kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Nedir? KYK Ne Demek?

Türkiye’deki binlerce üniversite öğrencisinin hayatına doğrudan etki eden Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) nedir? KYK ne işe yarar? KYK ne demek? KYK borcu nasıl ödenir? KYK burs miktarı 2018 ne kadar? KYK kredi miktarı 2018 ne kadar?

Türkiye’deki milyonlarca öğrenci KYK kısaltmasını ezbere bilse de açılımını bilen sayısı pek azdır. Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki KYK,Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun kısaltılmışıdır. Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK) tarihi 1961 yılına yani Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyetleri başlayana kadar gitmektedir. Kurumun en öne çıkan özelliği maddi durumu yetersiz olan üniversite öğrencilerine verdiği devlet bursudur. Ayrıca KYK tarafından üniversite öğrencilerine geri ödemeli kredi hizmeti de sağlanmaktadır. Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrencilerin üniversite hayatı boyunca en yakın dostudur. Üniversite eğitimini tamamlayana kadar öğrencilere maddi destek de bulunmakla görevlidir.

Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK) verdiği bir diğer hizmet ise öğrencilere sağladığı yurt imkanıdır. Türkiye’de evinden uzakta okuyan binlerce öğrenciye devlet tarafından KYK aracılığı ile yurt hizmeti sunulur.  KYK’nın varlığı ve hizmetleri Türkiye’nin geleceği açısından oldukça önemlidir. Öğrencilere yönelik dini,maddi, cinsel, ideolojik, manevi hiçbir istismarın yapılmaması için KYK bursları ve yurtlarının yaygınlaşması gerekmektedir.

KYK Ne İş Yapar? KYK Borç Ödeme

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) milyonlarca üniversite öğrencisine burs, kredi ve yurt hizmeti sağlamaktadır.  KYK maddi durumu yetersiz olan öğrencilere eğitim hayatı boyunca sağladığı destek ile birlikte öğrencilerin üniversite eğitimlerini tamamlamalarını sağlar. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)  maddi destek sağladığı öğrencilerden yararlanmaz. Örneğin üniversite hayatı boyunca KYK kredisinden faydalanan bir öğrenci eğitimini tamamladıktan sonra aldığı kredi miktarını taksitli ve faizsiz olarak geri ödeyebilir. Ayrıca öğrencilerden alınacak geri ödemeler de yine vatandaşı zor durumda bırakmayacak cinsten bir politika izlenmektedir.Mezun olan öğrencilerin 2 yıl iş bulma hakkı vardır. 2 yıllık süre sonrasında maddi durumlarını toparlayan hayatını düzene sokan kişiler aldıkları kredi miktarını geri ödemeye başlamaktadır.

2018-2019 KYK Burs ve Kredi Ne Kadar?

Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan binlerce kişi üniversite kazandığı için şehir değiştirebilmektedir. Bu nedenle maddi durumu iyi olmayan öğrenciler üniversite okumaktan vazgeçebilir veya eğitimlerini yarıda bırakabilirler. Bu nedenle küçük miktarda paralar bile bir üniversite öğrencisinin hayatını değiştirebilmektedir. Bu noktada binlerce üniversite öğrencisine burs ve kredi imkanı sağlayan Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK)vereceği burs ve kredi ücretlerinin miktarları oldukça önemlidir. Yeni eğitim öğretim yılının başlıyor oluşuyla birlikte milyonlarca kişi KYK burs ve kredi miktarlarını araştırmaya başladı. Peki 2018-2019 KYK burs miktarı ne kadar?2018-2019 KYK kredi miktarı ne kadar?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) her yıl öğrencilere burs ve kredi veriyor demiştik. Yeni eğitim öğretim yılında KYK’nın belirleyeceği ücretlerde bir değişiklik olup olmayacağı belli değil. Ancak 2018 yılında lisans ve ön lisans öğrencilerine 470 Türk Lirası kredi ve burs veriliyordu. Yüksek Lisans eğitimi alan öğrencilere ise 940 Türk Lirası kredi ve burs veriliyordu. Doktora yapan öğrenciler ise 1410 Türk Lirası kredi ve burs imkanına kavuşuyordu. Üniversite Rehberi

Üniversite öğrencilerini eğitim hayatları boyunca destekleyen Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) öğrencilerin zor durumda kalmaması adına geri ödeme politikası olarak öğrencilere taksitlendirme imkanı sunuyor.Böylece maddi durumu iyi olan veya olmayan binlerce öğrenci üniversite hayatları boyunca destekleniyor.

5380 1 cca0a8fc8a64da1da20a559371b63da4

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.