kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020-2021 Sicil Affı Var Mı? Sicil Affı Çıkacak Mı? Ne Zaman Çıkacak?

2020-2021 Sicil Affı Var Mı? Sicil Affı Çıkacak Mı? Ne Zaman Çıkacak? Kara Liste Nedir? Kara Listeye Girince Ne Olur? Sicil Affı var Mı? Sicil Affı Çıkacak Mı? 2020-2021 Sicil Affı Ne Zaman Çıkacak? Kara listeden isimler çıkartılacak mı?

A+
A-

Son yıllarda Türkiye’de ekonomik koşullar gittikçe kötüye gitmektedir. Türk Lirası, Dolar karşısında değer kaybetmekte, enflasyon gerçeği kendini hatırlatmaktadır. Bu nedenle dövizle borçlanan, yurt dışı ile iş yapan, büyük paralar çeviren kişilerden tutun küçük esnafa kadar herkes zorlanmaktadır. Kredi çekip ev, araba alanların, krediyle borç ödeyenlerin, krediyle iş kuranların sayısı artmaktadır. Bankalar ile içli dışlı olanların sayısı arttıkça batık kredilerin, borcunu ödeyemeyenlerin, kara listeye alınanların sayısında da doğal olarak bir artış olmaktadır. Kredi ve kredi kartı borçlarını ödeyemeyen vatandaşların sicilleri bozulmakta ve kara listeye girmektedirler. Burada kendilerine borç ödeme tebliği yapıldıktan sonra 3 ay içinde ödeme yapılmazsa kara listeye girecekleri unutulmamalıdır.

Kara Liste Nedir? Kara Listeye Girince Ne Olur?

Bankalardan alınan kredi ve kredi kartlarının borçlarının ödenmesi gerekir. Borçların ödenmemesi durumunda borçluya banka tarafından tebliğ gönderilir. Tebliğ gönderildikten sonra 3 ay içinde borç ödememe durumu devam ederse kara listeye konulur. Kara listeye giren kişinin sicili bozulmuş demektir. Tüm bankalar bu kişiyle çalışırken borç ödemediğinin, borcuna sadık olmadığının farkındadır. Bu nedenle bu kişiye kredi ve kredi kartı verilmez. Kişinin başvuruları olumsuz sonuçlanır. Ayrıca sicili bozulmuş, kara listeye girmiş kişiler bu tarz ödeme, satın alma, ticari işlemlerde zorlanabilir. Çünkü artık pek çok işlemde kişilerin sicilleri sorgulanmaktadır.

Sicil Affı var Mı? Sicil Affı Çıkacak Mı?

Türkiye’de binlerce kişi bankaların kara listesindedir. Batık kredi sahipleri, yıllardır borcu bitmeyenlerin sayısı bir hayli fazladır. Bu nedenle bu olumsuz ekonomik tablo siyasi bir konuya dönüşmektedir. Siyasi partiler, hükümetler zaman zaman kara listeden isimlerin silinmesi yönünde, sicil affı çıkarılması yönünde çalışmalar yapmaktadır. Sicil affı kapsamında binlerce kişi tekrar kredi çekebilir ve kredi kartı kullanabilir. Bu nedenle binlerce kişi bu fırsattan faydalanmak istemektedir. Ancak sicil affı her yıl çıkarılan bir karar değildir. Her ne kadar böyle bir adım sıcak para akışını hızlandırsa da temelde borcunu ödemeyen insanların yeni borçlar almasını sağlamaktadır.

2020-2021 Sicil Affı Ne Zaman Çıkacak?

Yıllardır sicil affına yönelik bir adım atılmadı. Son sicil affından bu yana uzun bir süre geçti. Bu sürede binlerce kişi kara listeye girdi ve sicil affı beklemeye başladı. Pek çok kişi sosyal medya aracılığı ile “Sicil affı istiyoruz!” mesajını siyasilere duyurmaya çalışıyor. Pek çok kişi sicil affının gelmesini ve tekrar bankalarla çalışmayı istiyor. Bu konuda hükümet olumlu sinyaller vermeye başladı. Ancak hala resmi bir adım ya da açıklama yok. Ancak mahkumlara yönelik bir af çıkartan hükümetin kara listedeki binlerce kişi için de sicil affı çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Meclisin açılmasıyla, 2020-2021 döneminde böyle bir adım bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.