kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TCMB Araştırmacı Alım İlanı 2020

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 2020 yılı Araştırmacı ilanı yayınlandı. 2020 Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TCMB Araştırmacı Alımı başvuru şartları neler? Başvurular ne zaman? Sınavı ne zaman yapılacak? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TCMB 2020 yılı Araştırmacı alım ilanı yayınlandı. 2020 TCMB Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Araştırmacı Alımı başvuru şartları nelerdir? 2020 TCMB Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Araştırmacı Alımına kimler başvuruda bulunabilir? 2020 TCMB Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Araştırmacı Alımı başvuruları ne zaman gerçekleştirilecek? 2020 TCMB Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Araştırmacı Alımı kaç kişi için yapılacak? 2020 TCMB Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Araştırmacı Alımının tüm detaylarına haberimizde ulaşabilirsiniz.

2020 TCMB Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Araştırmacı Alımı Başvuruları Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

2020 TCMB Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Araştırmacı Alımına başvuruda bulunmak isteyen ve Banka tarafından talep edilen başvuru koşullarını haiz olan adaylar başvurularını 14 Ekim ilâ 28 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirebileceklerdir. kamu haber

2020 TCMB Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Araştırmacı Alımı Başvuru Koşulları Nelerdir? Kimler 2020 TCMB Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Araştırmacı Alımına Başvuruda Bulunabilir?

2020 TCMB Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Araştırmacı Alımına başvuruda bulunacak olan adayların öncelikli olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın talep ettiği genel başvuru şartlarını sağlıyor olmaları gerekmektedir. 2020 TCMB Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Araştırmacı Alımı için bankanın belirlediği başvuru şartlarının başında Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından yasaklı durumda bulunmamak, yüz kızartıcı ya da devlete karşı suçlardan herhangi bir şekilde mahkum olmamak, TCMB Araştırmacı görevini yapmalarına mani herhangi bir ruh ya da bedensel engellerinin olmaması, bir yere zorunlu hizmet yükümlülüğü altında bulunmamaları gelmektedir.

Tüm bu şartların yanında adayların 2020 TCMB Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Araştırmacı Alımına başvuru yapabilmeleri için taşımaları gereken bazı özel koşullar bulunmaktadır. Bu koşulların başında ise yaş şartı gelmektedir. 2020 TCMB Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Araştırmacı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların 1 Ocak 1989 günü ve sonrası tarihlerde doğmuş olmaları gerekmektedir. Bununla birlikte adayların üniversitelerin İşletme Mühendisliği, İşletme, Finans, Matematik, Endüstri Mühendisliği, İstatistik, Ekonometri, İktisat, Maliye bölümlerinin birisinden lisans düzeyinde mezun durumda olmaları ya da Finansal Matematik, İktisat ya da Ekonometri alanlarının birisinden yüksek lisans düzeyinde mezun durumda bulunmaları gerekmektedir. Adayların ayrıca 1 Ocak 2018 tarihinden sonra düzenlenmiş olan TCMB alımlarının herhangi birisinden komisyon mülakatı safhasında elenmemiş olmaları gerekmektedir.

tcmb tay

2020 TCMB Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Araştırmacı Alımı Nasıl Gerçekleştirilecek?

2020 TCMB Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Araştırmacı Alımına başvuruda bulunan ve şartları sağlayan adaylar toplam 6 aşamalı bir sınav süreci ile karşı karşıya olacaktır. Bu aşamalardan ilki Bankanın kendi yapacağı Genel Yetenek sınavıdır. Bu sınavda başarılı olan belirli sayıda aday meslek sınavına, sonrasında ise başarılı adaylar sırasıyla Yetkinlik Testi, Vaka Çalışması ve Komisyon Mülakatına katılacaklardır. Tüm bu aşamalardan başarılı bir şekilde çıkan adaylar TCMB Araştırmacı kadrosuna girme hakkı elde edecektirler.

2020 TCMB Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Araştırmacı Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TCMB’nin yayınlamış olduğu sınav takvimine göre 14 Kasım 2020 – 15 Kasım 2020 tarihlerinde TCMB Araştırmacı Genel Yetenek Sınavı, 28 Kasım 2020 – 29 Kasım 2020 tarihlerinde TCMB Araştırmacı Meslek Sınavı, 11 Aralık 2020 – 13 Aralık 2020 tarihleri arasında yetkinlik testi, 17 Aralık 2020 – 18 Aralık 2020 tarihlerinde vaka çalışmaları ve son olarak 21 Aralık 2020 – 29 Aralık 2020 tarihleri arasında ise komisyon mülakatları gerçekleştirilecektir.

2020 TCMB Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Araştırmacı Alımı Kaç Kişinin İstihdamı İçin Gerçekleştirilecek?

2020 TCMB Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Araştırmacı Alımı toplam 15 Araştırmacının istihdamı için gerçekleştirilmektedir.

2020 TCMB Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Araştırmacı Alımına Başvuruda KPSS Şartı Aranıyor Mu?

2020 TCMB Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Araştırmacı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların KPSS’nin herhangi bir oturumundan puana sahip olmaları şart değildir.

2020 TCMB Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Araştırmacı Alımına Başvuruda Yabancı Dil Sınavı YDS Puanı İsteniyor Mu?

2020 TCMB Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Araştırmacı Alımına başvuruda bulunmak isteyen ve diğer şartları sağlayan adayların Yabancı Dil Sınavı YDS’den en az B Seviyesine ya da buna denk diğer dil sınavlarından denkliği kabul edilen düzeyde bir puana sahip olmaları ve bu puanları 1 Ocak 2018 tarihinden sonra elde etmiş olmaları gerekmektedir.

2020 TCMB Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Araştırmacı Alımı sürecinin tamamına vakıf olmak ve ilanın tüm ayrıntılarını incelemek adına İLANIN TAM METNİNİ görmek için Tıklayınız!

Bizlere sorularınızı sormak ve gelişmelerden anlık olarak haberdar olmak için Instagram ve Twitter hesaplarımız ile Telegram kanalımıza simgelere dokunarak ulaşabilir, takip edebilirsiniz!

pareto instagram

pareto twitter

tercihini yap instagram 1

tercihini yap twitter

tercihini yap telegram

2020 TCMB Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Araştırmacı Alımı sürecini takip etmek ve sınava hazırlık yürütmeyi planlayan diğer adaylarla istişare halinde olmak için FORUM sayfamızı takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.