kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Migros Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

Türkiyedeki en köklü ve en başarılı market zincirlerinden biri de Migros firmasıdır. Migros binlerce şubesinde binlerce personel istihdam etmektedir. Peki Migors firmasında personel maaşları ne kadardır? Migros personel maaşları 2023 ne kadar? Migros part time maaşları 2023 ne kadar? Migros çalışma şartları 2023 nasıl?

A+
A-

Türkiye’de dünya markası market zincirleri bulunmaktadır.Binlerce şubesi, binlerce personeli bulunan bu market ve perakende zincirleri gerek Türkiye’de gerekse yurt dışında satış rekorları kırmaktadır. Türkiye’deki en büyük market zincirlerinden biri de Migros firmasıdır. Migros firması 1954 yılında kurulmuştur. 50 yılı aşkın bir süredir Türkiye’de faaliyet gösteren Migros mağazaları her yıl mağaza sayısını, müşteri sayısını, çalışan sayısını artırmaktadır. Sektördeki lider firmalardan biri olan Migros 2017 yılında sektördeki diğer dev firmalardan biri olan Kipa marketlerini satın alarak devasa bir büyüme gerçekleştirmiştir. Migros kaliteleri ürün havuzu, kozmetik ve elektronik ürün satışı, kişisel ürünlere ve müşteri memnuniyetine önem veren anlayışı ile öne çıkmıştır. Her evin günlük ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla satış stratejisi izleyen Migros sahip olduğu binlerce şube binlerce çalışan ile müşterilerini memnun etmek için faaliyet göstermektedir. Türkiye’nin dört bir yanında şubesi bulunan Migros firması M, MM, MMM ve 5M olmak üzere farklı konsept mağazalara sahiptir.

Çağdaş Market Personel Maaşları Ne Kadar?

Migros Çalışma Şartları 2023

Migros personellerine değer veren nadir firmalar arasındadır..Yasaların gerektirdiği şekilde personellerini çalıştıran Migros bu anlamda personelleri tarafından takdir edilmektedir. Migros çalışma şartları 2023 nispeten sektörde ki rakip firmalardan daha kalitelidir. Migros firmasının kurumsallaşmış yapısı veetkin görev dağılımı ile personellerini en az düzeyde zorlamaktadır. Migros firmasında çalışma saatleri günlük 8,5 saattir. 8,5 saatlik çalışma saatinin içerisinde sigara, yemek, ihtiyaç mola süreleri de bulunmaktadır. Migros personellerinin haftada 1 gün haftalık izin hakkı bulunmaktadır.  Migrospersonelleri firmada 1 yıl boyunca çalıştığı takdirde 14+2 günlük yıllık izin hakkına sahip olmaktadır. Migros mağazalarında binlerce ürün bulunmaktadır. Bu nedenle mağaza içerisindeki temizlik, düzen ve tasnif işi oldukça yoğunolmaktadır. Özellikle büyük Migros mağazalarında personeller bu noktada oldukça zorlanabilmektedir. Ayrıca Migros firmasını tercih eden binlerce vatandaş nedeniyle Migros’ta kasiyer olarak çalışan personeller yoğun saatler geçirmektedir. Migros firmasında çoğu mağazada olmayan güvenlik personelleribulunmaktadır. Bu nedenle rakip firmalardaki çalışanlardan daha güvenli birşekilde Migros mağazasında personeller çalışabilmektedir.

A101 Personel Maaşları Ne Kadar?

