kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Kamu İhale Kurumu Yazılı Sınav Sonuçları Açıklandı

Kamu İhale Kurumu 10 uzman yardımcısı alımı için yazılı sınavı kazanarak mülakat sınavına katılmaya hak kazanan aday listesini açıkladı. KİK yazılı sınav sonuçlarını açıkladı. Hukuk ve İİBF/SBF mezunlarını farklı puan türleriyle yazılı sınavına dahil eden kurumda mülakata katılacak aday sayısı atama saysının dört katını buldu. İşte 2017 KİK Uzman Yardımcılığı yazılı sınavına ilişkin detaylar.

A+
A-

Kamu İhale Kurumu 2017 yılı için 10 uzman yardımcısı alacağını ilan etmiştir. Sınav ilan metnine göre 2 kişi Hukuk Fakültesi mezunlarından, kalan 8 kişi de İİBF, SBF, İktisat ve İşletme Fakültesi mezunlarından alınacaktır. Yazılı sınav için kurum 160 İİBF/SBF mezununu KPSS P18, P23, P28 ve P33 puan türünden sıralarken, 40 Hukuk Fakültesi mezununu ise KPSS P4 puan türünden sıralamıştır. KİK Uzman Yardımcılığı yazılı sınavını 23 Aralık 2017 tarihinde Ankara’da gerçekleştirmiştir.

KAMU İHALE KURUMU YAZILI SINAVINA KATILACAKLARA AİT PUAN ANALİZİ

Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı sınavı için İİBF, SBF, İktisat ve İşletme fakültelerinden mezun olan 160. sırada sınava katılmaya hak kazanan adayın puanı 88,77631 iken, Hukuk Fakültesi mezunu olarak sınava katılacak 40. sırada yer alan adayın puanı ise 88,04543 puandır. İİBF/SBF mezunlarından sınava katılacak en yüksek KPSS puanına sahip adayın puanı 99,54725 puan iken, Hukuk fakültesi mezunlarından katılacak en yüksek puana sahip adayın puanı ise 95,23287 puandır.

KİK UZMAN YARDIMCILIĞI MÜLAKATINA KATILMAYA HAK KAZANANLARA İLİŞKİN ANALİZ

Tam sayısı bilinmese de 150 civarında adayın yazılı sınava katılım gösterdiği Kamu İhale Kurumu uzman yardımcılığı yazılı sınav sonuçları 26 Ocak 2018 tarihi itibariyle açıklanmıştır. Atama sayısının 4 katı kadar adayı mülakat sınavına dahil edecek kurumda, Hukuk Fakültesi mezunu 8 aday ve İİBF/SBF mezunu 34 aday mülakat sınavına katılmaya hak kazanmıştır. Hukuk Fakültesi mezunlarından KPSS puanı en yüksek puanda olan aday, mülakat sınavına katılmaya hak kazanmıştır. Aynı şekilde Hukuk Fakültesi mezunları içerisinde yazılı sınava 37. sırada 88,22288 puanı ile katılım gösteren arkadaşımızda mülakata katılmaya hak kazanan en düşük KPSS puana sahip hukuk mezunudur. İİBF/SBF mezunları içerisinde en yüksek KPSS puanı ile sınava katılan arkadaşımız da mülakata katılmaya hak kazanırken, aynı fakültelerden en düşük KPSS puanı ile mülakata katılmaya hak kazanan arkadaşımız 155. sıradan 88,90202 puanı ile yazılı sınava katılmıştır. Kamu Haber

Kurum tarafından belirlenen sözlü mülakat sınav tarihleri 5-6 Şubat 2018 olarak belirlenmiştir. Konu ile ilgili yazılarımız mülakat sonuç analizi ile devam edecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.