kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı (MİT) Nedir? Ne Demek? MİT İş İlanları ve Personel Alımı ne zaman? MİT Hangi Kadrolar İçin Personel Alımı Yapıyor? MİT Başvuru Şartları Nelerdir? MİT Mensubu Olma Şartları MİT İş Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır?

A+
A-

Türkiye’nin en bilinmez, en merak edilen, en popüler kurumlarının başında Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı yani kısaca MİT gelmektedir. Türkiye’nin en büyük, en organize, en etkili istihbarat teşkilatı olarak Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı yurt içinde ve yurt dışında aktif olarak rol almaktadır. Terör örgütleri ile mücadelede, düşman ülkelerle mücadelede, Türkiye’yi korumak konusunda, bilgi istihbaratında vb. türlü konularda faaliyet gösteren MİT’in her yıl kapasitesini arttırdığı düşünülmektedir. MİT yurt içinde ve yurt dışında teşkilatını genişletirken yeni personel alımları yapmaktadır. İstihbarat teşkilatında çalışma hayali kuran, film-dizi dünyasından görüp istihbarata ilgi duyan kişiler de MİT’te çalışma hayali kurmaktadır. İnsanlar “MİT’e nasıl girilir?” sorusunu sormaktadır. Bu nedenle www.tercihiniyap.net olarak MİT iş ilanları, personel alımı ve iş başvurusu hakkında merak edilen her konuyu sizler için araştırdık.

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı (MİT) Nedir? Ne Demek?

Milli İstihbarat Teşkilatının temelleri 1926 yılında atılmıştır. İlk ismi Milli Gizli Servis olan kuruluşun adı yıllar sonda değişmiş ve bugünkü bilinen haliyle Milli İstihbarat Teşkilatı olmuştur. Bu uzun isim kısaltılmış ve MİT kısaltması halk arasında yaygınlaşmıştır. Türkiye’nin en önemli kurumlarından olan MİT son yıllarda hep gündemde olmuştur. Yapılan değişikliklerle Başkanlık olan MİT, direkt olarak Cumhurbaşkanlığına bağlanmıştır. Yurt dışı faaliyetlerin de odaklanan kurum ülkenin en başarılı, en bilindik, en büyük, en güçlü kurumlarından birine dönüşmüştür. Kurum sürekli personel alımı, istihbaratçı, eleman, çevirmen, uzman alımı yaparak gücünü arttırmaktadır.

MİT İş İlanları ve Personel Alımı

Milli İstihbarat Teşkilatı Türkiye’nin uluslararası hak ve çıkarlarını korumak, ulusal güvenliği sağlamak, yeni stratejiler oluşturmak, nokta operasyonlar yapmak, farklı türde istihbarat faaliyetlerinde bulunmakla görevlidir. Bu nedenle sürekli yeni personel almakta ve faaliyetlerini genişletmektedir. MİT’in personel alımlarını nasıl yaptığı ise her daim merak konusu olmuştur. Kimi Ankar Ulus’taki PTT’den posta kutusuna CV atarak başvuru yapıldığını iddia etmektedir. Kimi aktif görevli biri tarafından SMS ile davet edildiğini öne sürmektedir. Ancak bu konularda resmi olarak yürütülen tek işlem MİT’in kendi sitesi üzerindendir.

MİT resmi internet sitesi üzerinden iş ilanları yayınlamaktadır. Bunun yanı sıra özgeçmiş bankası kuran MİT adaylardan başvuru toplamaktadır. MİT tarafından yayınlanan iş ilanları farklı kadro ve pozisyonlar için olabilmektedir. Kurumun ihtiyaçları doğrultusunda bu pozisyonlar değişebilir.

mit is ilanlari personel alimi

MİT Hangi Kadrolar İçin Personel Alımı Yapıyor?

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı (MİT) tarafından yayınlanan iş ilanlarında yüzlerce kadro için alım yapılabildiği görülür. Bu kadrolara örnek olarak Arapça dil uzmanı, çevirmen, istihbarat uzmanı, bilim ve teknoloji uzmanı, avukat, mimar, mühendis, aşçı, antropolog, asker, astsubay, biyolog, güvenlik uzmanı, doktor, psikolojik danışman, psikolog, doktor, hemşire, Farsça dil uzmanı, İngilizce, Fransızca, Almanca vb. dil uzmanları, garson, hukukçu, uzman yardımcısı, yakın koruma, kimyager, fizikçi, sosyolog, teknisyen, tekniker, şoför, öğretmen, danışman gösterilebilir. MİT bünyesinde kadrolu, sözleşmeli vb. şekillerde binlerce çalışan bulunur. Bu kişiler lise, üniversite ve daha yükseköğretim mezunu olabilir. Kadın-erkek, genç-yaşlı kişiler uzmanlıklarına göre işe girebilir.

MİT Başvuru Şartları Nelerdir? MİT Mensubu Olma Şartları

Bu konuda net bir cevap vermek oldukça zorludur. Çünkü pozisyondan pozisyona bu şartlar değişebilir. Ancak genel olarak MİT başvuru şartları şu şekildedir;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Kamu haklarından mahrum olmamak
  • 18 yaşından büyük olmak
  • MİT teşkilatı mevzuatına aykırı bir duruma sahip olmamak
  • Mesleği yapmaya engel olacak sağlık sorunu olmaması
  • Toplumda kötü şöhretle tanınmaması
  • Sabıka, suç sicilinin temiz olması
  • Alanında uzman olması

MİT İş Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır?

MİT’te çalışmak istiyorum diyen herkes başvuru yapabilir. Bunun için MİT’in internet sitesine girmek ve özgeçmiş havuzuna kendiniz için bir kayıt oluşturmanız yeterlidir. Bu sayede MİT’in açık iş pozisyonlarını da görmüş olabilirsiniz. Başvurunuzu yaparken kişisel, eğitim, iş özelliklerinizi ve bilgilerinizi sisteme ekliyorsunuz. Ayrıntılı bilgilerin istendiği sisteme tüm bilgiler girildikten sonra başvurunuz tamamlanıyor.

MİT iş başvuru formu: https://www.mit.gov.tr/iksayfasi/basvuru.html

Yorumlar

  1. İnci Yurdagul Avatar İnci Yurdagul dedi ki:

    Kızım anestezi tekniker okulunudan ayırdı Marmara üniversitesi Anestezi Teknisyeni Teskirat bunyenizde çalışmak istiyor gerekenin yapılmasını saygılarımla arz ederim Babası : Lütfü Mümin Yurdagül.