kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Milli Eğitim Bakanlığı Uzman Yardımcısı ve Uzmanı Maaşı Ne Kadar?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan MEB Uzmanı maaşı ne kadar? Milli Eğitim Uzman Yardımcısı maaşı ne kadar? Özlük hakları nasıl?

A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde pek çok uzman ve uzman yardımcılarını çalıştırmaktadır. Peki Milli Eğitim Bakanlığı Uzman yardımcılarının ve uzmanlarının maaşı ne kadar birlikte bakalım…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alım süreçleri yürütülen ve uzmanlık gerektiren iş ve işlemleri gerçekleştirmeleri için Bakanlıkta istihdam edilen Milli Eğitim Bakanlığı Uzmanlarının maaşları ne kadar? Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı maaşı kaç lira? Milli Eğitim Bakanlığı Uzman Yardımcılığı özlük hakları iyi mi? Milli Eğitim Bakanlığı Uzman Yardımcılığı’na dair detayları haberimizde bulabilirsiniz.

MEB Karekod Uygulaması Nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir? Kimler Olabilir?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmek ve bulundukları birime göre uzmanlaşmak üzere istihdam edilen kariyer meslek grubuna Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı adı verilmektedir. Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan alım sürecine başvuruda bulunabilmeleri için bazı şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Bu şartların başında elbette adayların Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı’nın da içinde olduğu devlet memurluğu kadrolarında görev yapabilmek için öngörülmüş olan temel koşullar gelmektedir. Bu temel koşulları sağlayan adayların bu şartlarla birlikte Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı alımının gerçekleştirileceği senenin 1 Ocak günü baz alınmak kaydıyla A Grubu kariyer meslekler için öngörülmüş olan azami yaş şartını aşmamış olmaları gerekmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı kadrosu için farklı alanlardan mezun adaylara başvuru imkanı tanımaktadır. Bu alanlar içerisinde öğretmenlik alanından mezun adaylar, hukuk alanından mezun adaylar, İİBF alanından mezun adaylar, mühendislik alanından mezun adaylar ve daha bir çok farklı alandan mezun adaylar yer almaktadır. Buna dair detayları aşağıda vereceğimiz yönlendirme ile erişebileceğiniz meslek tanıtımımızda inceleyebilirsiniz.

Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı mesleğine girişte Milli Eğitim Bakanlığı adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’nin kariyer mesleklere girmek isteyen adaylar için gerçekleştirilen A Grubu oturumlarına, KPSS B Grubu lisans oturumuna ve öğretmenlik alanından mezun adaylar için öğretmenlik alanı oturumlarına katılmalarını ve bu oturumlarda kendi alanlarına uygun KPSS puan türlerinde belirli düzeyde puan almış olmaları talep etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı bu şartları sağlayan ve mesleğe alınacağını ilan ettiği kadro sayısının, her alandan ayrı ayrı değerlendirilmek üzere dört katı kadar adayı gerçekleştireceği sınava çağırmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı belirlemiş olduğu adaylar için tek aşamalı bir sınav gerçekleştirmektedir. Bu sınav Bakanlıkta düzenlenen sözlü mülakatlardır. Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek olan bu sözlü mülakatlardan en az 70 puan almaları şarttır.

meb 637

Milli Eğitim Uzman Yardımcıları ve Milli Eğitim Uzmanları Nerede Görev Yapmaktadırlar?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde istihdam edilen kariyer meslek mensupları olan Milli Eğitim Uzman Yardımcıları yeterlik şartlarını sağladıktan sonra görevlerini Milli Eğitim Uzmanı olarak sürdürmektedirler. Milli Eğitim Uzman Yardımcıları ile Milli Eğitim Uzmanlarının görev yerleri Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkez teşkilatının kurulu olduğu il olan Ankara’dır. Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı meslek mensupları Ankara’da yer alan Bakanlık birimlerinde görev yapmakta ve bu birimlerin iş ve işlemleri hususunda uzmanlaşmaktadırlar.

Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı Mesleğinin Özlük Hakları Nasıldır?

Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı mesleği bir kariyer meslektir ve kariyer meslekler içerisinde merkez uzmanlığı olarak ifade edilen kapsamdadır. Bu bağlamda Milli Eğitim Uzman Yardımcıları yeterlik aşamalarını başarı ile geride bırakıp meslek de kademe aldıkça emsal merkez uzmanları gibi 3600 ek göstergeye kadar erişebilmektedirler.

Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar? Milli Eğitim Uzmanı Maaşı Ne Kadar?

Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatında görev yapan Milli Eğitim Uzman Yardımcılarının maaşı yaklaşık olarak 17000 Türk Lirasıdır. Meslekte yeterlik safhalarını başarılı şekilde geride bırakarak Milli Eğitim Uzmanı olarak atanmaya hak kazanan bir meslek mensubunun maaşı ise yaklaşık olarak 28.000 Türk Lirasıdır.

*Milli Eğitim Uzman ve Uzman Yardımcılarının maaş tutarları belirtilirken bu meslek mensuplarının şahsi olarak farklılaşabilecek olan ek ödenekleri ile yine kişiden kişiye değişebilen kesintileri dikkate alınmamış, ortalama ve yaklaşık tutarlara yer verilmiştir.

Elektronik Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

MEB uzman yardımcısı ne iş yapar?

 Eğitim uzman yardımcısı, şirketlerin büro personeli ve alt düzey idare çalışanlarına yönelik eğitim programları organize etmek ve yürütmekle sorumludur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.