kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Koç Holding İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu

Koç Holding İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi araştırdık. Peki Koç Holding nedir? Ne demek? Koç Holding iş ilanları ve personel alımı ne zaman? Koç Holding iş başvurusu nasıl ve nereden yapılır? Koç Holding iş başvuru formu nasıl elde edilir? Koç Holding iş başvurularında aranan şartlar nelerdir?

Türkiye’nin en büyük firmalarından biri olan Koç Holding bünyesinde pek çok alt şirket bulunmaktadır. Türkiye’de binlerce kişiye iş olanağı sunan, ülke ekonomisine milyar dolarlar kazandıran ve dünyada Türkiye’yi temsil eden bu şirket aynı zamanda ülkenin en büyük aile şirketlerinden biridir. Türkiye’deki her vatandaş Koç Holding’i duymuş, holding bünyesindeki şirketlerin en az birinden alışveriş yapmıştır. Aile üyeleri de dünden bugüne her daim Türkiye’nin en ünlü isimleri arasında yer almıştır. Son olarak Fenerbahçe’nin başkanı olan Ali Koç’un ismini her vatandaş duymuştur. 7’den 70’e her yaş grubundan, farklı eğitim seviyelerine sahip ve ülkenin farklı noktalarında yaşayan binlerce kişi holdingte ve holdinge bağlı kuruluşlarda çalışmak istemektedir. Bu nedenle holding ile ilgili pek çok soru sorulmaktadır. Koç Holding bünyesinde çalışmanın yolları araştırılmaktadır. Peki Koç Holding nedir? Ne demek? Koç Holding iş ilanları, personel alımı ne zaman ve nasıl yapılır? Koç Holding iş başvurusu nasıl yapılır? Koç Holding iş başvuru formu nasıldır?

Koç Holding Nedir? Ne Demek?

100 yıla yaklaşan bir tarihi olan Koç Holding’in temelleri Vehbi Koç tarafından 1926 yılında atılmıştır. Türkiye’nin en büyük aile şirketlerinden biri olan holding Orta Doğu ve Avrupa’nın da en büyük firmaları arasına girmiştir. Otomotiv, sağlık, spor, sanayi, tekstil, gıda gibi pek çok sektörde faaliyet gösteren holding her yıl büyümesine büyük bir hızla devam etmektedir. Firmanın kurucusu Vehbi Koç’tur. Ankara merkezli olan firma kısa sürede tüm ülkeye yayılmıştır. Vehbi Koç’tan sonra holdingin başına oğlu Rahmi M. Koç geçmiştir. Rahmi M. Koç da patron koltuğunu 2003 yılında oğlu Mustafa V. Koç’a bırakır. Günümüzde holdingin şeref başkanmı Rahmi M. Koç’tur. Ancak holding patronu Ömer M. Koç olmuştur. Holding’te yıldızı parlayan bir diğer isim ise Fenerbahçe’nin de başkanı olan Ali Koç’tur.

Koç Holding aslında büyük, köklü ve tarihi bir çatı kuruluş olarak düşünülebilir. Holding bünyesinde yer alan pek çok ünlü marka ve firma yer almaktadır. Bunlara örnek olarak Arçelik, Beko, Altus, Grundig, Blomberg, Arctic, Elektra Bregenz, Arstil, Defy, Akpa, Aygaz, Opet, TÜRPRAŞ-Türkiye Petrol Rafinerileri, Demir Export, Ditaş Deniz İşletmeciliği, Yapı Kredi Bankası, Ford Otosan, Otokar, Otokoç, Tofaş Türk Traktör, Koçtaş gösterilebilir. Koç Holding bünyesindeki firmalar bunlarla da sınırlı değildir. Enerjiden gıdaya, otomotivden perakendeye kadar onlarca farklı sektörde markalar ve firmalar bu holding çatısı altında faaliyetlerine devam etmektedir.

<div></div>

koc holding yonetim kurulu ali rahmi omer koc

Koç Holding İş İlanları ve Personel Alımı

Türkiye piyasasına yön veren firmaların başında gelen Koç Holding yurt içinde istihdama büyük katkı sağlamaktadır. Sahip olduğu markalar ve firmalarla binlerce kişi holding bünyesinde çalışmaktadır. Ayrıca holdingin ortağı olan, bağlantılı olan firmalar bünyesinde de yine binlerce kişi çalışmaktadır. Her yıl büyümesini sürdüren, gücüne güç katan holding sık sık bünyesindeki marka ve firmalarda istihdam edilmek üzere personel alımına çıkmaktadır. Holding bünyesinde onlarca marka ve firma olduğu için her yıl binlerce kişilik personel alımı yapılmaktadır. Farklı kadrolar ve pozisyonlarda alınacak olan personeller ülkenin farklı yerlerindeki kurum ve kuruluşlarda çalışmaktadır. Firma yılın her dönemi farklı bir kuruluşu için personel alımı yapmaktadır. Bu personeller 81 ilde çalışabilmektedir. Ayrıca personel alımı yapılırken adayların farklı eğitim seviyelerinin olduğu görülmüştür. Örneğin ilkokul mezunu, lise mezunu, üniversite mezunu, yüksek lisans yapan ve doktora yapan kişiler holding bünyesinde çalışabilmektedir. Şoför, doktor, mühendis, avukat, işçi, güvenlik görevlisi, yönetici, danışman, halkla ilişkiler uzmanı, CEO gibi farklı alanlarda yüzlerce kişilik iş ilanları firma tarafından kamuoyuna duyurulmaktadır.

