kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KYK Borcu Ödenmezse Ne Olur?

KYK borcunu ödemezsem ne olur sorusu her mezun arkadaşımız tarafından soruluyor. Artık bu konuya açıklık getirme vakti geldi.

A+
A-

KYK borcu ödenmezse ne olur ? KYK borcunu ödememenin yaptırımı nedir? KYK borcu faizi ne kadar 2023?

KYK borcu ödenmezse ne olur? Son günlerin favori sorusu olmaya aday. KYK borcu şeklinde tabir  edilen Kredi Yurtlar Kurumu öğrenim kredisi ve katkı kredisi geri ödemeleri yeni mezun olan öğrencilerinin kabusu. Öncelikle şunu belirtelim işsizlik sebebiyle kyk geri ödemelerini  erteleyebilirsiniz, eğer lisans eğitiminin akabinde ara vermeden yüksek lisans başlatırsanız yüksek lisans gerekçesiyle de erteletebilirsiniz. Diğer bir erteleme yöntemi ise askerliktir.

KYK Yurt Yönetim Personeli Maaşı ve Nöbet Ücreti 2023 Ne Kadar?

Eğer yukarda saydığımız şartlardan hiçbiri sizi kurtarmıyorsa ve yinede KYK borcu ödemek istemiyorum diyorsanız: Borcun ilk taksitinin süresinin dolması beklenir bu tarihten itibaren vadesi gelen her taksit için faiz işlemeye başlayacaktır.  Burada KYK borcuna işleyecek olan faiz şu şekilde hesaplanır: Alınan krediler toplamı + Yİ-ÜFE ilavesi + borç ödenmezse aylık %1.40 gecikme zammı. Eğer KYK geri ödemenin tahsili için dosyanızı gelir idaresi başkanlığına yollarsa bu durumda 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun Hükümleri uygulanacaktır. Sizin için dosyanın gelir idaresi başkanlığında olmasıyla KYK’da olması arasında ne değişir hemen anlatalım. kamu haber

KYK Dosyam GİB’e Giderse Ne Olur?

Dosyanız GİB’e sevk edildiği andan itibaren 6183 sayılı kanuna göre aylık %5 faiz işlemeye başlar. Hakkınızda gelir idaresi avukatları takip başlatırlar eğer üzerinize kayıtlı maaş, gayrimenkul, menkul varsa haciz işlemiyle muhattap olursunuz. Ancak üzerinize kayıtlı hiçbir şey yoksa yani kaybedecek bir şeyiniz yoksa ödemenin pek manası da yok.  Bir kaç yıl içerinde çıkacak bir af ile borcun faizi silinecek siz ise enflasyona yenik düşmüş anaparayı ödeyeceksiniz. Bizim tavsiyemiz imkanı olan herkesin borcunu vadesinde ödemesidir ancak tercih sizin.

KYK Yurt Yönetim Memuru Maaşı ve Nöbet Ücreti 2023’da Ne Kadar Oldu?

Kyk kredi borcu ne kadar ertelenir?

SGK’da kaydı bulunmayanların (işsiz olanlar) borçları endeks (yurtiçi üfe) uygulanarak 1 yıllık erteleme yapılabilecek olup, 1 yılın sonunda tekrar erteleme talebinde bulunulabilecektir.

Yorumlar

  1. Ozan Avatar Ozan dedi ki:

    Acaba banka hesabıma sl konur ku ayda 400 tl filan para yatıyor