MigrosÇalışma Saatleri 2023

Migros’da part-time ve tam zamanlı olarak iki farklı çalışmaşekli bulunmaktadır. Migros firmasında part-time çalışanlar hafta içindeki çalışma günlerinde 4 saat hafta sonlarında ise 1 tam gün çalışmaktadırlar. Migros firmasında tam zamanlı çalışan personeller ise haftanın 6 günü olmaküzere günde 8,5 saat çalışmaktadırlar. Migros personelleri ayrıca vardiyalı olarakçalışabilmektedir. Her hafta değişen vardiyalarda çalışan personellerde Migrosfirmasında bulunmaktadır. Ancak vardiya usulü çalışmak mağaza müdürlerinin isteği doğrultusunda yapılır. Migros’ta vardiya usulü çalışan personellersabahçı ve akşamcı olarak ikiye ayrılır. Sabah 09:00-18:00 ve 16:00-22:00 olarak vardiya saatleri esas alınır ancak yoğunluğa göre bu saatlerinde değişikliğe gidilebilir. Yani şubeden şubeye çalışma şekilleri değişiklikgösterebilir. Vardiya çizelgesi mağaza sorumlusu tarafından düzenlenir veMigros yöneticileri tarafından düzenli olarak kontrol edilir.

MigrosMesai Ücreti 2023 Ne Kadar?

Türkiye’nin 81 ilinde ve yüzlerce ilçesinde Migros firmasınınbinlerce şubesi bulunmaktadır. Bu şubelerde yine binlerce personel istihdamedilmektedir. Migros firması Türkiye’de en çok tercih edilen marketzincirlerinden birisidir. Bu nedenle Migros şubelerinde büyük yoğunlukyaşanmaktadır. Bu nedenle Migros personelleri zaman zaman fazlaçalışabilmektedir. Özellikle personel sayısı az olan mağazalarda çalışanlarfazla mesai yapabilmektedir.Migros bu noktada çalışanların hakkını yemez. Fazla mesai yapan çalışanlar içindenkleştirme usulü uygulanabilir. Ayrıca Migros fazla mesai yapanpersonellerine ek bir ödeme yapmaktadır. Bayram, resmi tatil gibi günlerdeçalışan personellere de mesai ücreti ödenmektedir. Bu ödeme bir günlükçalışma ücretine denktir.

MigrosPart Time Çalışma Saatleri 2023

Maddi durumu olmayanlar, başka bir yerde vardiyalı çalışanlar,öğrenciler ihtiyaçlarını karşılayabilmek için part time çalışmak istemektedirler.Migros firması bu kişilere part timeçalışma fırsatı sunmaktadır. Part timeyani yarı zamanlı çalışmak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği firmalardan birisi tartışmasız Migros firmasıdır. Hem binlerce şubesi olması hem de çalışanlara değer vermesi nedeniyle Migros firmasında part time çalışmakisteyen sayısı çoktur. Peki Migros’ta part time çalışma şartları 2023 nasıl?Migros çalışma saatleri 2023 nasıl?

Migros firmasında part time çalışma esas ve usulleri şirketyönetimi tarafından belirlenmiştir. Migros’ta part time çalışan personellerçalıştıkları günlerde 4 ile 5 saat arasında çalışırlar. Ayrıca hafta sonları da1 gün tam zamanlı olarak çalışabilirler. Migros’ta part time olarak çalışanpersoneller haftada 30 saat ve üzerinde çalışmaktadır. Genellikle tam zamanlıçalıştıkları gün mağazanın en yoğun günü olarak seçilir. Migros firmasında parttime çalışanların çalışma saatleri hafta sonları ise sabah 10.00 ile akşam19.00 arasında olduğu gibi öğen 13:00 ile 22:00 arasında olabilmektedir. Part timeçalışanlar hafta içinde ise genellikle akşam vardiyasında çalışırlar ve çalışmasaatleri 18.00 ile 22.00 arasıdır. Mesai bitimi akşam 22.00 olarak gözükse demağaza içinde kalan müşteriler nedeniyle mesai bitiminiz genellikle 22.30olmaktadır.

MigrosPart Time Maaşları 2023

Migros firmasında part time veya yarı zamanı çalışmak hem çalışma şartları açısından hem de maddi açıdan oldukça avantajlıdır. Migros part time çalışan personellerine rakip firmalardan daha fazla olanaksunmaktadır. Migros firmasında yeni part time çalışan personel olarak işe başlayan kişi maaşının yanı sıra yol ücreti ve çalışma saatlerine bağlı olarak SGK hakkına sahibi olmaktadır. 2023 Migros firmasında part time olarak çalışan personeller 1200 Türk Lirası civarında maaş almaktadır. Bu ücretin içinde yemek veyol ücreti de dahildir. Ayrıca part time çalışan personellere sigorta yapıldığını da unutmamak gerekmektedir.

