kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Maliye Bakanlığı İlanları Niçin Gelmiyor?

Her yıl ortalama 60 ilâ 70 bin adayın katılım gösterdiği KPSS A Grubu Alan Bilgisi sınavından sonra geçen uzun süreye rağmen Maliye Bakanlığı halen bir alım gerçekleştirmiş değil. Bu durum bu uzun süreyi işsiz olarak geçiren ve 2018 KPSS’ye tekrar girmek durumunda kalacak adayları her geçen gün yıpratmaktadır. 2018 KPSS’ye az bir süre kala yüksek sayılı Maliye Bakanlığı alımları adayları bir nebze olsun rahatlatacak, onlara emeklerinin karşılığını alma imkanı sunacaktır.

A+
A-

2017 KPSS’den Bugüne Süreç

2017 Kamu Personeli Seçme Sınavı A Grubu Alan Bilgisi için 28 – 29 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilmiştir. 16 Haziran 2017 tarihinde sınav sonuçları açıklanmış ve 2017 dönemi adaylarının gözleri Maliye Bakanlığı’na çevrilmiştir. Adayların en çok beklediği ve oran olarak her yıl sağlanan A Grubu personel istihdamının çoğunluğunu oluşturan bu alımlara dair henüz hiçbir gelişme olmamıştır.

Bildiğiniz gibi 30 Mart 2017 tarihinde 2000 Gelir Uzman Yardımcısı alım ilanı ile, 11 Nisan 2017 tarihinde 300 Vergi Müfettiş Yardımcısı alım ilanı verilmiş ancak bu alımlarda kullanılacak puanlar 2015 ile 2016 KPSS puanları olmuştur. 2017 KPSS ile birlikte her iki sınavın puanlarının geçerlilik süresi tamamlanmış ve 2017 KPSS’ye giren adaylar aldıkları puanlar ile alımları beklemeye koyulmuştur.

2017 KPSS’ye Giren Adaylar Mağdur Olmak Üzereler!

KPSS sonuçları ÖSYM tarafından açıklanalı tam olarak 9 ay geride kalmasına rağmen henüz adayları tatmin edecek bir alım gerçekleşmiş değildir. Adayların yüklü alım beklediği İl Göç Uzman Yardımcılığı alımı da 20 kişi gibi çok düşük bir sayıda gerçekleştikten sonra adayların gözü kulağı Maliye Bakanlığı’na çevrilmiştir. Geçtiğimiz yıl bu zamanlarda Gelir Uzman Yardımcılığı alımını duyurmuş olan Sn. Naci AĞBAL’dan adaylar bu yıl için de bir müjde beklemektedir. Aksi halde 2018 KPSS’ye elleri boş bir şekilde tekrar girecek olan adaylar çok ciddi mağduriyet yaşayacaklardır.

Bugüne dek gerçekleşen diğer kurum alımları gerek peş peşe yapılması gerekse çok az sayılarla gerçekleşmesi nedeniyle çok az ve belli bir kitleye hitap etmekten öteye geçememiştir. Bu nedenle başta Gelir Uzman Yardımcılığı olmak üzere Maliye Bakanlığı unvanlarının KPSS 2018 gerçekleştirilmeden evvel ilan edilmesi ve 2017 KPSS puanı ile başvurularının kabul edilmesi adayların en ciddi temenni ve  beklentisidir.

Adaylar süreçleri halen devam eden ancak son safhasına ulaşmış olan Gelir Uzman Yardımcılığı ve Vergi Müfettiş Yardımcılığı alımlarının yanında, uzunca süredir alım yapılmayan Maliye Uzman Yardımcılığı, Defterdarlık Uzman Yardımcılığı, Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı kadrolarına da alım yapılmasını beklemektedir.

Gerçekleştirileceği Duyurulan Alımlar Ne Zaman?

Bildiğiniz üzere  Sn. AĞBAL TBMM Genel Kurulu’nda kendisine MHP Milletvekili Sayın Arzu Erdem tarafından yöneltilen sözlü soruya şu şekilde yanıt vermişti; “İİBF bizim en çok istihdam sağladığımız fakülte ve bu yıl 2000 Gelir Uzman Yardımcılığı alımı yaptık, 2018 yılı içerisinde de genç mezunlara şans vermeye devam edecek ve Defterdarlık Uzman Yardımcısı, Gelir Uzman Yardımcısı, Devlet Gelir Uzman Yardımcısı ve Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde yeni kurulan Risk Analizi alanında alımlar gerçekleştireceğiz.”

Akabinde 1 ay kadar evvel Hükümet Sözcüsü  Sn. Bekir BOZDAĞ yaptığı açıklamada; Maliye Bakanlığı’na 2000 personel alımı gerçekleştirileceğini duyurmuştu.

Bu bağlamda Maliye Bakanlığı’nın hemen her kadrosuna işaret eden bu açıklamalar ve uzun süredir alımların gerçekleştirilmemesi durumları birlikte değerlendirildiğinde, Bakanlığın eksikler kapsamında planlama yaptığı ve alım gerçekleştirmek istediği anlaşılmaktadır. Önemli olan bu alımların 2017 KPSS’ye katılıp puan almış olan adaylar mağdur edilmeden bir an evvel gerçekleşmesidir. Çoğu alımın 85 puan bandının altına inmediği bu yılda bu puanların altında kalmış olan ve diğer alımların mülakatlarından elenerek sürece geri dönmek durumunda kalan adayların bu yılı iş sahibi bireyler olarak kapatması imkanı Maliye Bakanlığı’nın zamanlamasına bağlıdır.

Adayların Beklentisi Açık ve Şeffaf Bir Süreç!

Maliye Bakanlığı’nın adayların gerek işsizlik sürelerinin daha fazla uzamaması gerekse başarısızlık durumunda yeniden KPSS ve diğer kurum sınavlarına yönelebilmeleri için daha fazla gecikmeksizin ilanları vermesi, vermese dâhi kısa vadeli bir alım projeksiyonu çıkarması sınav süreçlerinin sağlıklı işlemesi adına faydalı olacaktır.

Geçtiğimiz dönem yapılan Gelir Uzman Yardımcılığı ve Vergi Müfettiş Yardımcılığı alımlarını açıkça duyuran ve adayları sevindiren Maliye Bakanı Sn. Naci AĞBAL’ dan adaylar yine müjdeli bir duyuruyu sabırsızlıkla beklemektedir. KPSS

Yorumlar

  1. guycu Avatar guycu dedi ki:

    Allah yardımcımız olsun. Elinize emeğinize sağlık.