kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Kamu Kurum Avukatlığı

Hukuk fakültesi mezunu olup kamu kurum avukatlığı yapmak isteyen adayların kamu kurum avukatlığı şartları hakkında sıkça sorduğu sorular.

A+
A-

Kamu Kurum Avukatlığı

Sizlere yazımızda soru cevap şeklinde kamu kurum avukatlığı hakkında bilgi vermeye çalıştık. Daha ayrıntılı bilgilere yazımızın devamında ulaşabilirsiniz. Mülakatlarla ilgili bilgi de mevcuttur.

Soru: Mülakatlı alımla bir kamu kurumuna yerleşirsem merkezi atamada tercih yapabilir miyim?

Cevap: Tercih yapmanıza bir engel yok fakat atanmanız durumunda kurumunuzun muvafakat vermesi gerekir ki bu da kurumunuzun inisiyatifindedir.

Soru: Mülakatla alım yapan kurumlara nasıl yerleşebilirim?

Cevap: DPB ya da tercihiniyap.net gibi sitelerden kamu kurumlarının verdikleri ilanları takip edebilirsiniz. Kimi kurumlar yazılı + sözlü sınav uygularken sadece sözlü sınav uygulayan kurumlar da vardır. İlanlardan detayları öğrenebilirsiniz.

Soru: Avukatlık ruhsatnamesi olmadan avukatlık kadroları için tercih yapabilir miyim?

Cevap: Tercih işlemlerinin son günü itibariyle ruhsatınızın elinde olması gerekiyor. Yoksa tercih yapamazsınız yapsanız dahi atamanız gerçekleşmez ve puanınızla merkezi yerleştirmeye tekrar tercih veremezsiniz.

Soru: Askerdeyken merkezi atamadan tercih yapıp atanabilir miyim?

Cevap: Evet, bu durumda atandığını kurum askerliğinizin bitimini izleyen 30 güne kadar hakkınızı saklı tutmaktadır.

Soru: Bir kamu kurumunda avukat olarak çalışırken hakim/savcı olmam mümkün mü?

Cevap: Aday Hakim/Savcı olarak mesleğe başlayabilmeniz için avukat olarak çalıştığınız kamu kurumunda muvafakat almanız gerekmektedir. Genellikle muvafakatın verildiği söylense de bu durum kurumların inisiyatifinde olduğu için bu konuda kesin bilgi vermek yanıltıcı olacaktır.

Soru: X Puan aldım atanabilir miyim? Branş bazında X. oldum, kaçıncı atamada atanırım? Puanlar ne kadar düşer?

Cevap: Bu soruların cevapları kaç kadro verildiğine göre cevaplanabilir ki bu cevap da net bir cevap olamaz. Çünkü önünüzdeki adayların tercih verip vermeyeceği, kaç kişinin hakim-savcı olduğu, kaç kişinin belirli şehirleri istediği için sonraki atamaları beklediğini bilmek mümkün değildir. Fikir vermesi açısından,  sınavıyla merkezi atamayla 350 civarında avukat alınırken son atamada son sırada yerleşenin branş bazında 1400’lerde olduğu söyleniyor.

Soru: Kurum avukatlığı için yaş sınırı var mı?

Cevap: Merkezi atamalar için yaş sınırı yok, fakat mülakatlı alımlarda kurumlar personel yönetmeliğiyle  yaş sınırı koyabiliyor. MESLEKLER

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.