kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ücretsiz İzin Kullanan Memura Ne Olur? Bir Şey Olur Mu?

Ücretsiz İzin Kullanan Memura Ne Olur? Bir Şey Olur Mu? Ücretsiz İzin Nedir? Ne Demek? Memur Ücretsiz İzin Kullanabilir Mi? Emeklilikten Sayılan Ücretsiz İzinler

A+
A-

Türkiye’de binlerce devlet memuru bulunmaktadır. Bu memurların sahip olduğu haklar, izin hakları, ücretsiz ve ücretli izin kullanma durumları, aldıkları ücretler merak edilmektedir. Üstelik alınan izinler, ücretlerin memurların kademe ilerlemelerine ve derecelerine etkilerini de araştıran pek çok kişi bulunmaktadır. Peki ücretsiz izin kullanmanın memuriyete etkisi var mı? Nedir? Ücretsiz İzin Kullanan Memura Ne Olur? Bir Şey Olur Mu?

Ücretsiz İzin Kullanan Memura Ne Olur? Bir Şey Olur Mu?

Ücretsiz İzin Nedir? Ne Demek?

Ücretsiz izin kapsamında sözleşme askıda sayılmaktadır. Bu sürede işçi çalışmak ve işveren de ücret ödemesi yapmaz. Başka bir deyişle memur çalışmaz ve ücretini almaz. 657 sayılı Devlet Memurları kapsamında memurun ücretsiz izin hakkı, sınırları çizilir. Ayrıca ücretsiz izin süreleri genellikle memurluk süresinden sayılmaz. kamu haber

Memur Ücretsiz İzin Kullanabilir Mi?

Memurlar ücretsiz izin kullanabilir. Hangi şartlarda, ne kadar süreyle izin kullanabileceği ise bellidir. Örneğin askere gidecek olan memur, askerlik yaptığı süre boyunca ücretsiz izinli sayılır. Ancak bu süre memurluk süresinden sayılır.

Doğum yapan memura, analık izni bittikten sonra veya yarım gün çalışma süresi bittikten sonra 24 aya kadar ücretsiz izin verilebilir. Bu süre de yine memurluk süresinden sayılır.

Eşi doğum yapan memura doğumdan sonra 24 aya kadar ücretsiz izin verilebilir. Bu süre de memuriyet süresinden sayılır.

Yer değiştirme şeklinde eşinin atandığı yere atanamayan memur isterse eşinin görev süresince ücretsiz izin verilir. Bu sürede memurluk süresi içinde sayılır.

Yabancı devletlerde görevlendirilen, uluslararası kuruluşlarda görevlendirilen memura ücretsiz izin verilebilir. Bu personeller de memuriyet süresi içinde değerlendirilir.

Emeklilikten Sayılan Ücretsiz İzinler

Kamu personellerin ücresiz izinli olduğu sürelerin emeklilikten sayılması için izin süreleriyle ilgili primlerin SGK’ya ödenmesi gerekir. Ayrıca ilgili sürelerin borçlanılması durumunda mümkün olur.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Memur İzinliyken Maaşı Azalır Mı? İdari İzin Maaşı Etkiler Mi?

Memur ücretsiz izin hizmet süresinden sayılır mı?

Yukarıdaki görüşten de anlaşılacağı üzere, memurun aylıksız izinde geçen süreleri hizmet süresinden sayılmamaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.