<div></div>

Koç Holding İş Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır?

Holdingin insan kaynaklarından edinilen bilgilere göre Koç Holding bünyesinde ve bağlı marka ile şirketlerde personel alımları pek çok farklı yoldan yapılmaktadır. Öncelikle her sektörde hatta kamuda olduğu gibi referansla, referans mektubu ile ve önerme ile yapılan görüşmeler sonucunda personel alımı yapılabilir. Bu alım sürecinde iş ilanı yayımlanmasına gerek yoktur. İkinci yol ise kariyer sitesi olarak hizmet veren internet siteleri aracılığı ile yapılan personel alımlarıdır. Bu kapsamda ismi kariyer olan internet sitesi gibi siteler aracılığı ile iş ilanları yayımlanır. Koç Holding bünyesindeki şirketlere ait iş ilanlarını bu platformlar aracılığı ile takip edebilir ve oluşturduğunuz özgeçmişler ile ilanlara başvuru yapabilirsiniz. Son ve en etkili yol ise holdingin internet sitesindeki ‘kariyer’ sayfası üzerinden iş başvurusu yapmaktır. Koç Holding ve bünyesindeki her firmaya ait iş ilanları holdingin kariyer sayfası olan ‘KOÇ KARİYER’ sayfasında yer almaktadır. Bu sayfada iş alanı, sektör, şirket ve şehir bilgisini girdikten sonra arama yapabilirsiniz. Size uygun iş ilanlarını takip edip başvuru yapabilirsiniz. Sayfaya ilk kez giriyorsanız özgeçmiş oluşturmak zorunda olduğunuzu da aklınızda bulundurmalısınız. Bu sayfaya gitmek ve iş başvurusunda bulunmak için aşağıda yer alan linki tıklayınız.

koc kariyer is ilanlari

Koç Holding İş Başvuru Formu

Koç Holding iş ilanlarına başvuru yapmak, başvuru formu doldurmak için firmanın kariyer sayfasına girmeniz gerekmektedir. Koç Kariyer internet sitesine girdikten sonra kendi bilgilerinizle özgeçmiş oluşturmalısınız. Daha sonra kariyer sayfasındaki arama seçenekleri ile şehrinizi, iş aradığınız sektörü ve alanı seçmelisiniz. Seçimlerinizi yaptıktan sonra arama yaparak kendinize uygun iş ilanlarını bulabilir ve bu ilanlara iş başvurusunda bulunabilirsiniz. Koç Kariyer sayfasında bir kez kaydettiğiniz özgeçmişiniz ile pek çok ilana başvuru yapabilir ve başvuru yaptığınız ilanları da bu sayfa üzerinden takip edebilir ve kontrol edebilirsiniz.

Koç Holding İş İlanlarında Aranan Başvuru Şartları Nelerdir?

Adayların vizyoner ve hayalleri olması önemlidir.

Adayların takım çalışmasına uyumlu olması ve çalışma ortamında sorun çıkarmaması gerekir.

Adayların iletişim kurmak konusunda sıkıntısı olmaması yani iletişim becerilerinin iyi olmasına dikkat edilir.

Adayların sonuç odaklı, sorun çözücü kabiliyetleri önemsenir.

Adayların yaratıcı, girişimci, özverili olmasına değer verilir.

Adayların müşteri duyarlılığı olması, satış odaklı olması, şirket politikalarını benimsemesi istenir.

Liderlik özelliklerinin bulunduğu adaylara daha çok önem verilir. Bu adayların süreç, personel, proje ve ekip yönetebilmesi istenir.

Holding bünyesinde çalışmak isteyen kişilerin kendini geliştirmesi, eleştiriye açık olması ve her ortama her şarta adapte olabilmesi gerekmektedir.

koc holding is ilanlari personel alimi

Yorumlar

  1. Mustafa yaman Avatar Mustafa yaman dedi ki:

    Ankara,da is ariyorum

  2. SELMA AYAR Avatar SELMA AYAR dedi ki:

    Ali koç ve ekibiyle şirketlerinden birinde hem kendim için hemde şirket için verimli kazançlı placağını düşündüğüm için kendileriyle çalışmaya hazırım

  3. Saim Avatar Saim dedi ki:

    Ben bir tamirciyim.isci.alimi.oluyorsa.ben..calisirim.
    Kendi.is.yerim.yok.