kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KYK Burs ve Yurt Başvuruları 2019 Nasıl ve Ne Zaman Yapılacak?

KYK Burs ve Yurt Başvuruları 2019 Nasıl ve Ne Zaman Yapılacak? Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından verilen yurt, burs ve kredi hizmetlerinden faydalanmak isteyen binlerce kişi bu sorunun cevabını arıyor.

A+
A-

Milyonlarca öğrenci Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından verilen burs, kredi ve yurt hizmetlerinden faydalanmaktadır. Türk eğitim sistemine önemli bir destek veren KYK sayesinde binlerce kişi eğitim öğretim hayatını tamamlayabilmektedir. Özellikle şehir dışında okuyan, maddi durumu yetersiz öğrenciler için KYK’nın burs ve yurtlarından faydalanmak hayati derecede önemlidir. Her yıl binlerce kişi Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve yurt hizmetinden faydalanmak için başvuru yapmaktadır. 2018-2019 eğitim öğretim döneminin tamamlanmasının ardından gözler yeni eğitim yılına çevrildi. 2019-2020 eğitim öğretim yılı başlarken KYK burs ve yurt başvuru tarihleri ve başvuruların nasıl yapılacağı da merak konusu oldu. Peki Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve yurt başvuruları nasıl yapılır? KYK burs ve yurt başvuruları 2019 ne zaman?

KYK Yurt Başvurusu 2019 Nasıl Yapılır?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvurularının ne zaman başlayacağı merak konusu. Özellikle kalacak yer sorunu yaşayan, maddi durumu yetersiz olan öğrenciler KYK yurt başvurularını kaçırmak istemiyor. YKS sınav ve tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından KYK yurt ve burs başvuruları için araştırma yapmaya başladı. İlk kez üniversite kazanan, 1. sınıf öğrencileri, ara sınıf öğrencileri e-Devlet sistemi üzerinden yurt başvuruları yapacak. Bu kapsamda yurt başvuruları başladıktan sonra adayların e-Devlete girmeleri ve yurt başvurusu yapmaları gerekmektedir. Ayrıca ÖSYM ek kontenjanı ile yerleşen öğrenciler, özel yetenek sınavı ile yerleşen öğrenciler, lisansüstü eğitim alan kişiler ve yatay-dikey geçiş yapan kişiler e-Devlet üzerinden yurt başvurusu yapacaktır. Başvuru süresi içerisinde yapılan başvuruların ardından bir değerlendirme süreci başlayacak. Değerlendirme işleminin ardından KYK yurt başvurusu yapan kişilerin sonuçları KYK’nın resmi internet sitesi olan sonuc.kyk.gov.tr adresi üzerinden paylaşılacaktır. Kamu Haber

Yurt Başvurusu İçin Gereken Belgeler Nelerdir?

Adayların öncelik, şehit ve gazi çocuğu, gazi, engelli, milli sporcu, güvenlik korucusu çocukları vb. gibi durumlarını ispat edecek ilgili kurum ve kuruluşlardan alacakları belgeler başvuruda beyan edilmelidir. Bu nedenle adayların özel durumları varsa bunların belgelerini temin etmeleri gerekmektedir. Yurt başvurusunda bulunacak adayların son 6 ay içinde çektirdiği 4 adet vesikalık fotoğrafı da başvuru yaparken vermesi gerekmektedir. Adayların evebeyni %40 ve üzerinde engelli ise tam teşekkülü bir hastaneden rapor alması ve raporu sunması gerekmektedir. Ayrıca yükseköğrenim programına kayıt yaptırdığına dair belge de istenen belgeler arasındadır. Adaylar 18 yaşından küçük ise KYK’nın internet sitesinden belge alınması ve vasisi veya velisi tarafından doldurulması gerekmektedir. Böylece adayın KYK yurtlarında kalmaya izni olduğu resmi hale gelmiş olur. Bu süreçte önemli olan bir diğer hususta KYK yurtlarına kayıt yaptırmayan öğrenciler haklarını kaybedeceklerdir.

KYK Burs Başvurusu 2019 Nasıl Yapılır?

Türkiye’de binlerce öğrenci Kredi ve Yurtlar Kurumundan aldığı burslar ve krediler sayesinde eğitim hayatlarını sürdürmekte veya tamamlayabilmektedir. 2019-2020 eğitim öğretim dönemi için KYK burs ve kredi başvuruları henüz başlamadı. Kurum başvuru tarihlerini açıkladıktan sonra adaylar e-Devlet üzerinden başvurularını yapabilecek.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.