kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Maliye KPSS 2017/1 Atama Taban Puanları

Maliye atama puanları kaçtır, maliye mezunlarının 4001 kodu ile tercih edebileceği kaç kadro vardır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Maliye atama puanları kaçtır, maliye mezunlarının 4001 kodu ile tercih edebileceği kaç kadro vardır, maliye mezunları hangi koddan tercih yapmaktadır, maliye KPSS 2017/1 atama taban puanları kaçla kapandı, maliye mezunlarının 4001 kodu ile tercih edebileceği kaç kadro vardır, maliye mezunları için özel açılmış kadro sayısı kaçtır? gibi soruların cevaplarını sizin için derledik.

Devlet memuru olmak bugünün şartlarında ortaöğretim, önlisans veya lisans mezunu kişilerden birçoğunun hayali. Bu hayale ulaşmanın yolu da Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girmekten geçiyor. Bireylerin kamuya bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışmasını belirleyen şey KPSS.

Tabi ki KPSS’ye girmek bir kuruma veya bakanlığa atanmak için maalesef yeterli değil, aynı anda gerekli olan şartları yerine getirmek ve aynı zamanda belli bir puanın üstünde kalmak gerekiyor.

KPSS üzerinden iki şekilde kamu personeli olunabilmekte. Birinci yöntem mülakatla alım yapan ve mülakatlı alım denen kadrolara başvurmak. Bunlara başvurabilmek için kurumun belirlediği barajın üstünde puan almak gerekli ve sıralamaya girmek için barajın biraz üzerinde bir puan almak lazım.

İkinci yöntem ise ÖSYM tarafından yapılan merkezi atamalara başvurmak. Bu merkezi atamalar ise kadroyu tercih eden en yüksek puanlı birey ya da bireyler tarafından kazanılmakta. Bu yüzden biz sizin için en az kaç puan almanız gerektiği hakkında bir fikir sahibi olmanız için KPSS merkezi atama taban puanları listelerini yayınlamaya devam ediyoruz.

MALİYE KPSS 2017/1 ATAMA TABAN PUANLARI

Maliye bölümü mezunlarının tercih edebildiği kadrolar bulunmaktadır. Bu kadrolar ya 4001 yani herhangi bir lisans mezununun başvurabilmesini sağlayan kodlu kadrolar ya da 4459 maliye vb. bölüm mezunlarının başvuru yapabilmesini sağlayan kodlu kadrolardır. 2017/1 merkezi atamalarında 4001 kodu ile başvuru yapılabilecek 296, 4459 kodu ile başvuru yapılabilecek 188 kadro bulunmaktaydı. Bu şartlar altında maliye mezunlarının başvurabileceği 484 kadro bulunmaktaydı.

Maliye mezunlarının başvurabileceği kadrolarınkapattığı en düşük puan 82.208 iken en yüksek puan ise 99.070 olarakbelirlenmiştir. Maliye mezunlarının başvurabileceği kadroların tamamının KPSS 2017/1 atama taban puanları listesi aşağıdadır.

3146 1 21cc7618356f84c31e32ddf528bb6f21 scaled

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.