Migros Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

Migros firmasında çalışan personeller rakip firmalara göre oldukça yüksek maaş almaktadır. Ayrıca Migros personelleri kıdem ve pozisyonlarına göre farklı düzeylerde maaş almaktadır. Migros firması rakip firmalardan oldukça farklı bir ödeme politikası yürütmektedir. Migros 2023  yılında deneyimli personellerine farklı miktarlarda zam yapmıştır. Örnek vermek gerekirse 5 yıla kadar çalışan personellerine yüzde 9, 10 yıla kadar çalışan personellerine yüzde 11, 20 yıla kadar çalışan personellerine ise yüzde 15 zam yapmıştır.Ayrıca Migros firmasında çalışan hiçbir personelin maaşı asgari ücretin altında değildir. 

Migros firmasında çalışan kasiyer, reyon personeli, temizlikçi,güvenlikçi gibi pozisyonlarda çalışan personeller asgari ücretin üzerinde maaş almaktadır. Ayrıca kasap, şarküteri ve manav pozisyonunda çalışan personellerin maaşı diğer pozisyonlardan daha yüksektir. Ancak Migros firmasında tezgahtar ve kasiyer olarak çalışan personellerin hem maaşları yükselebilmektedir hem de kıdemleri daha kolay yükselmektedir. Migros firması personellerine maaş ödemesini her ayın ilk haftasında ödemektedir. 

Migrosfirmasında çalışan personeller ortalama 10 bin Türk Lirası ile 12 bin Türk Lirasıarasında maaş almaktadır. Migros firmasında kasiyer, reyon personeli,temizlikçi ve güvenlikçi gibi pozisyonlarda çalışan personeller göreve yenibaşladıklarında 10 bin 200 Türk Lirası civarında maaşalmaktadır. Kasap, şarküteri ve manav pozisyonundaki personellerin maaşları ise 10 bin 500 ile 12 bin Türk Lirası arasında değişmektedir. Migros firmasındamağaza sorumlusu, mağaza yöneticisi pozisyonunda çalışan personeller ise 15 binTürk Lirası civarında maaş almaktadır.

Migros firmasında çalışan personeller maaşlarının yanı sıra 2023 yılında 225 Türk Lirası civarında yol parası da almaktadır. Ayrıca personellere 200 Türk Lirasına varan gıda yardımı da yapılmaktadır. Ayrıca çocuk sahibi olan personellere de tıpkı kamuda olduğu gibi okul masrafı yardımı ve çocuk yardımı da yapılmaktadır. Ayrıca başarınıza göre prim ücreti de ödenmektedir.

Migrosİş Başvurusu 2023

Migros firmasında part time ve tam zamanlı olarak çalışmak isteyenler hem Migros’un resmi internet sitesinden hem de internet ortamında faaliyet gösteren kariyer sitelerinden iş başvurusu yapabilir. Migros’ta çalışmakisteyen personeller elektronik ortamda yaptıkları iş başvurularının ardındangörüşmeye çağrılır. İş başvurusunu yaptıktan sonra 1 ay içerisinde başvuru yapanlara geri dönüş yapılır. Ayrıca çalışmak istediğiniz şubeye giderek yüz yüze iş başvurusu da yapabileceğinizi unutmayınız.

 

Migros yol parası veriyor mu?

Migros cok stresli bir çalışma ortamı var. Ama aşırı eğlenceli ve cok şey öğrenebilirsiniz. Günde 8 saat çalışıyorsunuz iki vardiya vardır servis yoktur yol parası verirler.

Yorumlar

  1. Duduuuu Avatar Duduuuu dedi ki:

    Kazıkçı olan bir market daha.