kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı özlük hakları nasıl? Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı maaşı ne kadar?

A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı maaşı ne kadar, bu mesleğin özlük hakları nelerdir, görev yerleri neresidir gibi sorularınızın cevaplarını sizler için bu yazımızda derledik. Sizin de Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı hakkında merak ettikleriniz varsa bu yazımızda aklınıza takılanları bulabilirsiniz.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Bakanlığın teşkilatı üzerinde ve denetim alanı içerisinde kalan kurumlar ile yerlerde denetim ve kontrol görevi yürütmek üzere istihdam edilen Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği nedir? Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleğine nasıl girilebilir? Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği özlük hakları nasıldır? Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği görev yeri neresidir? Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği maaş tutarı ne kadar? Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleğine ve maaşına dair bilgileri çalışmamızda inceleyebilirsiniz.

Vergi Müfettiş Yardımcılığı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği Nedir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği Kültür ve Turizm Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı birimine bağlı olarak görev yapmak üzere istihdam edilen A grubu kariyer meslek grubudur.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın gerek merkez gerekse taşra birimlerinde görev yapmakta olan personelin her tür iş ve işleminin kontrol ve idari yönden denetimi görevi ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olan ve Bakanlığın denetim – inceleme sahasında kalan birimlerde ve yerlerde denetim ve incelemeler gerçekleştirmek üzere istihdam edilen, bu yönde görev yaptırılmak üzere yetiştirilen kariyer meslek mensuplarının oluşturduğu meslektir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleğine Nasıl Girilebilir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleğine girmeyi isteyen adayların bu mesleğin bir A grubu mesleği olması hasebiyle bu statünün gerektirdiği bazı özellikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Bunlardan evvel elbette Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleğine girmeyi isteyen adayların devlet memurluğu genel şartlarını taşımaları ve yine A grubu mesleklere giriş için belirlenen en yüksek yaşın üzerinde olmamaları gerekmektedir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleğine girecek olan adayların Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği için gerçekleştirilecek alımlar için belirlenmiş olan kontenjanın belirli bir katı kadar yüksek KPSS puanlı aday arasında yer alması Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği sınavlarına katılabilmeleri için şarttır.

Müfettişlik Mesleği

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği Özlük Hakları Nelerdir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği bakanlık merkez denetim mesleğidir ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği mensupları diğer merkezi denetim kadrolarındakiler gibi 3600 ek göstergeye tabi olarak görev yapmaktadırlar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği Görev Yeri Neresidir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleğini ifa eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettişleri ve Müfettiş Yardımcıları Bakanlık Rehberlik – Teftiş Başkanlığı’nın bulunduğu Ankara’da görev yapmaktadırlar. Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleğinin temel işlevi olan denetim ve kontrol görevinin gerektirmesi durumunda Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği mensupları diğer illere turne ile göreve gidebilmektedirler.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği  Maaşı Ne Kadar?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği mensuplarının maaşları yaklaşık 10.000-15.000 TL civarındadır.

Müfettişlik için kpss hangi puan türü?

Yazılı sınava katılmak isteyen adaylar ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSSP40, KPSSP54 ve KPSSP57 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.