kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Jandarma Personel Alımı 2019 Başvuru Şartları Nelerdir?

Jandarma Personel Alımı 2019 Başvuru Şartları Nelerdir? Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere muvazzaf/sözleşmeli subay ve astsubay alımı yapılacak. Peki jandarma personel alımı 2019 başvuru şartları nelerdir?

A+
A-

İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurum ve kuruluşlarda istihdam edilmek üzere her yıl binlerce personel alımı yapılıyor. Son olarak 2019 yılında Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığında muvazzaf/sözleşmeli astsubay alımı yapılacağı açıklandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,Jandarma Genel Komutanlığı Emniyet ve Asayiş Değerlendirme toplantısına katılıp bir konuşma yaptı ve Jandarma bünyesine alınacak personellerle ilgili açıklama yaptı. O konuşma esnasında Jandarma astsubay ve subay alımını gündemine alan Soylu bu kapsamda 27 bin 280 personel alımı yapılacağını müjdeledi. Açıklama kapsamında 2019 yılında Jandarma bünyesinde 30 bine yakın personel alımı yapılacak. Astsubay ve subay alımı kapsamında 5 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. 20 bin kişi civarında ise uzman erbaş yapılması gündemde. Peki Jandarma Genel Komutanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir? 2019 Jandarma subay ve astsubay alımı başvuru şartları neler? 2019 Jandarma personel alımı başvurusu nereye nasıl yapılır?

Jandarma Subay ve Astsubay Alımı Başvuru Şartları 2019

Jandarma ve SAhil Güvenlik Komutanlığına yapılacak subay ve astsubay alımı binlerce kişiyi heyecanlandırdı. Pek kişi Jandarmaya yapılacak alımla ilgili araştırma yapmaya başladı. Jandarma personel alımıyla ilgili olarak kadın ve erkekler başvuru yapabilecek. Jandarma personel alımı başvuruları 25 Şubat 2019 ile 13 Mart 2019 tarihleri arasında yapılabilecek. vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi üzerinden Jandarma personel alımı ile ilgili resmi başvuru yapılabilecek. Peki Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir?

Adaylar ön başvurularını yalnızca vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris adresi üzerinden elektronik ortamda yapacaklardır. Ayrıca e-Devlet sistemi üzerinden de başvuru yapılabilir. Elektronik ortam dışında yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

Personel alımı başvuru kılavuzu okunmadan başvuru yapılmaması gerekmektedir. Kamu Haber

Jandarma personel alımı 2019 başvuruları 25 Şubat 2019 tarihinde başlayacak ve 13 Mart 2019 tarihinde 23.59’a kadar başvurular yapılabilecektir.

Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir.

Adayların başvuru kılavuzunda belirtilen eğitim şartlarını taşıması ve istenilen eğitim kurumlarından mezun olmaları gerekmektedir. Ayrıca adayların 26 Ağustos 2019 tarihine kadar mezun olabilmeleri de başvuru yapmaları için yeterlidir.

Adayların lisans veya önlisans mezunu olması gerekmektedir. Ayrıca başvuru yapılacak yıl itibariyle adayların 27 yaşını tamamlamamamış olmaları gerekmektedir. Lisansüstü eğitimini tamamlamış olan kişilerde ise 32 yaşı doldurmama şartı aranır.

Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde istihdam edilecek adayların önlisans mezunu olması ve 2019 itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmaları gerekmektedir.

Başvuru yapacak tüm adayların güvenlik soruşturması, arşiv soruşturması sonuçlarının olumlu olması son derece önemlidir.

Başvuru Nasıl Yapılır 2019?

Jandarma bünyesinde subay ve astsubay olarak görev yapmak isteyen kişilerin başvurularını elektronik ortam üzerinden yapmaları gerekmektedir. https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris adresi üzerinden yapılacak ön başvurulara alternatif olarak Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin sistemi de gösterilmektedir. Bu sistem üzerinden e-Devlet aracılığı ile başvuru yapılabilir. Ayrıca başvuru tarihlerinin 25 Şubat ve 13 Mart tarihleri arasında olduğu da unutulmamalıdır.

Jandarma Personel Alımı 2019

Başvuru süresinin bitmesiyle adayların başvuruları değerlendirmeye alınacak. Ardından da başvurusu kabul edilen kişiler seçme sınavlarına katılmaya hak kazanacak. Hak kazanan aday listesi sınavlarla ilgili esaslar, sınav ücreti duyurusu, sınav merkezi ilanı gibi tüm kritik duyurular ise www.jandarma.gov.tr adresi üzerinden yapılacak. Ayrıca www.sahilguvenlik.gov.tr ve www.jsga.edu.tr adresi üzerinden de bu duyurular yapılacaktır. Adayların bu siteleri takip etmesi gerekmektedir.

Adayların başvuru kılavuzunu okumadan, başvuru sürecine hakim olmadan başvuru yapmaması gerekmektedir. Ayrıca başvuru esnasında yapılacak yanlış kodlama, yanlış bilgi paylaşımı, yanlış beyan ve ilan takibi yapılmaması gibi olumsuz durumların sonuçlarından adayların kendileri sorumlu olacaktır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.