bir mekanda iftar yapmak isteyebilirsiniz. O halde sizi Beyti Güler’in ev sahipliğinde Beyti yemeye davet edebiliriz. Yıllara meydan okuyan bir mekanda lezzetli yemekler iftarda en iyi seçeneklerden biri olabilir. Özellikle de beyti yemeyi seviyorsanız bu mekanı tercih etmelisiniz.

iftar kebapci restaurant 1

Nakkaş Kebap

Güzel manzara, zengin menü, usta aşçılar ve kaliteli hizmet anlayışı ile Nakkaş Kebap sizi iftar vaktinde memnun edecektr. Menüsünde ağırlıklı olarak kebapların olduğunu söylemekte fayda var.

Yakamoz Restaurant Kuleli

10 yıllık bir mekanda asırlık çınarlarla iç içe ve boğaza sıfır bir şekilde iftar yapmak harika bir fikir öyle değil mi? Özellikle Ramazan sıcağına ve oruç yorgunluğunu atlatmak isteyenlere Yakamoz iyi bir seçenek gibi görünebilir. Boğaz esintisinde lezzetli yemekler yemek için Ramazan Ayında buraya gelmek isteyeceksiniz.

1920 Sultanahmet Köftecisi (Fatih) 

İftar denildiğinde akla köfte geliyorsa gitmeniz gereken mekanı bulduk demektir. Çorba, ara sıcak, köfte ve tatlı ile iftar sofrasında buluşmak istiyorsanız nereye gideceğinizi buldunuz demektir.

Yıldız Hisar (Rumeli Hisarı)

İstanbul’u İstanbul yapan şüphesiz hisarlarıdır. Özellikle Rumeli Hisarı görenleri büyülemektedir. Bu anlamda Yıldız Hisar Rumeli Hisarında hizmet vermektedir. Çorbaları, börekleri, ara sıcakları, mezeleri, etleri, tavukları, balıkları, tatlıları kısacası yüzlerce çeşit ürünüyle Ramazan’da tercih edilecek ve iftar yapılabilecek en iyi mekanların başında gelmektedir.

Birecikli Sirkeci

Şanlıurfa’dan İstanbul’a taşınan lezzetler ağzınızın suyunu akıtabilir. Antep’ten, Urfa’dan, Diyarbakır’dan gelen lezzetler sofranızı doldursun muhteşem bir yemek yemek istiyorsanız nereye gideceğinizi biliyorsunuz.

Göksu Marine Restaurant (Beykoz)

Şehrin en şık mekanlarından biri olarak gösterilen Göksu’da iftar yapmak isteyen binlerce kişi bulunmaktadır. Fix menüler, özel yemekler ve kaliteli hizmet için aklınızda Göksu’yu tutmanızı öneririz.

Rolla Restaurant İstanbul

Son zamanlarda popülerliliği artan mekanlardan biri olarak Rolla’yı göstermek mümkün. Endüstriyel ürünlerden uzak lezzetli malzemelerle yapılan yemekler yemek isterseniz Rolla’yı tercih edebilirsiniz. Özellikle dünya mutfağından enfes yiyeceklerle iftar yapmak isteyenler Rolla’yı tercih etmeli.

Şazeli Kısıklı 

Şehirdeki en lezzetli et restoranlarından biri olan Şazeli iftar yapmak isteyenlerin ilk tercihlerindendir. Ramazan ayında et yemek istiyorum diyorsanız bu mekan tam size göre.

Filizler Köftecisi

Şehrin en ünlü mekanlarından biri olan Filizler Köftecisini boş görmek neredeyse imkansızdır. Özellikle iftar sofralarında buluşmak isteyenler için Filizler Köftecisi iyi bir seçenek olacaktır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Ramazan Ayında en şık yerlerde en pahalı yemekleri yemekte özgürsünüz. Ama bu ayın yardımlaşma ayı, iyilik ayı olduğunu unutmayın. İnsanların yüzünü güldürmek, açları doyurmak, açıktakileri giydirmek kısacası yardım etmek için Ramazan Ayından daha iyi bir zaman olabilir mi?

iftar paylasma yardim

Yorumlar

  1. Mehmet Avatar Mehmet dedi ki:

    Güzel yazı olmuş ama en güzeli en sondaki hatırlatma olmuş:)