kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Kredi Kartı Neden Yetersiz Bakiye Verir? Yetersiz Bakiye Sorunu

Kredi Kartı Neden Yetersiz Bakiye Verir? Yetersiz Bakiye Sorunu Nasıl Çözülür? Kredi Kartı Yetersiz Bakiye Sorunu ve Yetersiz Limit Sorunu Neden Çıkar? Kredi Kartında Yetersiz Limit Varsa Ne Yapılmalı?

A+
A-

Kadın veya erkek arkadaşlarınızla ya da ailenizle yemektesiniz. Hesabı ödemeye davrandınız ancak ‘yetersiz bakiye’ uyarısı verdi ve siz de doğal olarak paniklediniz. Pek çok kişinin yaşadığı bu sorun en istenmeyen olayların başında gelmektedir. Aslında doğal bir olay olsa da pek çok kişi böyle bir durumda mahcup olmakta, rahatsız olmaktadır. Özellikle de son yıllarda kredi kartı kullanıcılarının da artmasıyla bu sorunun yaşandığına yönelik bildirimlerde artış görüldü. Peki kredi kartı yetersiz bakiye uyarısı nedir? Kredi kartı neden yetersiz bakiye verir? Kredi kartı yetersiz bakiye uyarısı sorunu nasıl çözülür?

Ölen Kişinin Kredi Borcu Ne Olur

Kredi Kartı Neden Yetersiz Bakiye Uyarısı Verir?

Özellikle bu sorunu yaşayan kişiler bu soruya cevap aramaktadır. Kredi kartlarıyla ilgili sorun yaşayan binlerce kişi bulunur. Limit yetersizliği, bakiye yetersizliği nedeniyle kartların kullanılması imkansız hale gelmektedir. Bu sorunların yaşanmasındaki başlıca sebepleri tercihiniyap.net ailesi olarak inceledik.

  • Kredi kartının limit yetersizliği
  • Blokaj
  • Kanuni olarak takipte olunması
  • Kartın işleme kapalı olması
  • Sistemin şüpheli işlem olarak görmesi

İşte yukarıda sıralanan nedenler bu sorunun altında yatan maddeler olabilir. Bu nedenle yaşadığınız sorunu iyi incelemeli ve hangi nedenden kaynaklandığını bulmanız önemlidir. 

Kredi kartınıza kısıtlama gelmesi, kartınızın bloke edilmesi mümkün olabilir. Ayrıca ödenmeyen kredi kartı borcu da sık karşılaşılan bir durumdur. Ama her zaman sorunların sebebi siz değilsinizdir. Çünkü bankaların elektronik sisteminde sık sık hatalar, aksaklıklar meydana gelebiliyor. Bu tarz durumları öğrenmek için mobil uygulamadan kart durumunuzu görüntüleyebilir ve bankanızla iletişime geçebilirsiniz.

Kredi Kartı Yetersiz Bakiye Sorunu ve Yetersiz Limit Sorunu

Kredi kartında yaşanan sorunların temelinde yetersiz limit sorunu olabilir. Pek çok kişi yetersiz limit nedeniyle kredi kartıyla işlem yapamaz haldedir. Bu durumda alışveriş esnasında zor durumda kalabilirsiniz. Ayrıca daha önceki alışverişlerindeki çok sayıda taksit de etkili olmuş olabilir.

Örneğin 1000 TL alışveriş yapan bir tüketici 8 taksitle her ay 100 TL ödeme yapar. Kart bakiyesinden toplam 800 TL eksilir ve bu ödemeyi yapacağı garanti altına alınmış olur. Sizin kredi kartı liminiz 2 bin TL ise ve 800 TL’lik alışveriş yapmışsanız bundan sonraki işlemlerinizde buna göre hareket etmelisiniz. Örneğin 2000 TL’lik bir alışveriş yapmaya çalıştığınızda işlem kabul edilmez ve yetersiz bakiye uyarısı verilir. Bu nedenle planlama yapmak önemlidir.

Kredi Kartında Yetersiz Limit Varsa Ne Yapılmalı?

İlk olarak herkesin telefonu artık akıllı. Bankanızın mobil uygulamasını indirerek kart, hesap, bakiye bilginizi kontrol edebilirsiniz. Böylece kartınızla ilgili gözden kaçan hiçbir durum olmaz. Sorun kartınızla ilgili değilse bankanızı aramalısınız. Banka müşteri hizmetleri ile konuşarak durumunuzu anlatabilirsiniz. Sorun limit yetersizliği ise limit artışı kararı doğru olacaktır. Eğer başka bir sorun varsa da inceleme talebi oluşturulur ve banka sorunu öğrenmek ve çözmek adına harekete geçer. kamu haber

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK Halka Kredi Veriyor Mu?

Kredi kartı hesap bakiyesi ne demek?

Hesap kesim tarihi itibariyle kredi kartı hesabınızın bakiyesidir

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.